Barcelona.

Hej, jag är i Spanien. När jag kommer hem kommer nog ett bättre inlägg. Det är väldigt jobbigt att skriva just nu.
Adios!

Nytt, nytt, nytt!

Nu är det sommar och alla gamla höst/vintersaker slängas ut. Detta har vi redan gjort. Nu, mina damer och herrar, är det dags för nytt. Nytt, nytt och nytt igen. Jag flyttar, föräldrarna flyttar, systern flyttar och pojkvännen flyttar. Jag har slängt min säng och sover på en madrass tills jag flyttar, då jag ska köpa en ny säng. Mitt skrivbord ska säljas. Så det blir nytt bord också. Har installerat om Windows på laptopen och använt slut allt nagellack. Det är en period i mitt liv som går mot sitt slut och börjar på en ny period. det märks. Riktigt bra. Och just nu är det bra. Det känns som allt jag har har varit gammalt och trasigt. Jag behöver verkligen en nystart. Det ska bli skönt. Jävligt läskigt. Men skönt.
Det har varit en mäklare hos Johan idag. Så vi städade. Eller ja, jag städäade inte så mycket eftersom jag låg i sängen och var dödstrött hela dagen. Dålig jag känner mig. Men ja, och det var väl lite en påminnelse om att det är på riktigt. Vi ska flytta. Och om jag har tur så hittar Johan ett jobb i Örebro och han flyttar med mig. Ett litet tag i alla fall. Det vore mysigt. Jag är lite nervös. Har liksom inget "hemma" längre. I Hässelby är det flyttkaos och tomt, dit kommer en mäklare och tittar på torsdag. Och här i Akalla (bor jag ju inte för det första) är det också lite flyttkaos då och då. Och jag har ingen aning om vad som kommer hända här, och det är liksom inte jag som ska veta det heller. Igår ringde hans mor och sa att mäklaren skulle komma idag klockan tre och det skulle vara jättefint då. Jag blev grymt stressad eftersom jag ju hade annat planerat idag men det fick jag väl skita i för det skulle städas och vi fick knappt leva och röra på oss här. Störde mig. Nu sitter Johan uppe i sitt rum och blir på bättre humör efter den jobbiga "andas inte ens"-situationen och jag håller mig ur vägen på undervåningen. Vi håller på att föra över alla mina filer tillbaka på laptopen från hans dator. De var där tillfälligt när han installerade om den. Nu ska jag få tillbaka dem.
Jag funderar på att baka något. Vi ska på date imorn i Hagaparken och ska ha med något att fika och något att äta hade jag tänkt. Johan köpte till och med blockchoklad till mig idag så jag skulle kunna baka. Lite gulligt. Tror jag ska göra något litet nu så han kanske blir lite glad och får lite högre blodsocker. kladdkaka kanske. Det går snabbt. Men vi har ingen glass och kladdkaka är bäst till glass. Men. Jag tror jag gör det ändå. Jag har lust.
Sen ska jag hem och packa och grejer. Ska nog bli lite jobbigt. Lägga ner saker i lådor som jag skulle kunna utesluta från mitt liv. Men! Tänk om jag behöver dem igen!? Ja, jag vet inte. Men nu ska jag baka.
Pusshej!

Igår stressades det.

Idag är det lugnt. Jag och Johan har börjat tvätta kläder och han ska åka till något spår och springa och jag ska gå till Husbybadet och simma. Igår var vi hos hans mor i Spånga och badade i poolen. Det var mysigt, men allt hände så plötsligt. Hans mor ringde precis när jag skulle börja baka och sa att vi blev hämtade nu. "nu!?" sa jag. och nu var det. Så jag började packa ihop mina saker, så kom Philip och stod vid dörren och väntade tills jag var klar. Sen åkte vi dit, solade, badade, grillade och åt. Sen satt vi och tittade på tv lite och så åkte vi hem. Väl hemma läste jag om den där tävlingen som jag skrev om i mitt förra inlägg. Jag tittade igenom bloggen och blev superinspirerad. Jag bakade chokladmuffins med marängsmörkräm. Smörkrämen blev lite misslyckad dock eftersom vi hade för lite smör men Johan tyckte de var goda. Ja. Jag tyckte i alla fall att det var roligt att prova något nytt!
Ciao!

