Klart till imorgon.

Nu har jag lyckats organisera större delen av mina saker. Nu är det bara den lilla högen av "oorganiserade" saker som ska gås igenom. Men de har ingen plats och jag vet inte var jag ska göra av dem. Gah. Men annars är nog allt fixat tills imorn. Hmm... Få se. Ska duscha också. Sen ska jag äta och skaffa mig godis att ta med imorn. Ska upp fett tidigt (typ åtta) för moster (Herdis) kommer och hämtar mig i sen lilla bil så ska vi dra klockan nio redan! Eller halv tio eller något. Det kommer vara sjukt tidigt och jag kommer sova i bilen. Men ja. Idag har jag i alla fall unnat mig lite rabarberkaka efter maten. Det var inte så gott. Jag hade inte lust. Men mest för att jag får det så sällan och det var grymt länge sedan jag åt det nu så tyckte jag att jag borde väl smaka. Mormor och morfar klagade (som vanligt) på att jag åt för lite men jag börjar bli van.
Sen vandrade jag fram och tillbaka och upp och ner till butiken för att kolla saker och fixa saker åt Fridgerd. Elsa var också där. Jag tyckte hon skulle komma och hjälpa mig organisera mina saker. Det ville hon inte. Sen har jag haft enorma problem med min dator. Tror definitivt att den sjunger på sista refrängen nu. Ska nog köpa en ny när jag har kommit hem. Mellandagsrea kanske, det låter smart.
Men ja. Jag är grymt trött redan och klockan är bara kvart över tre. Tror jag Ska duscha om ett tag, sen äta och sen direkt i säng. Men ja.. jag vet inte... Det är mycket som jag inte vet... Men men. Ciao

Möte

Igår hade jag svårt att somna av någon anledning. Det var jättejobbigt. Sen när jag väl somnade så vaknade jag jätteofta och tittade på klockan. Sjukt jobbnigt. När klockan till slut ringde så hade jag svårt att gå upp och hade en sprängande huvudverk. Jag fixade mig och åt ett bröd och sen bar det av till jobbet. Alla hade på sig vanliga kläder. Det var mysigt. Alla var så fina. Sen snackade jag med Asta och Durita och Asta igen och allt blev grymt förvirrat men till slut ordnade allt sig. Jag kände mig duktig. Nu är jag hemma hos mormor igen, lyssnar på Miyavi och funderar på hur jag ska organisera min hög. Ja, jag har en hög på golvet. Den behöver organiseras. Huvudverk, nostalgi och städning. Det får nog ta och bli dagen idag. Huff. Vad jobbigt. Hoppas jag får lite besök eller nåt i alla fall då. Mjeh... Uppdateringar kommer nog. Sho!

Torsdag kväll

Gah! Matkoma... igen... Jag vet, jag är hopplös. När jag var klar med det sista inlägget kom lillkusinen Elsa, 8år, på besök och ville sitta och tjeja sig med mig. Vi lyssnade lite på musik och sen tittade vi på Nightmare before Christmas. Hon tyckte den var konstig. Sen har jag sprungit upp och ner mellan butiken och datorn för att fixa massa med jobbet och hjälpt till lite. Sen fick jag i uppgift att göra middag. Mormor tyckte det verkade okej med vårrullar. Men hon åt inte en enda och morfar åt en för att jag och mormor sa att han inte vågade. De skyllde på att de var så gamla och försökte sen trycka i mig alla vårrullar. Jag vägrade och tyckte att de skulle äta paprika istället. Det ville de heller inte (för att de var så gamla självklart) så jag fick äta min paprika men vårrullarna åt jag inte. Imorgon ska jag träffa Asta på jobbet runt tiotiden. Fett tidigt för mig som vanligtvis börjar jobba klockan 16. Men men. Annars är det inget jobb imorgon. Nu är jag trött (matkoma) och har inget att göra. John har övergett mig och bor i Havn hela tiden. Tråkigt man kan ha det då... Men men. Snart är det ju helg! Ciao

