Höstlov snart!

Det är så välbehövt! Åh! Jag känner mig sliten som få! Har pluggat och pluggat och för varje läxa jag blir klar med känns det som att jag får två till. Jobbet sliter också. För varje pass så måste man detaljplanera nästa. Det är lätt inte bara de där timmarna som jag tar mig dit, planerar innan och jobbar. Det går nästan mer tid åt att sitta och maila fram och tillbaka mellan alla i gruppen och planera passen. Det är i alla fall det jobbigaste. Sen att ha det utöver skolan blir bara lite för mycket. Fy för det! Jag vågar knappt ta det lugnt för jag vet att jag har hundra saker att göra, alltid! Nu fick jag till exempel ett ryck av att lära mig ord, jag har usel vokabulär. Prova själva:  http://www.dn.se/nyheter/fragesport/hogskoleprovet-orddelen-hosten-2010-1.1194899 Jag fick 13 rätt av 40! Vad värdelös jag känner mig. Imorgon har jag prov... igen... Hade halva i måndags och så jag har halva imorgon. Då ska jag också redovisa en svenska-uppgift och en teckenspråksuppgift och ha möte med min chef, där jag säkert kommer få sparken. Men det kan jag inte göra något åt nu. Nu är det nu som gäller. Jag har förbannat ont i nacken och vill bara sova men jag måste ju plugga, duscha, laga mat och ta itu med min klädhög först. Och gärna boka tvättid. Klockan är snart fem och jag ska hinna sova också. Åh vad jag inte orkar. jag vill bara äta nu sen sova direkt! Men jag har inte ens lagat mat. Usch! Aj, min nacke. Man kanske ska börja med att duscha då så  går kanske värken över och så hinner kycklingen tina. Sen kan jag plugga och städa lite. Om jag orkar. Men men, man får börja med att duscha och försöka hålla humöret uppe!
Pusshej!

Va! Snöar det?

Jag har fattat att det snöar och jag hoppas att alla andra har gjort det också så jag skiter i att skriva om det. Istället tänkte jag berätta om gårdagens äventyr. Först jobbade jag. Det var okej, tiden gick snabbt. Sen skulle jag åka på taco-kväll hos Sara. Baronbackarna skulle jag till. Jag visste inte vilken buss jag skulle ta eller hur lång tid det skulle ta. Efter mycket reserach så blev jag sen (såklart) men bara en halvtimme. Men jag hittade att jag skulle till Baronbackarnas centrum och en karta på var jag skulle ta vägen efter det. Jag gick av bussen, det var mörkt och läskigt och jag började mitt sökande. Nummer 159 bodde hon på. Jag irrade runt och hittade nummer 153, sen tog det slut! Jag irrade runt lite till och sen blev jag ledsen och försökte hitta tillbaka och börja om. Mina fötter värkte och jag visste inte var jag var. Bussen hade anlänt ungefär 19.00. Nu var den 19.30 och jag hade inte kommit någonstans. Jag blev deppig och försökte hitta busshållplatsen. Jag hittade en, fast det var en annan. det verkade lite småkonstigt. Jag hade irrat bort mig totalt till en annan busshållplats. Men det var i allafall ett ställe dit en buss skulle komma förr eller senare. Nästa problem då, vilken sida ska man stå på. Det fanns inga skyltar på någon av hållplatserna. På den med busskur fanns en tidtabell. Fast jag fattar inte riktigt dem här i örebro. Eftersom det står både var den kommer från och var den är påväg och jag vet inte vilken som är vilken. Men det stod i alla fall att den bussen med busskur skulle komma 20.14, "om 45 minuter". Jag hoppades att bussen på andra sidan skulle komma först i så fall så jag gick och ställde mig. Jag höll ständig utsikt efter båda bussarna ifall den andra skulle komma för tidigt eller något men ingen kom. Jag väntade och väntade. Till slut kom en man och satte sig i busskuren. Jag frågade honom vilken buss man skulle ta för att komma in till stan. Han sa att det var den med busskuren, den som skulle gå 20.14. Jag tackade och ställde mig där. Fast jobbigheterna fortsatte. Mannen hade visst tråkigt och började prata med mig. Han frågade vad jag hette och var jag bodde och så vidare. Jag ljög lite så att han inte skulle hitta hem till mig. Det skulle varit läskigt. Efter ett tag satte jag på musik på mobilen och satte hörlurar i öronen för att få honom att fatta att jag inte ville snacka med honom. Han pillade på sin mobil istället. Sen kom en tant och ställde sig att vänta också. Då gick mannen iväg och pratade i telefon. Bussen kom och han hoppade inte på den. Jag åkte hem och var ledsen att jag missade taco-kvällen. Johan kom och kramade mig när jag kom in och tröstade mig från med nedstämdhet. Till råga på allt så hade jag glömt min mustasch hemma (som jag skulle ha på taco-kvällen). Blä på allt! Jag var sjukt ledsen.
Idag är det söndag och jobb igen. Jag känner verkligen inte för att låta ett tråkigt jobb äta upp halva min dag. Andra halvan kommer jag ju vara för trött för att göra något. Men men, man har ju inget val. Nu drar jag.
Adjö!