Baka!

Åh! Jag har fått sån inspiration! Har varit med i den här tävlingen http://tartspecialisten.se/2010/july/tavling-vinn-ett-exklusivt-forklade-fran-car.html och läst hennes blogg. Den är underbar! Men nu måste jag springa. lägger upp bilder på det jag bakar sen.
Tjohej!

Filmlista 2010:

Komedi eller Drama? Hmm... Drama tror jag. Men det beror mycket på vilket humör jag är på.
Skräck eller Romantik? Romantisk tyvärr. Ingen av dem egentligen men eftersom jag inte ens klarar av skräck (längre) så får det bli det minst onda.
DVD, Bluray eller vhs? bluray. Inte för att jag äger någon spelare alls men. Bluray verkar bäst i alla fall.
Twilight - serien eller Stieg Larsson - serien? Steig Larsson. Lätt!
Beck eller Wallander? Ingen av dem
Bio eller tv? Bio. Det är mysigare. Speciellt när man är ensamma i salongen.
Filmen eller boken? Båda?
Favoritskådespelare? Christoffer Lee kanske? Jim Carrey? Johnny Depp? Evan McGregor? Nicole Kidman? Hugo Weaving? Jag vet inte riktigt. Jag är så dålig. Det finns så många bra. Jag kan inte bestämma mig.
Favoritregissör? Tim Burton! Mel Gibson är bra också
Bästa bok som blivit film? Vet inte. Har inte samma boksmak som filmsmak.
Vilken bio kollade du på senast? Alice in wonderland.
Film eller tv-serie? Film. Tittar aldrig på tv.
Vad skulle du helst göra - Skriva bok eller regissera en film? Hmm. Svårt. Men jag tror att regissera film skulle vara roligare. Att få jobba med så mycket människor. Måste vara trevligt!
Favoritfilm? Just nu? Sinbad: Legend of the seven seas.
När släpptes filmen?
2003
Hur många filmrullar ger du filmen (max. 5)? 5! Lätt! Dum fråga hehe.
Vem har gjort filmen? John Logan skrev manuset men Patrick Gilmore och Tim Johnson regisserade.
Om filmen är en serie, vilken är din favoritfilm isåfall? Det är inte en serie. Tyvärr.
Favoritroll i filmen? Eris. Sinbad är ju också grym men Eris är snäppet mäktigare så henne får det bli. Spelas av Michelle Pfeiffer
Såg du filmen på bio? Inte vad jag kan minnas, tyvärr.
Finns filmen i bok? Mer eller mindre. Den finns ju i många böcker men jag tror inte den finns skriven med exakt den här barntillåtna storyn.
Och till sist, vilken är din favoritscen i filmen?
När Marina räddar hela besättningen från sirener. Riktigt mysig scen.
Pusshej!