Frukost och shopping

Klockan sju var jag uppe och på väg in i duschen. Såg fram emot dagen så grymt mycket. Och blev inte besviken! Var klar med allt fixande av utseende klockan åtta och tyckte att Fridgerd's "någon gång efter åtta", när hon skulle komma och hämta mig, borde vara snart. Jag var otålig och städade och gjorde klart allt och gick fram och tillbaka i hallen och till slut kom hon (efter klockan halv nio!) Jag ringde till Brandur precis innan hon kom och sa att hon snart skulle vara här så vi skulle nog vara i Havn 40 minuter efter det ingefär. Det var lite sent tyckte han men vi bestämde att vi skulle mötas i Hvonn och äta frukost tillsammans. När vi nästan var framme ringde han och ändrade till något café men några minuter efter ringde han igen och ändrade tillbaka till Hvonn (Caféet han tänkte på var stängt). Frtidgerd droppade mig då vid Hvonn och jag ställde mig där och väntade. Dumma mig. Hvonn har två ingångar. En ingång till baren/rastaurangen och en till caféet. Det hade jag ingen aning om eftersom jag bara varit i baren/restaurangen. Men jag trodde ändå att vi skulle mötas utanför för det Hvonn jag trodde var det enda såg rätt så stängt ut. Så jag gick omkring där och väntade. Sen kom det fyra männ ut ur en glasdörr. Jag trodde hela tiden att det som visade sig vara en glasdörr var ett fönster. Dumma mig igen. Då kom jag fram till att man kunde gå in där. Jag gick in och kikade. Det var en trappa upp och sen var det väldigt fint på övervåningen. Väldigt tomt också. Det satt en grabb med ryggen mot dörren i mitten ungefär. Jag gick fram till honom, sa "God morgon" och hängde av mig ytterkläderna på stolen mitt emot honom och satte mig ner. Han klagade på att jag satte mig utan att krama honom först så jag fick resa mig och göra det först sen satt vi där i någon timme, han bjöd på kaffe, och snackade. Han åt frukost och såg alltid till att min kaffekopp inte var tom. Det ledde till att jag fick i mig aldeles för mycket kaffe tidigt på morgonen. Så jag blev jättepigg och glad åt allt.
Sen när vi skulle gå undrade servitrisen om han inte var Brandur Enni. Han svarade att han ju var det och hon gav honom komplimanger för hans sång och skriveri. Han tackade och tog emot dem, van som han är, och gav komplimanger tillbaka. Han charmade henne nog rätt bra men sen skulle vi dra. Det regna ute så han fällde upp ett paraply som vi gick under. Vi måste ha sett väldigt gulliga ut där vi gick och skrattade och pratade under ett paraply. Jag klagade på att det inte bara regnade uppifrån och ner på Färöarna utan från sidorna också och han höll med och förklarade att det till och med hände att det regnade nerifrån och upp eftersom vinden ibland skruvar sig. Så vi gick och skrattade åt det hemska vädret. En sån humor man har...
Sen gick jag tillbaka till Hvonn där Fridgerd skulle plocka upp mig när hon var klar på bilverkstaden. Jag hann precis komma dit när hennes bil kom upprullande. Jag hoppade in och sen bar det av till SMS. Nu var det shopping på g. Vi kom till Sms och fick parkeringsplatsen precis brevid ingången. Snyggt av oss! Vi kollade en snabbis igenom alla butiker för att se vilka som var intressanta och inte. Det var rätt lätt. Sen var det att kolla igenom de intressanta och sen köpa. Jag hade 500:- i presentkort så det blev ett par jeans för 659:- och en fin liten påsväska för 30:-. Jag är jättenöjd! Jeansen passar mig asbra och sitter precis rätt och väskan är grön/vit med text på "Green is not a colour it's a state of mind" står det på ena ridan och "Vert n'est pas une couleur c'est un état d'espirit" står det på andra. Väskan köptes på The Body Shop och jeansen på Vero Moda. Jag är glad för det.
När jag var färdigshoppad så gjorde vi lite ärender till mormor och butiken och sen drog vi hem. Det var mysigt. Jag fick mat direkt när jag kom hem. Nu sitter jag och har matkoma (som vanligt) och segar. Funderar på att snacka med Asta om imorgon och nåt brev. Massa konstiga jobbsaker som jag inte riktigt förstår. Men men. Bye!

Jag är snygg.

Jag har börjat vänja mig vid min nya frisyr men det är fortfarande aldeles konstigt. Men på tal om giraffer så har jag planer imorn. Jag ska med Fridgerd till Havn klockan åtta på morgonen typ. Sen ska jag äta frukost med Brandur och sen, klockan tio ungefär, ska jag och Fridgerd shoppa. Jag har fått 500:- i presentkort i sms ("shoppingcenter" i Havn) så det måste ju göras av med. Och jag har ändå inget bättre för mig imorn. Det ska bli jätte kul!
Just nu är jag mest förvirrad. Har massa blandade känslor och vet inte vad jag vill. Men imorn ska bli kul i alla fall. Det är nog det enda jag är säker på. Haha. Men det ska nog också gå bra. Ciao!