Plats för att ta ut sin ilska

Hej, han är arg idag. Det kanske inte märks så bra. Men jag tänkte skriva av mig lite. Jag kom sent till skolan idag igen! Jag fattar inte hur jag lyckas. Jag är alltid sen! Det spelar ingen roll om jag går upp två timmar innan jag börjar eller 20 minuter innan, jag blir alltid någon minut sen. Idag arbetade jag med min modul. Det gick rätt bra. Jag bestämde mig för att komma någonstans och så körde jag bara på. Det gick okej. Jag började med att filma in en grej som jag filmat in jättemånga gånger förut fast det har inte funkat. Idag var jag sur på allt så jag filmade bara om den två gånger och sen fick jag den analyserad. Jag kom fram till att jag inte kunde fått den så mycket bättre ändå så jag körde samma taktik på de andra. I andra ord så jobbade jag röven av mig idag och jag ligger fortfarande efter! Sen kom jag hem och försökte chilla. Johan berättade att han varit och handlat skor... och handskar och mössa och halsduk och jacka (han skulle bara ha skor). Jag fick en lätt ekonomisk panik men struntade i den. Det är hans pengar. Så länge han kan betala hyra och mat så är det lugnt. Han behövde säkert det han köpte.
Sen fick jag mer panik eftersom jag inte kunde hitta min kalender. inte för att det blev bättre när jag hittade den men... Jag har fyra redovisningar imorgon, en på onsdag och prov på hela terminen på måndag. Känner mig inte riktigt redo... Inte alls. så jag satte mig för att plugga men så ringde Krista... Vi hade visst möte på jobbet idag. Men det hade ingen berättat för mig. Hon verkade allmänt irriterad av att jag inte var där men jag skulle inte hunnit dit innan de var klara ändå så jag fick "väl stanna hemma då" (!?). Åh! Underbart. Ännu mer jag missar. Jag fattar inte! Varför måste allt gå så jävla dåligt idag för!? Jag som faktiskt var pepp på dagen och ville anstränga mig, kämpa och ge järnet idag! Men ack. Det räcker visst inte. Ju mer jag anstränger mig desto mer måste det gå dåligt. Jag blev sur. Så jag tänkte "men jag kan ju brodera lite, då blir jag nog glad" men! Det är ju fan höst och skitmörkt ute så man kan inte se ett piss även om man har alla rummets lampor intill sig. Jag dog! Aah! Varför kan jag inte se något? Jag vill bara ta det lite lugnt och brodera ett tag men det får jag visst inte heller göra vafan!? Jag verkar ha kort stubin idag men det får vara. Till råga på allt mår jag så illa att jag tror det är bäst att jag hoppar över middagen.
Hejdå

Vila på en söndag?

Nej nej! Det har man inte tid med. Jag har gjort risgrynsgröt till oss, ätit den och snart ska vi båda åka till våra jobb. Idag någon gång ska kvinnan från http://9liv.wordpress.com/ ringa någon av oss och ge oss info om katter! Vi har anmält oss till att bli stödhem. Det ska bli superkul! Men nu måste jag skynda mig till jobbet.
Tjingeling!

Back on track!