Inte så mycket att skriva

Ja.... Hej? Idag är det Jessicas födelsedag. Men hon firar den inte förrän imorn. Då ska vi ut och röja. Vi ska nog till tunnan som vanligt sen vet jag inte. Niklas vill att jag ska till grönan på dagen men jag vet inte om jag pallar. Sen på kvällen sa Vivi att det är TechNoir. Men jag vet inte om jag har råd. Jag vet inte om det är över huvud taget. Men vi får se. i vilket fall som helst ska jag vara med Jessica så om hon vill dit så drar vi dit. Jag har lagt upp min första bild på Deviantart. Det var lite läskigt. Jag visar upp min konst för världen. Brukar inte göra det riktigt. Jag började med det på Färöarna. Jag ritade nästan varje dag och hängde upp bilder på väggen. Det kom in folk och beundrade dem och berömde mig. Jag rodnade väl antagligen eller nåt. Det var pinsamt i alla fall. Och nu gör jag det igen, jag förstår inte vad det är för fel på mig. Men jag hoppas någon kommer med konstruktiv kritik och att jag lär mig något. Jag tycker om att rita. Det och spela teater är nog det roligaste som finns. Synd att jag bara kan hålla på med det ena. Snart kan jag säkert inte det heller. Snart får jag väl plugg upp över öronen och jobb så knäna veknar. Men det blir nog bra det också.
Jag håller på att måla naglarna just nu. Det ska bli frans manikyr (om jag orkar) med guldglitter. Vad hemskt det låter. Men men. Jag tycker om att ha fina naglar. Det känns feminint på något sätt. Fina, långa naglar, högklackade skor och kroppsformer. Väldigt feminint. Dock är alla de tre sakerna skitjobbiga att uppnå men jag gör mitt bästa!
Ja, och sedan sist så har vi fått reda på att Johan inte kommer gå på Nackademins Yrkeshögskola till hösten utan det blir nästa år. Troligen blir det lumpen (eller vad man får kalla det nu för tiden). Jag ska i alla fall flytta till Örebro och nu blev det osäkert om han kommer med eller inte. Hade han gått i skola i Stockholm hade det ju varit självklart att han hade bott kvar här men nu blev det ju inte så. Vi får de hur det går med den där militären. Ja. nu ska jag väl måla naglarna eller nåt.
Pusshej!

Ta vara på livet!

Hur kommer det sig att så många försöker ta livet av sig idag? Om man inte har försökt själv så har de flesta haft en bekant som lyckats eller inte lyckats. Hur kommer det sig? Vad är det med nutiden som gör att ingen vill leva? Borde man inte ta det som en liten hint? "Folk tar livet av sig till höger och vänster." "nå ja, det kanske är en trend, det går nog över snart..." Tyvärr så tror inte jag at det är någon trend. Att skära sig i handlederna, vara deprimerad och klaga dagarna i ändå, det kan jag hålla med om kanske är en trend. "Åh, det är så synd om mig, titta på mig och bry dig. Jag är så deprimerad att jag skär mig" Vad skulle det hjälpa!? Jag förstår att man kan hata sig själv. Jag förstår att man kan vilja ta slut på eländet som andra kallar ens liv. Jag förstår känslan av att inte ha något att leva för. Men jag förstår inte hur man kan vara så dum och tro att det inte går att göra något åt det. Hitta något att leva för! Det gör man inte genom att skada sig själv. Man är den man är så det är bara att l'ra sig leva med den personen, vare sig man vill eller inte. Att ta livet av sig. Att begå självmord. Det är verkligen den sista utvägen. Den utvägen man tar när man har provat allt annat. Tyvär så är det allt för många idag som inte provar "allt annat" innan de tar livet av sig. Ta chansen att börja ett nytt liv. Byt umgänge, klädstil, jobb, skola, hem, familj, vanor eller vad det än är som definierar ens liv. Om man är så viljelös att man inte ens orkar försöka. Då ka jag kanske förstå det. Men hur kan man vara så viljelös att man inte orkar leva? Livet är en gåva. Vi kan göra vad vi vill med det. Då är det väl bara slösri att göra sig av med det i första taget.
Jag tycker bara att man kan se livet från den ljusa sidan lite i alla fall. Du har ett val. Du får leva om du vill. vissa har inte det valet. Vissa blir dödade som barn, vissa blir dödade dagen innan något de sett fram emot hela livet. Ja, det spelar väl inte så stor roll när de blir dödade, poängen är att de som gärna vill leva blir dödade. Kan inte vi som då får leva ha så pass mycket respekt för de som dödats att vi inte tar så lätt på våra egna liv? Självklart begär jag inte att självmorden ska ta slut helt och hållet. Bara det att vi har i åtanke hur grymt många som har överlevt den där svackan som man vill dö i. Alla som upplevt krig och förlorat alla de hållit kär. Alla de som levt igenom så mycket svårare tider än man någonsin kan föreställa sig. Och en människa som inte ens orkar med hälften innan hon tar sitt liv. Vad är det med folk idag!?
Tjobba!

Minus + minus = plus?