Stora förändringar

Jag har aldrig gillat stora förändringar. Denna gång var inget undantag. Igårkväll pratade jag med Oscar. Vi kom fram till att vårat förhållande var illa ute. Jag blev ledsen (självklart) och mådde illa (sånt händer när jag blir mycket ledsen). Jag försökte sova på saken men kunde inte somna för den stora klumopen i bröstet gav mig svårt att andas. Jag tror jag lyckades sova en timme eller två men sen skulle jag upp och äta. Eftersom jag mådde illa kunde jag inte äta så mycket. Och det lilla jag åt gjorde mig bara ännu mer illamående. Jag satt och funderade länge länge. Sen loggade Oscar in. Vi pratade lite. Och jag tog det stora beslutet. Jag ville inte ha en klump i bröstet och gå omkring och vara ledsen och osäker hela tiden. Så jag gjorde slut. Det gjorde ont och var hemskt men nu är det gjort och det är inget mer med det. Jag tror det var något bra som jag gjorde. Även om det smärtar mig så är det bättre än det som det var.
Jaja jag är bara negativ. Det går nog bra. Nu ska jag plocka ner lite mer saker från väggarna. Adjö!

Onsdag morgon

Kunde inte sova... Kanske bara någon timme eller så. Jag mår inte bra. Har gått upp och spytt ffett ofta. Det är inget jobb idag ändå så jag har inget att sjukanmäla mig från. Det regnar och jag mår illa. Bleh. Inte okej dag altså.

Tisdag kväll.

Inget jobb idag, inget jobb imorgon. John skulle till sin bror för att hjälpa till med något så jag har bara slappat, tittat på anime och deppat. Sånt måste man väl också göra ibland. Det var rätt trevligt att vara själv lite... Men jag saknar mitt Sverige massa. Men jag har det rätt mysigt med här med alla mina kuddar (jag vet att jag låter som en galning men tolka det rätt istället). Och det är fett tomt på mina väggar utan mina teckningar. Ovant. Men det kommer väl gå bra. Shu...

John, Finngerd och mormor.

Igår gick jag och John en promenad. Den var inte så lång men vi snackade massa. Sen gick vi hem till honom och tittade på Dexter ett tag (jag älskar Dexter!). Katten låg i soffan också och var gosig. Jag gosade med den. Sen när den hade gått så satt jag kvar och kramade en kudde. John var en sån wannabe och satt också och kramade en kudde. Vi märkte att vi båda gjorde det och fnissade lite åt det. Sen gick vi ut (Dexter tog slut) och promenerade lite igen. Men sen ville vi (jag) ha godis så vi gick hem till mormor och morfar och åt godis. Sen fastnade vi framför Sweeney Todd. Han hade aldrig sett den, vilket förvånade mig eftersom jag älskar den, men han gillade den också. Sen gick han hem. Vi var båda skittrötta men klockan var inte ens två. Jag gick och la mig direkt.
Jag sov sjukt dåligt. Vaknade flera gånger och tittade på klockan och drack vatten. Sen vaknade jag självklart tio minuter innan jag skulle upp, kollade på klockan och sov lite till, sen ringde den. Då gick jag upp, fixade mig, ringde och väckte John. Han var jätteförvirrad. jag sa att jag skulle dra om en kvart och han svarade "okej" eller något sånt, jag minns inte. Sen ringde han tio minuter senare och undrade var jag var och trodde att jag hade dragit. Jag skrattade lite åt honom och sa att jag satt inne och åt frukost och han var direkt utanför. Han kom in i några minuter sen drog vi.
När vi kom till Finngerd var det ingen där. Det var lite läskigt. Vi knackade på och så väntade vi lite. Jag var varm så jag tig av mig jackan och gav telefonen till John (jag hade inga fickor förutom de i jackan) så han kunde hålla reda på den när jag var upptagen. Sen kom Finngerd merklampande ner för trappan i högklackade skor. Jag förklarade hur jag ville ha håret och så diskuterade vi lite fram och tillbaka om det sen sattes det igång. Jag fick lugg och uppklippt hår. ingen färg i men det blev snyggt ändå. Vi dampade på min virvel i luggen. Finngerd sa att alla min mors syskon har den också. På samma ställe. Det tyckte jag var lite gulligt. Så den är ett gemensamt problem i familjen.
John satt vid fönstret och tittade i tidningar. Finngerd gav honom kaffe och undrade om jag också ville ha, det ville jag inte. Fett gulligt, servera kaffe till sina kunder. Så vi snackade och fnissade, hon blev irriterad på mitt smycke i örat. Men jag kunde ju inte ta ut det eftersom hålet inte riktigt är läkt än. Men det gick väl bra ändå. Det kostade 300:-. Sen gick vi hen till mig.
John finderade på att gå hem till sig för att äta men jag tyckte att han väl lika gärna kunde äta hos mig. Det tyckte inte min mormor. Hon gillade inte hans familj och därför gillade hon inte att jag umgicks med honom. Så han fick dra hem och äta. Dålig stil tycker jag. Men hon får tycka som hon vill så gör jag som jag vill med att lyssna på det eller inte. Men men. Nu har jag ätit och är jättemätt. Vi åt fisk och sen när jag gick upp på rummet efter maten så fortsatte jag på min chokladbit som jag började på innan maten. Och ett är säkert, det är att "Fisk + Choklad = Inte Okej!". Det lärde jag mig idag. Nu sitter jag här och har matkoma och väntar på att något ska hända. Jag vet inte än om det blir jobb imorgon men jag hoppas inte det (jag har inte lust).
Men nu ska jag väl städa och fixa lite om jag orkar. Tjoho!

