Lättsamhet

Oj oj så djupt och seriöst det har varit här ett tag. Nej nu blir det lättsamhet! Johan var smart i helgen och köpte ett paket med 15ägg. Utan att tänka på att jag faktiskt åker på onsdag. Så nu har jag 9ägg kvar oh jag åker imorgon. Lite jobbigt. Någon som har tips på äggrecept?

Dessutom har jag 1½L mjölk att dricka upp. Det går nog. Tyvärr föredrar jag vatten, men det får bli mjölk nu bara för att få slut på det. Ja men idag har jag en ganska tung dag framför mig. Jag ska flyttpacka som fan. Det var planerat att jag skulle åka till Stockholm på fredag eller torsdag och den enda jag skuylle göra här skulle vara tt flyttpacka. Men igår fick jag plats med att tvätta kläder okså. Dessutom har jag bestämt mig för att klippa håret. Det ska jag göra innan jag åker. Och så vill min mor ha hem mig innan onsdag kväll eftersom det är Ólavsøka på torsdag. Det ska såklart firas. Från onsdag kväll till fredag eller något.

Men på fredag! Då händer något annat. Då ska jag och Johan ha "Avslutnings- och inför-inflyttningsfest". Han var inte så pepp på det och ville inte riktigt bjuda in sina vänner. Så jag bjöd in de av hans vänner som jag känner. Men jag hoppas han blir mer pepp med tiden. Han sa tat han skulle bjude in någora från KMU. Det är helt rätt. Skulle jag få som jag ville så skulle han bjuda in alla. Men men, jag brukar inte få som jag vill.

Nu till exempel, nu ska jag skynda mig som fan och försöka packa ner hela lägenheten. Och städa samtidigt. Och vika tvätt. Och diska. Dethär kommer gå bra känner jag. Med Eliza Doolittle på högsta volym kan det väl inte gå annat än bra? Hoppas jag. Det som är så fint väder ute... Jag vill gå ut och sätta mig och rita eller något. Men nej, fy mig! Nu ska jag kämpa hårt!
Tja!

Tankar om död

Nu blir det djupt. Johan åkte till Enköping igår och jag är ensam kvar här i Örebro. Jag tvättar klädet och lyssnar på Massive attack. Då blev jag nostalgisk och saknande. Jag saknade tiden då jag kunde hitta vänner i kulturhuset, i bågen eller i tantolunden. det kan jag nog fortfarande iofs. Men det är inte samma vänner eller samma stämning. Saker har hänt och tiden har lett oss alla in på olika spår. Några hänger kanske fortfarande ihop och är vänner efter alla dessa år. Några kan ha skaffar partner och familj. Några kanske flyttar iväg för studier. Vad kan man göra... Inget. Tiden går alltid och förändrar oss varesig vi vill eller inte. Visst skulle man vilja dra ihop "gänget" igen och ses för gamla tiders skull. Men då skulle tankarna baa gå kring de som inte var närvarade. Kanske för att de inte finns längre. Kanske för att vi alla vet att sist vi sågs var på en minnenstund eller kanske till och med på begravningen. Ingen ville ha det så. Vi ville alla fortsätta leva våra fantastiska liv även efter sådana förluster. Men det blir svårt. Lätt ibland, man glömmer, man tänker inte, man lever i nuet, har det bäst. Men ibland så minns man. Varför man inte kan träffa dem igen. Vi hade många fantastiska stunder tillsammans. Jag skulle göra om varenda liten grej om jag bara fick. Men det går inte längre. Tiden har gjort sitt och nu är världen en annan.

Det är svårt att sakna. Det är jobbigt. Inte bara att sakna någon som är bortrest eller så, utan också någon man aldrig kommer träffa igen. Men också "den tiden" man minns. Som man aldrig kommer uppleva igen. Aldrig träffa de vännerna på samma sätt. Lava är fortfarande Lava. Men jag vill inte gå dit, det är tråkigt nu. Tiden har ändrat det. Tanto är fortfarande tanto, men samma sak där. Det är anorlunda. Jag saknar. Inte på det bra sättet som nostalgi. Men på det dåliga sättet; tankar om död.
Hejdå

Matkoma på jobbet

Lunchen är ju lätt arbetsdagens höjdpunkt. Om man inte räknar med tiden då man får dra hem. Men jag tycker alltid att tiden efter lunchen går extra segt. Lite dåligt av mig att sitta och bligga såhär på jobbet. Timlön och allt. Men men, jag kan inte hjälpa det. Bättre det än att jag ritar. Jag är estetare, jag rår inte för det. Jag har behov! Men ja, jag jobbar och planerar. Idag kommer Johan hit på en liten snabbvisit från Enköping. Han stannar dock bara till imorgon. Men det är okej, han kommer hem igen på fredag. Dessutom kommer min farbror, Sven, till Stockholm. Jag vet inte hur länge han stannar. Men jag åker till Örebro på fredag för att packa och betala räkning. Imorgon ska jag till tunnan efter jobbet och sen med familjen och farbror på bio och se Harry Potter. Jag har höga förhoppningar eftersom alla har sagt att den ska vara så bra. Ikväll ska vi se på delen innan.