Japp! Nu är jag hemma efter att ha simmat 20 längder i Gustavsvik. Det kanske inte låter så mycket, men det är mycket för lilla mig. Varje längd är 50m så det blir 1km. Nu sitter jag och väntar på att mina ägg ska bli klara så blir det ägg och banan till lunch. Det är nice.
I skolan hade vi teckenspråk hela dagen (Vi slutade innan lunch). Först hade vi Gunilla och hon satt och snackade om fängelse och våldtäkter halva lektionen. Det var lite läskigt. Hon visste vem han som de tagit fast var, han hette Niklas Eliason och hon visste vem en av offren var. Usch! Jag gillar inte att det är så nära inpå. Det känns lite jobbigt att veta att pepparsprej och överfallslarm säljer som smör i en liten stad som denhär. Smått obehagligt. Och andra halvan av lektionen skulle vi öva på att bokstavera. Inte vanlig bokstavering, utan "speed-bokstavering". Nej, men vi skulle bokstavera snabbt i alla fall, och vi fick inte göra om, utan bara en gång. Man blev trött i händerna. Blä. Sen fick vi öva på att bokstavera Haparanda de sista 10minuterna eller något. Sen var det fika, fredagsfika! John hade bakat kladdkaka. Den var rätt god. Sen var det teckenspråk med Morgan. Helt absurt som vanligt, vi snackade älgar och jakt hela lektionen. Sen! Sen åkte jag och simmade och var skitduktig!
Nu ska jag städa lite, sen blir det dusch och sen kanske städa lite till, ta det lugnt och kanske spela. Ikväll ska jag och Johan ha en "oss-kväll" och äta mat och titta på film och mysa (det är därför jag ska städa). Det ska bli helt otroligt trevligt! Vi har båda varit alldeles superupptagna på senare tid så det behövs nästan. Vi ska gå på "hemma-date". Men! vad mycket ord jag hittar på idag då. Men men, nu ska jag gå och äta mina ägg och sen sätter jag igång med städningen.
Sho!