Igårkväll satt jag och spelade RedRemover till typ ett. Sen gick jag och la mig. Jag hatar att sova ensam. Inte bara att ligga ensam i sängen, utan ensam i lägenheten. Om någon annan är där som sover i ett annat rum eller bara är i ett annat rum så går det jättebra. Men när jag är helt ensam så är det läskigt. Jag gillar inte att vara ensam alls (altså inte heller när jag är vaken) så att sova blir lite jobbigt. Jäg låg och läste i en timme eller så sen ringde jag Johan. Han sa att han fortfarande var uppe och att jag inte väckte honom (phew! vilken tur). Vi pratade ett tag och allt kändes mycket bättre. Sen var vi bara tysta ett långt tag och jag somnade nästan så vi sa hejdå och sen sov jag jättebra. Lite läskigt ändå. Jag pratar med honom i några minuter, ingen av oss säger något särskilt viktigt, sen är det tyst och det lilla samtalet gör så jag kan sova gott. Lite underligt. Jag klockan var väl närmare två när jag somnade skulle jag kunna tänka mig och fan vad bra jag sov! Har inte sovit så bra sedan första kvällen i Växjö. Efter den natten har jag vaknat och somnat om massa gånger varje natt. Men inatt var det inte så. Jag vaknade tio minuter i tolv och jag hade mitt larm på tolv. Passade mig utmärkt. Att slippa vakna av en stressig, jobbig, pipig melodi är väl att föredra. Det var trevligt i alla fall och jag var inte så hungrig som jag trodde jag skulle vara eftersom jag redan var hungrig igår kväll när jag försökte sova. Så jag antog att jag skulle vara skithungrig när jag vaknade. Men det var jag inte! Yay! Nu  har jag ätit frukost och tränat. Sen blir det stryka kläder och städa lite. Johan kommer nog hit när han har spelat klart och duschat. Jag har haft ett dilemma idag; antingen skulle jag till Darkie i Stenhamra, till Suthang i Farsta eller så skulle jag stanna hemma och städa och vara nyttig. Eftersom jag inte varit nyttig på väldigt länge bestämde jag mig för att träna lite och sen bestämma efteråt. Det blev ett lite längre träningspass än jag väntat mig och sen bestämde jag att jag ska vara hemma tills Johan kom hit och sen kanske vi ska till Stenhamra. Suthang är ändå bara ledig fram till fyra och duscha och åka dit tar ett jävla bra tag ändå så jag skulle säkert bara få typ en halvtimme med honom ändå. Så jag tyckte inte det var värt det. Och dessutom har jag saknat Darkie alldeles för länge nu. Så. Nu blir det dusch, sen stryka och städa tills JOhan kommer och då kanske det bär av till Stenhamra. Låter som en bra plan.
Jag är jättestressad över flytten och arbetslösheten i Örebro. Men jag hoppas det löser sig själv. Efter den här goda sömnen och med det här fina vädret kan jag inte låta någon förstöra min dag. Inte ens Spotify-reklam! Jag känner mig så duktig och självständig. Det är en väldigt ovanlig känsla för mig. Jag är inte självständig. Jag är beroende av sällskap och vill alltid veta vad andra vill så jag kan anpassa mig till det. Och om någon vill att jag ska vara med i deras planer så är jag det. Jag vill väldigt gärna vara alla till lags. Men inte idag. Idag ska jag vara mig själv till lags. Det känns läskigt och egoistiskt. Men jag vet att jag behöver vara lite så ibland. Ta tag i saker som bara jag kan ta tag i. Som min arbetslöshet och lägenhetslöshet. Men det ska fixas nu! Jag ska klara det! Jag ska bli rik, ha mitt egna ställa och en kissekatt, plugga hårt och få bra betyg, klara hela utbildningen, alla fyra år! Jag ska bli bäst! Sen kommer jag få ett fint välbetalt jobb som jag trivs på och då kan jag kanske flytta tillbaka till Stockholm. Jag kommer ha det skitnice. Åh. Jag ser fram mot det! Nu ska jag först och främst ta en dusch. Så!
Pusshej!