    Jag ser fram emot att flytta till Enköping. Det känns bra. Jag har fått smälta det lite nu. Bara jag och Johan i en lägenhet. Inga katter. Jag kommer kunna ha växter. det ser jag fram emot. Vi kanske kommer få en lägenhet i normal storlek också så att det faktiskt kan se mysigt ut med de få möbler vi har. Jag hoppas han är lika inredningssugen som jag. Men det tar vi när vi flyttar in. Jag ska skaffa blommor! Peppen är stor. Jag ska få bo med min käre pojkvän. Peppen är större. Vi kommer bo där gratis (kungen betalar). Peppen blev så stor att den sprängdes just.

    Flyttpeppen alltså. jag har ganska tråkigt på jobbet men det får vara, jag får ju pengar och det är bra. Nu saknas bara flyttdatum. Nåväl. Vad är en bal på slottet? Nu ska man kanske fortsätta jobba.
Shu!

Förbjudet inlägg

Jag bloggar från jobbet. Dumma mig, sånt får man ju inte göra. Nej, jag har lite dåligt samvete. Men tiden kryper verkligen fram. Måndag efter en mysig, seg helg känns inte riktigt okej. Tiden har sniglat hela dagen och klockan är bara två! Jag har lyssnat på pf och filat naglarna större delen av tiden. Dessutom har jag faktiskt jobbat ganska bra. Tog en sen lunch och druckit mycket vatten. Men tiden går så långsamt! Jag fattar inte vad det är. Johan åkte till Enköping igår kväll men det känns som en evighet sedan. Och på fredag åker vi till Örebro för att börja packa flyttlådor. Ja, men det var ju inte det jag skulle blogga om, det jag skulle blogga om var ju jobbet. Jag översätter beskrivningar på märkliga produkter. Labb-produkter. Och det är väldigt tråkigt. Jag har alltså en lång lista med massa produktbeskrivningar som jag bara sitter och översätter från engelska till svenska. Det är skittråkigt. Men det är inte det värsta tycker jag. Labb-grejer är intressant, språk är också intressant. Men att sitta inne och göra samma sak tusen gånger om dagen är inte riktigt min grej. Just nu vill jag bara ha Johan tillbaka till mig, gosa lite med honom och ta det lugnt. Jag vill spela teater och måla. Jag vill göra det jag vill. Jag tänker aldrig spendera mitt liv på saker som jag itne vill. Ja, så kan jag ju inte säga eftersom det är det jag gör. Men jag kan väl säga att jag ska förbättra mig från och med nu? Jag har till och med tankarna på att vara så vuxen att jagt planerar min nästa sommar nu. Jag ska vara med på nästa års Ólavsöka och Johan ska med mig (tycker jag). Dessutom har jag planerat att delta på Medeltidsveckan. Vilket jag verkligen hoppas på att jag lyckas med. Nästa vecka köper jag ny kalender, då ska här planeras! Och jag ska börja ta kontakt med företag jag vill jobba på redan nu och försöka fixa ett trevligare sommarjobb nästa år.

    Åh! Jag ser fram emot det. Inte för att jag kan göra något annat nu när jag sitter fast här. Men! Jag har hopp för framtiden. Flytt till Enköping och få bo ihop med Johan igen, Ingen hyra men studiemedel rullar in, terminen kommer bli nice. Jag kommer pendla till skolan och hoppas på att det blir ett tillfälle till mer plugg och om det nu blir så kommer terminen gå riktigt bra. Eftersom jag pluggar något intressant så är det bara diciplinen och plugget jag saknar. Hoppas det blir bättre. Allt kommer bli så bra!

    Pusshej!

Kärlek

Jakob:
-kärlek, en förbannelse
Jag:
-I knooow right
Jakob:
-en del av mig är sjukt avis att du har någon sådan i ditt liv, en annan är glad att det inte hänt mig^^
Jag:
-Hahaa. Det är inget att vara ledsen över. Det är som att äta världens godaste hambugrare fast stället som lagade den ligger i enköping. Man är inte ledsen att man åt den för den var skitgod. Men alla andra hambugrare är lite sämre och inte alls värda sitt pris längre. Men den där i enköping. åh vad den är god. Man är inte ledsen att man åt den, man är ledsen att den ligger i enköping. Fast å andra sidan är det lite bra. För hade den legat nära så hade man alltid ätit av den och då hade man blivit en tjockis.

Fantastisk helg!