Måndag eftermiddag

Inget jobb = inget att göra. Har suttit och bara varit seg hela dagen, läst John's sms, snackat i telefon lite och sen segat lite mer. Det blev inget städa av, dock har jag plockat ner alla mina bilder från väggarna. Och förresten så är mormor och morfar magsjuka så jag går bara och väntar på att det ska drabba mig också. Jag försöker hålla mig undan så gott det går... Och jag fick göra mat själv (jippie!) för mormor var för sjuk för det och hon ville inte ha något. Det blev nån sandwich. Sen har jag bara väntat på att John ska komma hit och nu är han på väg. Shuuhu!

Måndag morgon, inget jobb

Gick och la mig tidigt igår. Snackade med John i telefon rätt länge också... Men sen gick jag och la mig. Och jag ställde klockan på 11 idag för han hotade med att komma innan jag hade vaknat och det pallade inte jag. Planen var att jag skulle gå upp, duscha och sen äta. För då skulle jag ha massa tid över till att göra annat i väntan på att John skulle dyka upp. Men jag förstörde den planen. Jag låg och snoozade i lite mer än en timme så det är ingen idé att duscha än eftersom det snrt är mat. Så jag väntar bara. Plus att jag är väldigt hungrig. Så jag har bara legat och degat denna morgon. Men nu är jag så att säga uppe. Sitter och spelar spel på facebook... Vilket liv man har. Funderar på att städa. Men det verkar jobbigt. Vi får se hur det blir. Shoo!

Söndag + Johan-Pauli 5 år.

Jag låg och var helt borta i min matkoma och så kom Heini in och frågade om jag skulle med på födelsedagsfirande. Jag hade hört något om att hans bror fyllde år, men inte riktigt tänkt på det. Men jag sa att det kunde jag väl. Han tittade på mina bilder och berömde mig. Sen sa han att moster skulle komma och hämta oss snart och köra oss hem till dem. Så jag skyndade mig att byta kläder och så hörde vi telefonen ringa. Han antog att det var moster så han gick ner. Sekunder efter det ropar mormor på mig att jag måste komma ner om jag ska hänga med till födelsedagen. Så drog vi.
Ett barnkalas som barnkalas brukar vara. Massa sötsaker och skrikande barn. De äldre pratade om barn och jag satt och tittade på tv. Jag var grymt trött och kände mig osocial. det var rätt tråkigt. Sen i mitten av allting ringde John av okänd anledning. Vi snackade ett bra tag om sådär ingenting och allting och han berättade att han satt hela lördagskvällen och väntade på att jag skulle logga in på facebook och bestämma med honom var vi skulle ses. För vi hade redan bestämt att vi skulle ses, bara inte var och precis när. Jag tyckte synd om honom men han tyckte att jag inte skulle det så.. jag vet inte. Men ja sen när vi inte pratade gick jag och åt lite och sen körde moster mig hem igen. Nu sitter jag här och degar. Funderar på att gå och lägga mig, jag är trött, men då kommer jag vakna så tidigt imorgon och det orkar jag inte. Nu sitter jag och kollar på trailers till massa olika filmer. Vilket liv man har... Blöh!