En populär glömska

Nu är det kanske så att jag är ensam att ha den här åsikten, men så är det väl med allt, så jag tycker att det kan vara värt att försöka göra den hörd ändå.
Ibland (rätt ofta) känner jag att vi glömmer bort det viktiga. När jag säger "vi" så menar jag självklart inte alla, jag vet heller  inte om "alla andra" kanske tänker på det, det kanske bara gäller mig. Ni får stå ut med att jag generaliserar i det här inlägget. Jag försöker bara få fram en liten sak. Ja, vi glömmer bort det viktiga. Eftersom... Det som är viktigt är ju egentligen inte att få massa pengar, modern inredning, snyggaste kläderna, bästa märket och så vidare. Det viktiga är ju egentligen att vi trivs och mår bra. [stämningsfull paus] Jag tycker att man dag ut och dag in hör om folk som har gått in i väggen, går i konkurs och tar sitt liv, barn som blir mobbade för de har "fel kläder... och listan fortsätter. Jag tror ni hajar poängen.
-Men om man nu har snyggaste inredningen och rätt märkeskläder då? Blir man lycklig då...?
-Alltså nej, det tror jag inte.
-Men va? Varför strävar man efter det då?
-Man tror väl att det är det som är viktigt.
-Men vad är viktigt då? Vad ska man sträva efter?
-Ja... Det vet jag inte. Det antar jag är upp till var och en. Man får ta och se upp med att livet inte passerar förbi medan man planerar det. Det känns som man kämpar och kämpar för att lyckas med något. Sen när man lyckats med det så är det inte viktigt längre. Så då kämpar man vidare!? Och jag tycker att... Man måste ju komma i mål någon gång. Man kan ju inte fortsätta att höja ribban ens innan man har passerat den. Man höjer den ju inte när man börjar närma sig, man höjer ju när man passerat den och njutit ett tag. Den mänskliga hjärnan har ett belöningssystem. Och det hinner ju inte triggas om man aldrig kommer i mål. Det är skitbra att ha ett mål. Men man måste nå det för att sätta upp ett nytt.
Åh vad virrigt det blev. Men ja. Jag tycker vi kämpar alldeles för mycket. Eller jag i alla fall. Jag tycker vi kan varva ner lite och känna oss bra lite oftare. Om jag ritar en fin teckning så kan jag få tycka att den är fin, även om det är jag som ritat den. Nästan för att det är jag som har ritat den. Jag vet hur stor möda jag har lagt ner på den och sen tycker jag inte ens den är fin!? Fan heller. Jag har kämpat med den. Den är helt otroligt snygg! Den platsar på museum! Vi har alldeles för lite sån spirit idag! Och de som har den, har den på fel ställen! "Åh jag har bästa märkeskläderna, för jag har en rik farsa och är bättre än dig". Va!? Det känns ju inte riktigt helt okej. Man kan vara stolt över sig själv utan att trycka ner någon annan. Kom igen hela mäskligheten! Kämpa! Var medvetna om att ni kämpar och var stolta!
Huff. Det kändes lite bra att få det där ur sig. Jag är lite småfjollig. Jag är superglad (fortfarande) över att jag har fått tillgång till att yra den här lägenheten. Jag har tak över huvudet och jag bor här med Johan. Det är helt otroligt. Det är stort, fint och bara vårt. Eller ja, vi hyr det ju men nästan vårt i alla fall. Jag är så grymt glad över det. Plus att jag har ett helgjobb som passar mig utmärkt och går i den skolan jag vill. Allt är helt underbart. Men jag tänker tyvärr inte lägga ner hela min själ i att kämpa (det blir mycket kämpande med både jobb och skola). ibland tänker jag faktiskt låta mig ta det lugnt. Jag tror det kan vara därför jag har varit småsjuk. Jag har liksom inte chillat. Jag har alltid haft en lista med hundra saker jag ska göra på. Men! Imorgon ska jag chilla med Johan. Så idag ska jag plugga lite och sen ska jag faktiskt låta mig brodera och chilla lite. Mm! Känns bra! För det viktiga är inte att det går bäst i skola och på jobbet. Det viktiga är att jag mår bra medan det går bäst (hihi). Och ibland måste man faktiskt ta det lugnt. Det är inte bra, för någon, att pressa sig själv för hårt. Jag tror många gör det. Visst, man ska göra bra ifrån sig och så, men man kan ju faktiskt inte göra så mycket när man pressat sig själv för hårt och blir sjuk av det. Hellre ta det lugnt en eftermiddag och inte göra bäst ifrån sig än att kämpa 24-7 och sen vara borta och inte kunna göra något alls i en månad. Ja.... Det var ungefär det jag ville förmedla. Ha det bra och glöm inte att faktiskt ha det bra också och inte bara skita i det. Se till att ha det lite extra bra. Det är vi alla värda! Vi är bäst!
Pusshej!

Blowla?

Igår vad jag på bokcafé. Det gick strålande! Svenskläraren sket totalt i när jag berättade om boken eftersom hon redan visste allt om den och älskade den. Hon rekommenderade alla att läsa den. Hehe. Jag gjorde alltså ett bra val. Men jag åkte hem igen med Liftarens guide till galaxen (på svenska!), alla fem i en. Den fick jag låna av Louise. Den ska vi visst läsa. Annars var bokcaféet rätt trist. Inte riktigt någon bok i min smak. Men det var intressant att lyssna på vad mina klasskamrater har för smak i läsning.
Men ja. När jag kom hem segade jag som fan. Sen fick jag ett ryck och började laga mat och baka samtidigt. Jag gjorde i ordning film gjorde i ordning soffbordet tills min Johan kom hem. Vi åt wok och tittade på Bolt. Han gillade den, jag hade sett den innan men den är fortfarande lika söt! Sen tittade vi på kattungar (börjar bli mer och mer vanligt numera) Det var massa jättesöta!
Okej idag! Idag är det friluftsdag i skolan. Vi ska bowla (!?). Eller, jag ska det, vissa bowlar, vissa spelar badminton eller något och vissa gymmar. Ja. Det är visst bara i en timme (lång friluftsdag va?) och sen klockan 13.30 ska vi se på bio. Inte så illa för en friluftsdag. Till och med jag, kungen av småsjuka, kan ju vara med. Förresten så är det International suit up day idag så jag ska ha på mig väst! ska vara med lite i alla fall.
Och nu till något helt annat. Nu börjar det bli vinter. Jag har ingen som helst aning om hur jag ska skydda mig mot den hemska torra kylan (åh vad överdramatisk jag låter). Jag menar... Hela jag blir ju torr! Håret, händerna, ansiktet, armbågarna, läpparna och hela resten av mig. Allt blir torrt och går sönder och gör ont! Hur gör man? Det känns som jag har flera ton lipsyl på mig, handkrämer och kroppslotions. Håret missköter jag lite. men ibland har jag i något i det också. Men ändå! Allt spricker och gör ont och svider i alla fall. Vad gör jag för fel? Till och med mina naglar blir ovilliga och torra ju. Det suger. Men nu ska jag ha en jättetrevlig friluftsdag och ge mig ut i den kalla höstluften på cykel och försöka hitta till bowlinghallen. Önska mig lycka till!
Ciao!

