Skolstart

Ojoj nu har jag börjat skolan och första veckan är passerad. Vi körde igång med skolarbetet på en gång och fick en stor uppgift till veckan därpå (denhär veckan). Supermycket kämpighet och jobbighet med det. Temat är föreningsliv. Det går in på lagar lite och ekonomi lite och alla mötestermer i svenska språket ungefär. I helgen hade jag paus från skolan för att jag hade besök av min kära särbo. Jag tvättade kläder och städade och hade mig och vi pratade strunt och såg lite på film, var ute på promenader och handlade naturgodis. Jag hade en supermysig helg. Jag var sambo ända till måndag morgon då min hälft åkte tillbaka norrut och jag tog mig tillbaka till skollivet.
 
Idag klarade jag av första delen av den jobbiga uppgiften. Jag och min tolkpartner tolkade ett föredrag om föreningar. Det gick bra men var oerhört krävande och snabbt och packat med information och termer. Min tolkpartner var först ut. Jag stödtolkade så gott jag kunde. Det var mycket och svårt så stödtolkningen kändes otillräcklig. När jag ställde mig upp för att tolka var jag redan helt slut i huvudet efter att ha varit stöd i tio minuter. Men jag tolkade, fick stöd och frågade om. Till slut hade vi tagit oss igenom texten och förmedlat innehållet. Min hjärna kändes smält. Jag hade ont i hela huvudet. Men det var över, färdigt. Då var det bara den lätta delen kvar.
 
Den lätta delen av min superjobbiga uppgift kommer jag bli klar med på fredag. Då ska jag och min tolkpartner inte agera tolkpar utan föreläsare. Vi ska föreläsa om FSDB och ett annat tolkpar ska tolka. Så den enkla uppgiften är att hålla en intressant föreläsning på tjugo minuter. Och den ska gå att tolka. Det kommer gå så sjukt bra, inga problem!
 
Nu är jag fortfarande trött och sömnig efter dagens krävande skolgång men jag tycker ändå att lite politik kan diskuteras. Till att börja med måste jag erkänna att jag inte är som alla andra och har en smartphone så jag är inte med i någon slags app-gemenskap. Detta sörjer jag djupt. Nyligen har jag nämligen kommit i kontakt med en app som jag tycker verkar suverän.
 
Det råkar ju vara så att jag inte har en penis mellan mina ben. Jag har det andra. Hur benämner man ens det? Snippa kanske? Det låter ju löjligt. Vagina låter kliniskt. Fitta låter grovt. Langa fler ord, jag kan dem inte. Men sammanfattningen är i alla fall att jag då klassificeras som kvinna/tjej/brud/guz/dam/tant/flicka/tös/osv. Med den klassificeringen medföljer diverse egenskaper. Jag är naturligt begåvad inom områden som matlagning, städning, ryktesspridning, romantik, sömnad och så vidare. Tänker man på dessa egenskaper så ser man i sitt inre en kvinna. Jag är dock obegåvad inom områden som oftast föreskrivs det andra könet. Så egenskaper det inte tas för givet att jag har är begåvning inom exempelvis teknik, öl, fräckisberättande, sport, vapen och hantverk.
 
Okej, men appen då? Nu när vi kommit överrens om vad jag har för kön ska jag då avslöja denna app. Dess namn är tjejsamlat. För den som vill ha appen så är det bara att googla eller gå in på denna länk http://www.tjejsamlat.se/ så kan ni nog kirra den där eller läsa mer. Men den var intressant för mig för att jag ser mig som ovanlig bland människor med samma kön som jag. För jag gillar att sitta vid en dator och spela spel. Jag antar att jag är ovanlig. För i spelen jag spelar tar jag alltid rollen av en man och/eller följer en handling som är direkt kopplad till de intresseområden som föreskrivs män. Så jag drar slutsatsen att det inte är till för mig egentligen. Men det är ju så kul och jag finner så stort nöje i det att det måste vara för mig.
 
När jag accepterat mitt spelintresse kände jag att jag ville spela en roll som var lite närmre mig själv. Kanske en med samma kön som jag. I alla spel där det finns möjlighet att välja kön spelar jag alltid som kvinna. Det ger mig en bättre spelupplevelse. Mina favoritspel hittills är de båda Portal-spelen. I de spelen får man spela som kvinna varesig man vill eller inte. Jag har inte tidigare uppmärksammat det men jag verkar tycka bättre om ett spel om jag kan spela kvinna i det. Dock kan jag inte det i de allra flesta fall. Och när jag kom på det började jag tänka på alla andra kvinnor i världen som inte tycker om att spela. De kanske är som jag och skulle tycka bättre om att spela om det fick spela en roll som har samma kön som de själva. Fanns den möjligheten i fler spel så är jag säker på att spelandet bland kvinnor skulle öka.
 
Dock tror jag att det finns ett stort mörkertal bland spelande kvinnor. Att spela stämmer ju inte in i de egenskaper som föreskrivs kvinnor. Men jag vill att det ska det! Ja egentligen vill jag ju inte att man ska ha fördommar baserade på vad personer har för kön. Så tänk på det. Det är nog det enda sättet att bli av med dem. Tänka på dem och lära nästa generation att det inte är så himla stor skillnad mellan män och kvinnor, svarta och vita, rakhåriga eller krullhåriga, högerhänta eller vänsterhänta och så vidare. Människor som människor.
 
Nu hade jag gärna satt mig och spelat ett tag eftersom jag nu är klar med att ha förmedlat min åsikt så komprimerat jag bara kunnat. Men jag är ju student och som sådan har man inte tillräckligt med inkomst för att investera i en spelbar dator. Så jag går nog och målar ett tag istället. Fast jag är ju helt slut så jag sitter nog kvar här vid min laptop och tittar på bilder som andra gjort istället.
 
Ha det gött
Tja!

Sommar i Boden

Klockan är nio på morgonen och jag har städat hela lägenheten. Inte för att den var smutsig men jag hade liksom inget annat för mig. Det är en och en halv vecka kvar på sommarlovet och innan det började tänkte jag att det skulle bli långt som en halv evighet. Men nu är det snart över. Jag trodde att det inte skulle vara några problem att läsa ut några av böckerna som legat och väntat på mig. Men det visade sig vara svårare än jag trott. Jag har haft aldeles för mycket för mig så jag har inte orkat läsa eller ens haft tid till det. Nu är jag i Boden och hälsar på och det är fint, trevligt, bra väder och så och dessutom så har jag inte så mycket att göra så läsa skulle passa perfekt nu. Och min kära pojkvän är på jobbet massa timmar så jag är ensam i hans lilla lägenhet. Men det är så mycket annat som ropar på mig. Jag vill rita, spela, gå ut, baka, massa. Jag kan knappt sitta still. När jag spelar och ritar gör jag det med massa pauser för att röra på mig. När jag läser vill jag inte ha några pauser, det är bara störande.
 
Jag kanske bara inte är på rätt humör. Aja, det får jag leva med. Nu ska jag nog dra till affären och handla mjölk och kanske baka, vi får se. Njuta av mitt sommarlov ska jag i alla fall göra de luxe!
Tja!

Trianglar

För kärlek

RSS 2.0