Jag valde rätt! Mitt dilemma igår gjorde mig aningen opepp och trött. Syster var sjuk och ville inte hänga med. Jakob skulle följa med till vad jag än valde. Så jag valde picknicken. Där hade ju folk sagt till mig att de ville att jag skulle komma. Till rave ville jag bara gå. Men det kommer ju fler sådana. Medeltida picknickar är lite mer sällsynta. Så jag gjorde mitt val. Lite magont av beslutsångest. Men jag kom ut i det vackra vädret och det kändes genast bättre. Träffade Jakob och det blev ännu lite bättre. Sen när vi kom fram till Skeppsholmen där picknicken skulle vara så lättade magsmärtan helt. Jag fick välkomstkramar från alla håll och fick slå mig ner brevid Pettro som sydde byxor och drack vin. De flesta var medeltidsklädda och några hade instrument med sig. Det spelades, sjöngs och dansades. Efter ett tag i solen i medeltidskläder började folk bada. dessutom fick jag klagomål på att jag var "oklädd"/"naken" (ej medeltidsklädd) och skulle skyla mig. Med kära vänners hjälp blev jag ikädd en mans-tunika och en huva. Tyvärr var huvan så varm att jag var tvungen att avstå. Men tunikan blev en vacker klänning till mig.
Fler och fler människor, klädda och oklädda, anslöt sig till vår picknick. Bland annat Kim i en stilig piratinspirerad kostym med en fantastiskt elegant hatt. Vi fick också sällskap av två tågluffare som kom från Österrike/Holland och hade varit runt i Europa lite redan. De var väldigt musikaliska, en var duktig på att spela på gitarren han hade med sig och den andre sjöng väldigt bra. Blev en underbar kombination med sällskapet och man kunde inte undgå att dansa lite i alla fall.
Efter timmar av mysigheter började vi dra oss därifrån. Vi gick i relativt samlad trupp mot Sjätte tunnan. Planen var att jag skulle vara på tunnan en kort tid och sen dra till Daniel och jakob men jag fick ett sms om att festen där var inställd så jag övergav den planen för att istället stanna på tunnan. Bara för att vi rörde på oss slutade vi inte dansa, sjunga och spela, det fortsatte vi med hela vägen. Vi fick ganska mycket märkliga blickar. Men de flesta tyckte säkert bara att vi var gulliga som gick en sån parad som vi gjorde. Jag gillar Stockholm.
Väl framme på tunnan kunde vi ju absolut inte sluta dansa och sjunga. Det trappades bara upp. Dans på borden, utspellande av diverse glas, störda gäster (det var väldigt lugnt där innan vi kom (de flyttade till ett annat rum)), trevliga möten, utbyta av hattar, groteska sångtexter, främlingar som sjöng med, servitörer som ocksp dansade på bord... En fantastisk kväll.
Tyvärr så var jag tvungen att gå därifrån tio över ett för att hinna med sista pendeltåget. Och jag hann med det och kom hem och sånt... Åh, jag kunde ha stannat där hela kvällen. Jag hoppas verkligen att det blir fler sådana kvällar. Ett minne för livet.
Nu ska jag ut och klippa blommor. Otroligt kul.
Ciao!

Beslutsångest och värme

Det är sommar. Jag borde inte vara förvånad över värmen. men det är ju helt otroligt varmt. Det är nästan läskigt! Jag sitter i bikini i skuggan och dör av värme.
Men nu till det viktiga; igår var otroligt roligt. Storfot fyllde 30år och är "dum" nog att fira det på tunnan. Det är en ganska bra plats att fira födelsedag på egentligen. Förutom att han fick en Morgonsup av personalen. Mytomspunnan shot som man inte vill ha framför sig. Syster följde med i början innan alla hade kommit. Men eftersom jag blev tvungen att tolka allt åt henne så hade hon jävligt tråkigt. Så hon åkte hem. Jag var kvar tills jag blev tvungen att ta sista pendeltåget hem. Det var vid 20 över ett. Lite för tidigt för en så trevlig kväll. Det var massa trevligt medeltidsfolk där och det sjöngs och dansades på bänkar och var allmänt trevligt. Dessutom var mitt kära ögongodis där. Men inte som servitör utan som gäst. Det var mysigt. Då träffades vi för första gången "privat". Och så satt han vid vårt bord större delen av kvällen så jag fick njuta av hans söthet ganska mycket. Och så var det otroligt mycket andra söta människor där. Allmänt bra kväll helt enkelt. Sann tunnan-anda. Det var sång, dans, eldsprut och mjöd. Allt i ett fantastiskt sällskap. Jag har saknat dethär så mycket! Älskar Stockholm... Och tunnan.
Idag då... Ja, jag är ganska (ehm) trött idag. Och jag har tre event att välja mellan; 1. Blommor och Bin - Rave i Långholmen. Det börjar nu och verkar ganska bra. Med mycket dans och så. 2. HardCorv - Rave i Vinterviken. Börjar 15.00 och verker inte vara så mycket dans utan mer chill. Dock kommer det fantastiska människor dit som jag gärna inte vill missa. Men eventet verkar lite "nja". 3. Picknick inför Medeltidsveckan - Picknick på skeppsholmen. Jag ska inte på medeltidsveckan men jag skulle gärna vilja. Så jag har en känsla av att dethär är min enda chans att få uppleva medeltidsmys i år... Det kommer fantastiska människor även här, dock ingen dans alls, bara chill och alkohol. Dock kommer inte Jakob vilja följa med mig dit. Syster kommer nog inte vilja följa med mig till något. Trots att vi avtalade att vi skulle hänga ihop och göra massa tillsammans. Men hon drog igår och verkar inte så pepp på något annat än att sova idag. Så jag vet inte vad jag ska göra. Hjälp...
Hejs.

Trianglar

För kärlek

RSS 2.0