Kungen av småsjukan

Aj aj aj. Jag orkar inte! Har varit sjuk till och från i säkert en månad nu. Idag stannade jag hemma från skolan och mötet med jobbet. Känner mig jättedålig som har övergivit mina klasskamrater och kollegor. Men nöden har ingen lag och jag har inte mått bra idag. Hoppas jag mår bättre imorn, för då är det bokcafé. Det känns lite viktigt. Idag har Johan varit ledig så han var iväg och gymmade och handlade. Jag har läst så gott jag förmått och så har jag tittat på Svt's perspektiv. Jag har haft grymt svårt att fokusera så det har inte varit lätt. Sen gav jag upp och klängde lite på Johan och ritade lite.
Nu har jag dragit min man till köket (!?). Ne, men han erbjöd sig i alla fall att laga mat och vem är jag att säga något annat? Jag tackar och bugar och låter honom göra vad han vill. Det ska bli kyckling marinerad i chili- och jordnötssås. Åh vad gott det låter! Jag smakade på såsen och den var jättegod! Det vattnas i munnen av bara tanken! Jag blir så glad när min man gör sysslor han inte behöver.
Jag nämnde tidigare att det inhandlades varor idag, också av Johan. Däribland fanns ett paket lövbiff. Anledningen till detta var att höja standarden i köket till en lite lyxigare variant. Då tänkte även jag bidra med min beskärda del till kökets lyxighet och inhandla ett gott rött vin och förbereda middagen. Svaret på "vad ska vi fira" blev "kattungen" så min underbara, välplanerade middag får vänta tills en sådan har inhandlats. Jag längtar!
Nu ska jag gå och rita lite innan den delikata middagen serveras!
Tjena!

Jag gjorde det!

Jag lyckades vara i skolan idag. Hela eftermiddagen. Jag skulle ha lektion med Morgan idag och de brukar vara svåra så jag tvingade mig till skolan efter lunch bara för hans skull och så var han sjuk! Men jag fick lite orala komponenter och avläsning istället. Första lektionen hade jag, Lena och Joachim (vi i grupp 1 som går nivå 2) Sofia för oss själva, de andra gjorde något annat. Men vi gick i alla fall igenom orala komponenter. Det var många jag inte kunde. Sen hade vi fika och jag höll på att somna på bordet. Jag mådde fortfarande inte bra. Sen hade vi "gör vad ni vill"-lektion eller något för att Morgan var sjuk. Jag och Joachim tittade på Boktips om Flugornas herre och återberättade den till Lena.  Sen satt vi mest och snackade och inte gjorde något alls. Värdelös lektion helt enkelt. Jag dissade träning idag eftersom jag mår som jag gör och tar det imorgon istället. Nu ska jag nog läsa lite, kanske städa lite, äta och sen drar jag till Marieberg. Enligt Johan så har de rea där idag och då tänkte jag att jag kunde köpa mössa och det där.
Åh jag har sån huvudvärk att jag inte kan koncentrera mig. Jag dricker vatten och har tagit alvedon, Okej. Det känns lite bättre. Nu ska jag gosa ner mig med någon mysig musik och läsa och dricka te.
Tja!

Höstdepression.

