Sommarlovsslut

Nu sitter jag på jobbet och dödar lite tid innan lunch. Jag är kalr med det jag ska göra och är tyvärr inte tillräckligt motiverad att börja på något nytt när jag bara har en halvtimme på mig. Jag kommer ju inte ens hinna börja. Men här sitter jag, lyssnar på Pop och Politik och funderar. Jag lyssnar inte som normala människor, ett avsnitt om dagen. Jag lyssnar på alla på en gång. De är uppraddade efter varandra och jag blir allmänbildad timme efter timme, hela dagen. Hela programserien är väldigt pk och allt är väldigt förståeligt och ställningar tas inte riktigt. Men en sak jag tycker de har aldeles för positiv bild av är kärnkraften. Varför har vi den?

Fett blogginlägg om kärnkraft. Det får börja med mina egenkompisiterade visdomsord: "Att ha ett kärnkraftverk är som att ha en vas i handen. Man kan inte riktigt beräkna hur stor risk det är att vasen tappas eller att kärnkraftverket får härdsmälta. Om man ändå beräknar det så blir det otroligt liten risk. Men olyckor kan hända. Även om vasen är gjord för att inte tappas så kan det hända. Och jag skulle i alla fall inte vilja hålla i en vas som utrotade allt liv i min stad om jag tappade den. Och jag vill inte att någon annann ska hålla i den heller."

Jag är mot kärnkraft. Vi har massa alternativa energikällor. Men politikerna är så konservativa och funderar bara på det förgångna. Ja elle nej till mer pengar till kärnkraft. Jag tycker inte det är svaret på våra problem. Mer pengar till alternativa energikällor. Riv Forsmark och bygg ett vindkraftfält där det stod.

Alla de modärna hus som byggs med de fina snea taken passar otroligt bra med solceller. Många klagar på att det är fult. Det kan jag hålla med om om man har dem på gamla hus. Men på de nya som byggs så är de absolut inte fula. Och på skyskrapors tak kan de sitta. Jag ser ut på hustaken i Stockholm från en hög plats och deras tak kan omöjligt bli fulare. Sätt på lite solceller så ser de i alla fall miljömedvetna ut. De sparar säkert energi och de får cred från media och fint eller fulfrågan påverkas inte ens.

Vattenkraft i allt Sveriges vatten kanske vore en idé? Vi har massa forsar, använd dem! Varför utnytjar vi inte det vi har? Varför skulle vi bygga nya kärnkraftverk? Det tar massa år, kostar massa pengar, och kan skapa massa försörelse. Många alternativa enegrikällor är inte så effektiva. Men många är det. Använd kärnkraftspengarna till att effektivisera dem då? Mycket kan göras med mycket pengar. Och mycket kan förgöras med mycket pengar. Jag vågar inte ta risken med kärnkraftverk. Speciellt inte nu när vi har andra alternativ.

Kärnkraft? Nej tack!

Nu ska jag äta lunch. Min lunch är inte radioaktiv och det är inte jag heller. Vilken tur jag har, inga vasar tappade, inga olyckor skedda.

Smaklig måltid
Tjadå!

Trianglar

För kärlek

RSS 2.0