En paus för semestern

Ja nu är jag tillbaka efter två veckors paus (om inte mer) ska man ta sig samman och blogga igen. Är inte riktigt på det bästa humöret. Men men, det kommer sen. De två veckorna nu; Jag var i Växjö. Den 19e åkte jag och Johan 6h 10m buss Till Växjö. När vi kom fram gick vi i lite över en timme till Sjöudden. Självklart så hittade jag inte riktigt så jag satt mig på en sten när jag kom fram till att vi var vilse. Johan räddade oss och hittade en person i det där hemska industriområdet som vi kunde fråga om vägen och som tur var så visste han och förklarade. vi var rätt nära och gick dit direkt. Så fort vi kom fram slängde vi alla väskor innanför dörren och bytte om till badkläder och slängde oss i sjön. Det var riktigt mysigt efter den långa varma resan. Vi badade inte så länge men skönt var det. Sen satt vi oss framför öppna brasan och värmde oss. Dagen efter (tror jag) började vi jobba. Jag klippte ner sly (miniträd) och drog upp ljung ur lingonlandet och Johan skrapade och målade fönsterluckor. Vi var duktiga. Så höll vi på i en vecka. Jobbade lite, badade lite (ytterst lite), mysade lite, satt vid brasan och åt. Sen kom mina föräldrar ner också. Då blev det inte lika roligt. Det blev fem gånger så mycket disk och allt måste stressas och jag är så lat och aldrig hjälper till och vi måste ju faktiskt skynda oss, vi har inte så mycket semester så vi måste jobba på som fan så vi inte har lika mycket att göra nästa gång vi har semester (men då har man självklart kommit på något annat man måste skynda sig med). Det var lite jobbigt så jag och Johan rymde till stan lite. Vi gick omkring i Växjö och tittade i diverse butiker. Det var rätt mysigt. Sen var det ju midsommar. Rätt tråkigt och händelselöst. Massa gamla människor, jag och Johan. Egentligen skulle Brandur och Emil komma förbi. men Brandur hade prov samma dag och Emil kunde inte ta sig dit för det gick inga bussar. Lite sämst. Hade nog varit jätteroligt om de båda hade kommit. Men men. Det blev en midsommar som alla andra.
På Lördagen kom mor's vän Elisabeth på besök och de satt och åt och drack vin typ hela kvällen så jag och Johan fick vara lediga. På Söndagen åkte jag, Johan, mor och Elisabeth runt i småland på sightseeing. Först var vi i stan och tittade runt, sen åkte vi till Iremåla hem till Mota och Fata och tittade på deras hus, hälsade på släktingar och fikade. Sen skulle vi åka till Älmeboda, hem till Ulf. Innan det gjorde vi ett snabbt stopp hos Mona i Stenstugan. Det var jättemysigt. Hon kände knappt igen mig. Det var lite gulligt. Sen när hon väl gjorde det så kom den klassiska "vad stor du har blivit!"... Självklart. Sen skulle min kära mor klaga på att jag har piercat mig och få Mona att hålla med henne, men det gjorde hon inte riktigt. Hon tyckte det var okej så länge piercaren var seriös. lite gulligt. Min mor tycker inte det är okej så hon fick lyssna på Mona's (en gammal kvinna som knappt kan gå utan rullator) predikan om att piercingar faktiskt är okej så länge man vet vad man gör. Min mor blev lite paff. Jag blev glad. Sen diskutarade de tatueringar. Det var inte Mona fullt så positivt inställd till eftersom hennes släkting hade blivit sjuk av någon färg som användes i en tatuering. Men men. Sen åkte vi hem till Ulf och tittade på deras kattungar! Åh vad söta de var! Freja, Gloria och Valiant. Det var Johan som villa ha katt. Han satt och mysade med Valiant och fotade varenda rörelse. Det var jättegulligt. Vi kanske kommer tillbaka till småland 28e augusti (då han är leveransklar) och hämtar honom och går på släktträff. Men det är senare. Johan blev i alla fall förälskad i den där lilla kattungen. På måndagen