Va!? Jag? Deppig? Händer det ens!? Ja, det gör det faktiskt. Även om det är ovanligt att mitt typiska leende och fula skämt är borta så händer det faktiskt. Jag plockande fina lönnlöv här om dagen. Jag skulle pyssla och göra en liten fe av lönnlöv, toarullar och papper (http://www.spelochpyssel.com/) men det blev såklart inte av. Nu är löven vissna och torra och jag ska slänga dem. Jag och Johan har varit tillsammans i åtta månader idag. Jag vet, man ska inte fira såna ojämna tal men jag letar alltid tillfällen att fira vardagen. Sätta lite guldkant på tillvaron. Han börjar jobba klockan 12 och slutar 22. Han åkte hemifrån lite efter 11 och kommer hem vid 23, när  jag sover. Känner att det inte är så värt. Och jag skulle börjat skolan klockan kvart över 10 men min höstdepression tvingade mig att ligga kvar i sängen och sjukanmäla mig. Dumma mig. Det regnar, Johan jobbar, jag har huvudverk och håller på att bli förkyld. Lukas skulle komma och hälsa på idag. Men han skickade ett mail och sa att han inte kunde komma. Ibland känns det verkligen som att inget fungerar.
Men! Jag har inte så mycket läxor, inte stora i alla fall, och jag har en inhandling att göra. Eftersom jag köpte så billiga skor så har jag ju pengar över och det är skitkallt ute så jag behöver mössa, halsduk och vantar! Det ska inhandlas och det ska inhandlas idag! Jag ska försöka se lite bra i tillvaron också. Johan har ett jobb där han tjänar massa pengar, jag har ett jobb och det är numera inomhus. Skolan går bra (tror jag) och jag har en lägenhet. Kom igen, allt går bra. Dessutom pratade jag med Knyft-syster-älskling-Linnéa igår och förrigår. Hon verkade på topp och berättade massa hon hade gjort. Det var skönt att få snacka med henne igen. Hon ska komma och hälsa på mig helgen efter hon kommer hem igen. Jag saknar henne.
Tillbaka till mitt problem. Jag måste hålla ordning på vad jag gör. Jag måste sluta skjuta upp saker och så. Jag måste göra vad jag måste helt enkelt. Jag känner aldrig att jag riktigt har tid att sätta mig ner och ta det lugnt. Jag skulle till exempel vilja ha en storstädnings-dag. Men jag är ju inte ledig någon dag så det går inte riktigt. De enda dagarna jag är hemma en hel dag är när jag är jsuk och då kan man inte riktigt storstäda. Så de får bli de små timmarna mellan skolan och sängen. Men då ska jag ju plugga, äta och träna. Usch! Jag känner att min tidsbrist behöver seriös planering. Heja på mig! Jag måste bli superbäst på att planera! Idag ska jag gymma och sen köpa vinterkläder. Imorgon ska jag.... vilken dag är det ens imorgon? Åh jag har så ont i huvudet att jag knappt orkar tänka! Idag i alla fall... Jag ska till skolan sen ska jag träna sen ska jag ha mössa i alla fall. Yes! Det ska jag i alla fall lyckas med! Imorgon tar jag imorgon. Nu ska jag börja med alvedon och att klara av idag. Måste lyckas med mina planer! Jag måste kämpa!
Tjingeling!

Tisdagseftermiddag

Jag har varit i skolan, på gym och i tvättstugan. Nu borde jag få vara lat! Jag blev så otroligt slutkörd efter tvätten så jag vet inte vad det är för fel på mig. Jag har ju inte ens lagat middag än och jag är redan trött. Jag har ju ett tal om flasknosdelfiner imorgon på teckenspråk som jag måste öva på usch! Jag orkar inte. Och så är det en person jag borde maila fast jag vet inte vad jag ska skriva. Och jag vet inte om jag ska sitta här och fnula på det eller om jag ska skjuta upp det igen (har gjort det i några veckor nu) och plugga. Men idag känns det så rätt! Jag vet inte varför. Borde man lite på magkänslan eller borde man göra vad man borde?
Jag var på Gustavsvik idag och gymmade. Jag var duktig! Även om jag bara var där lite under en timme. Jag var duktig och kämpade hårt! Sen kom jag hem och tvättade och åt lunch. Nu är tvättiden slut och jag målar naglarna istället för att plugga. Känner att jag inte prioriterar som jag borde. Men ja. Sådant är livet. Jag hoppas på mysig träningsverk imorn.
Sho!

Morgonen efter...

... kanelbullens dag... och jag är fortafande helt slut i magen efter gårdagens alla uppslukade kanelbullar. Dessutom är det en stor påse kvar! Jag och Johan åt inte ens middag eftersom vi hade ätit oss mätta på kanelbullar (nyttigt, va? Dumma oss).  Och det är ändå två tredjedelar kvar! Jag förstår inte hur man lyckas. Det kändes som om jag bara gjorde bullar till igår och kanske idag. Men eftersom vi svullade igår antog jag att allt skulle ta slut. Men ack. Jag skulle vara med och fira kanelbullens dag igår med min klass men jag var alldeles för seg och död för det. Mådde itne alls bra, och så kanelbullar på det. Usch! Tur att vi bara har en lektion i skolan idag. Men nu ska jag i alla fall åka till skolan. Det blev ett kort inlägg idag.
Pusshej!

Söndagslyx

Igår gick jobbet och jobbade, det gick bra. Det var trevligt att jobba med Malin, det är ju henne jag ska vara med. Vi jobbade bra ihop och kunde inte jag så kunde hon och kunde inte hon så kunde jag. barnen däremot var det ont om. Det skulle vara 20st i varje grupp en eller två sjukanmälningar i varje och det var 6-10 närvarande. Lite illa. Borde inte barnens föräldrar se till att de inte skolkar? Så det blev inte riktigt den brännbollen vi hade hoppats på, men det blev rätt bra (med undantag för den sista gruppen som bara var 6). I den sista gruppen krockade två barn och ville inte vara med, så då återstod fyra barn. Två barn gör inget vidare brännbollslag. Men vi hade lite andra lekar som vi lekte och det höll nästan tiden ut. Jag tror vi slutade fe minuter tidigare men det är nog inte så farligt. Vi fick beröm efteråt i alla fall, det var trevligt och nästa gång är det inne så då blir allt nog lättare. Och när jag kom hem lät jag mig själv slöa lite och bara chillade. Det var sjukt mysigt! Sen kom Johan hem, vi åt biffar och tittade på Rock n rolla. Sjukt skön kväll helt enkelt. Sen fick jag massage. Jävligt välbehövt. Riktigt trevligt att bli av med allt ont.
Idag har jag gjort risgrynsgröt och myst. Vaknade helt pigg klockan sju på morgonen. Vet vad jag ska tycka om det men jag fick massa tid till att göra gröt. Och den blev god. Så jag är bara glad. Nu ska jag åka till jobbet alldeles snart. Först pack i ordning alla saker jag ska ha med.
Hejdå!

Helg! ja! Eller?

Vad är väl en bal på slottet? Det är väl bara andra eller tredje veckan med ingen ledighet och redan klagar jag. Hur ska jag kunna klara mig till höstlovet!? Nästa vecka blir nog chill i skolan eftersom vi inte har någon Svenska tror jag. eller vi slutar i alla fall jättetidigt på tisdagen eller torsdagen. Dessutom börjar jobbet vara inomhus. Imorgon är sista passet utomhus! Det ska bli trevligt att komma in, jag tycker det är för kallt för att vara ute och leka nu. Speciellt om det regnar. Men ja, snart ska jag till jobbet. Ska vara där om ungefär en timme. Jag har ingen lust alls. Har ont i hela kroppen och har sovit för länge. jag tror jag sov i nästan 12 timmar. Efter flera veckor med "8timmar är lyx".
Äsch, ska städa lite och klä på mig, sen drar jag!
Adios!

Duktighetspoäng? Näe.