åkte vi hem till Stockholm. Det blev massa jobbiga komplikationer på dagen men på kvällen kom vi iväg. Jag och Johan spenderade större delen av dagen i stan. Han skulle handla kortbyxor och linnen på jc. Det var jättetrevligt (även om det var lite stressigt, de stängde rätt tidigt). Han hittade ett jättefint vitt linne med grått tryck och ett par vita shorts som nästan var för stora. Sen köpte han ett jättefint armband till mig (som jag valde ut, hihi). Med ett ankare och en båtratt (heter det så?). Ytterst fint! Jag är så sold på det där fina skeppar-modet. Jag blir så glad av att det äntligen är ett mode som jag kan tycka om. Sen köpte han också en ny kula till min tungpiercing och ett helt nytt industrial-smycke (fast det betalade jag lite av också)! Men ja, sen åkte vi hem. Det var en rätt händelselös resa, jag var på lite halvdåligt humör och min far lyckades hålla sig vaken hela resan. Vi åkte inte av vägen eller något. När vi kom hem var vi hemma i en hel dag och sen åkte mor och far till Polen. Kändes lite bra att slippa dem.
Så.... Jag och Johan har bott här hemma hos mig sedan de åkte och haft det rätt trevligt. Igår fick han tillbaka sitt jobb och är väl måttligt glad över det och jag har varit hos arbetsförmedlingen och varit värdelös. Idag gick jag omkring i centrum och letade efter prao-plats men hittade såklart ingen. Inte något jobb heller. Fan. Jag blir dissad. Och så har jag letat lägenhet i Örebro. jag har bestämt mig lite, Antingen en liten lägenhet med hyra under 2500:- eller ett rum under 2000:-. det går rätt bra. Har hittat lite olika som ser trevliga ut men det finns inget telefonnummer och inga bilder inifrån, bara på utsidan, om något. Känns lite skumt. Och inte har jag något jobb heller. Vad ska det bli av mig? Känns lite hopplöst. Jag som tagit mig upp på egna ben och varit sjukt duktig. Ska det ta stopp här? Kommer jag lyckas gå den utbildningen jag vill? Kom igen nu! Klart jag kommer klara't! Det kan väl inte vara så svårt? Örebro har väl inte lika stor arbetslöshet som Stockholm? Det är säkert lättare att hitta jobb där. Och när jag väl har jobb och får studiemedel så kan det väl inte vara så svårt att överleva studentlivet, eller? Kom igen, alla andra studenter gör det utan problem och jag är ju bra på att vara snål. Jag borde klara det. Även om jag är sjukt nervös och ofta har ont i magen på grund av min osäkra framtid. Lycka till, mig.
Ja. Nu sitter jag och lyssnar på lite Veronica Maggio och lite Melissa Horn. Känns konstigt, musikstilen (stilarna?) är verkligen inte sånt jag brukar lyssna på. Och till råga på allt är det på Svenska. Hm. Ovanligt! Jag gillar artister som sjunger på sitt modersmål. Det känns trevligt halvpatriotiskt på något sätt. Och speciellt om de blir kända i andra länder än sitt hemland. Jag är lite svag för kulturell mångfald (nej inte Rosengård's "kulturella mångfald). Riktigt kulturell mångfald är när det finns mycket av olika kulturer, inte en annan och bara den. Men ja, inte riktigt rätt plats att diskutera det. Men men.
Jag har ont i magen och saknar min pojkvän. Han är hemma hos sig eftersom han ska ut i skogen och spela airsoft imorn bitti och Felix kommer och hämtar honom i Akalla. Jag funderar på om jag borde åka dit, hålla mig kvar här eller gå ut och göra något. Kanske träffa någon kompis. Jag undrar vad Jessica ska göra ikväll. Olivia skulle vara med Mark och hans kompis ikväll tror jag. Men jag borde nästan ta hit henne. Hm. ja, jag tänker medans jag skriver hihi. Jag ska nog fråga henne om hon vill komma hit. Det vore mysigt. Men ja. Nu ska jag försöka krya på mig och chilla lite och ta en alvedon.
Adios!

Trianglar

För kärlek

RSS 2.0