Jag var i alla fall i skolan igår och idag, det borde jag få poäng för! Igår var det teckenspråk hela dagen. Det var jobbigt men okej. Sista lektionen hade vi Morgan. Jag såg inte fram emot den, eftersom han alltid har svåra grammatik-lektioner. Men så var inte fallet denna gång.Först fick vi köra finn fem fel vilket ju är skitsvårt att hitta alla fel men man kan inte göra så mycket fel. Sen fick vi alla en varsin bild som vi fick titta på i några minuter. Det var inte små bilder heller det kanske var A3-storlek eller något. De var rätt plottriga också. Mycket folk och mycket som hände och massa olika förger. Och allt det skulle man då memorera för att sedan byta bild med en kompis så skulle kompisen fråga mig om saker som fanns på min bild. Sjukt svårt. "Hur många djur fanns det på bilden?" "Eh. Två hundar som bråkade, en papegoja i en bur, en duva och en katt. Så fem!" "Aa, bra fast det fanns två till duvor, så sju djur totalt". Ja, och så vidare. Och det var det vi skulle göra. inget riktigt svårt svårt. Inget som man måsta ha kunskap om, så kan man säga.
Idag hade vi också teckenspråk hela dagen. Det var mindre okej. Först skulle vi återberätta artiklar för varandra, sen skulle jag återberätta min kompis artikel till en annan kompis som skulle berätta tillbaka den där den började. Ytterst komplicerat, så läraren skrev upp på tavlan vem som skulle berätta vad för vem när. Men vi lyckades. Och vi fick läsa många minnesvärda artiklar. Intressant. Sen hade vi Morgan och jag hoppades på en fortsättning av gårdagens memorisering. Men icke! Idag var det Svt's perspektiv som gällde. Vi skulle hitta; Orala komponenter, Orala adverb, Tidslinjer, siffertecken och polytecken. Jag dog! Det är inte riktigt sådant man tittar efter när man avläser. Och så skulle vi sortera in dem i vilken som var vilken och vad som var konstigt och vad som bara var ett vanligt tecken. Avsnittet handlade om tillgängligheten för döva  i Stockholm. Programledaren åkte omkring i Stockholm för att undersöka hur mycket information man kunde få på teckenspråk. Det var extremt lite. Men det var inte det som var det viktiga (för mig), det viktiga var att man såg massa bilder från Stockholm, och jag saknar! Saknar massa! Jag dog. Sen att uppgiften var skitsvår var ju lite en bidragande faktor till min död. Men men.
Efter skolan åkte jag och Malin Karlsson och tittade på skor. Jag hittade ett par fina i den första butiken vi var inne i. Det var fina och sköna, men inte perfekta. Hon kallade mig petig och jobbig och så gick vi vidare. På scorett hade de massa skitsnygga skor, men inte riktigt vad jag ville ha. Jag letade ju efter vinterskor, låga. De hade massa fina, höga. Dessutom låg de i prisklassen 1000-2000 och eftersom jag bara hade tusen spänn så kände jag inte att det var värt det så vi gick vidare lite till. Vi gick in i Din Sko och jag tog det första paret skor jag såg och provade och de var underbara och bäst och allt bara stämde! Sen hittade jag ett par till, med klack, väldigt liten sådan men fortfarande. De var sjukt snygga! Skulle kunna användas som vardagsskor eftersom klacken var så minimal. Men jag bestämde mig för att om jag skulle köpa dem så skulle jag köpa dem när det behövdes, det var ju inte riktigt sådana jag var på jakt efter. Och så har jag ett par liknande hemma. Men! Jag köpte de första, låga, fina skorna jag hittade! De är skitsnygga! Och de kostade bara 399 spänn! Så nu är jag nästan rik! Åh jag är så glad! Vinterskor för fyra hundra! Åh fett värt!
Johan är på sitt andra jobb nu (det hos Agrin). Jag kom hem lite efter 12 och jag saknar honom. Nu är klockan tre och jag känner att jag borde sätta igång med något. På måndag är det kanelbullens dag, då blir det baka av. Men idag. Vad gör man idag? Jag är alldeles för sprallig för att plugga. Kanske rita eller måla... Det kommer nog inte heller gå bra. Och jag känner inte att jag borde träna eftersom jag fortfarande är lite krasslig och har fått lite hostattacker idag och man vill ju inte göra det värre. Jaja, jag får ta och lugna mig och hitta något. Men ja. Nu ska jag väl nörda lite deviantart. Hihi!
Pusshej!

Trianglar

För kärlek

RSS 2.0