Lördag kväll och söndag morgon.

LÖRDAG
Igår, efter att jag fixat allt, så skulle denna Vivian, som jag inte kände, komma och hämta mig. Så jag stängde av datorn och gick ner en våning till mormor så jag kunde höra om hon tutade eller något sånt. Och jag väntade. Jättelänge. Sen såg jag en bil kom och stannade precis utanför dörren. Jag blev jätteglad och sprang och hämtade jackan och så kommer Fridgerd in genom dörren. Det var hon som stannade där. Jag blev besviken. Jag snackade ett tag med henne och Áki. Áki hade precis förlorat en handbollsmatch. Det var han inte van vid, så han var fett nere. Men han fick läst och godis och det var fotboll på tv så han blev lite gladare. Efter ett tag blev jag otålig igen och kollade på telefonen. 3 missade samtal! Två från Vivian och ett från Anja. Jag ringde till Anja och hon sa att Vivian var utannför hos mig. Jag kollade ut, ingen stod där, jag antog att de stod på parkeringen utanför butiken så jag skyndade mig på med skor och jacka, tog väskan och drog. Jag kom till parkeringen, där stod två bilar och brummade med öppna dörrar. Jag blev förvirrad. Det var inte förrän de ropade på mig som jag fattade vilka de var. I den ena bilen satt Anja och Vivian i den andra. Jag satt mig i bilen, hälsade på Vivian och de två andra flickorna som satt där och sen bar det av. Vivian berättade att hon fick sitt körkort för en vecka sedan och hade aldrig kört till Havn och aldrig kört i den där bilen. Det gjorde mig ju jättesäker... inte... Jag hatar att köra på Färöarna. Det är så läskigt att köra med stup på ena sidan vägen och bergvägg på den andra. Och efter alla "här körde en familj av vägen.. och här.. och där... och där framme..." Grymt äckligt. Men ja, vi körde i alla fall till Havn och de droppade mig hos Randi. Jag gick in och ropade hej som de lärt mig. De alla var glada att se mig (jag blev glad) och sa åt mig att komma in och sätta mig. Där satt vi i många timmar och snackade och mysade. Det var jag, Turid, Mike, Anna Margrit, Rosa, Thomas, Rannva och Randi. Det var riktigt mysigt. Sen vid ett-tiden så åkte vi alla ner på stan. Mike och Turid körde oss.
Väl nere på stan satt vi i Mica ett tag. Sen ringde jag Brandur, men han var i nå konserthus och tittade på Fraendur (eller nåt jag vet inte) så han ville inte komma till oss och vi ville inte komma till honom eftersom det kostade 250 spänn att komma in. Det kände inte vi för. Så vi sket i honom. Sen träffade jag Anja, Joan och Eileen. Det var massa mys. Jag satt och snackade med Eileen fett mycket. Hon hade John's nummer och vi ringde och smsade men vi fick inget svar. Nå. Det sög ju men det är inget mer med det. Jag fick reda på senare att det var nummert till hans gamla telefon så det funkade inte längre. Vi träffade Joan Pauli också. Men han jobbade (bartender på Mica) så vi kunde inte snacka med honom så mycket. Det satt en jobbig snubbe på vårt bord (ja, ) som trakasserade Rosa. Hon pallade inte det och han var jättefull så hon puttade honom. Han tappade sitt glas och trillade. Men han var så full att han glömde bort det så fort han kommit upp igen och så fortsatte han. Då drog vi till Cleopatra. Eller det var planen i alla fall. Randi hade inte sitt leg med sig så vi stod utanför ett tag och snackade med några. Sen gick jag, Rosa och Turid till Glittnir för att kolla om John var där men vi fick inte komma in för klockan var halv fyra och de skulle stänga snart. Vi kikade in genom fönstrena men vi såg honom inte. Sen vandrade vi runt lite i staden och sllt stängde och folk blev utskickade. Då gick allt partyfolk omkring på gatorna. Det är alltid lika trevligt. Så gick vi omkring där och hälsade på folk och småpratade lite med lite alla möjliga. Sen ringde jag till Eileen och kollade var hon var, vi hittade varandra och hon var med Anja och Linda. De var jättefulla (inte Eileen altså men Anja och Linda). Sen kollade jag med Beinta, som de hade kommit till Havn med, om jag fick åka med dem hem. Det fick jag. Hon var Joans syster och Klaus(grönlänningen på jobbet)'s fru. Det var rätt random. Vi alla var jättekalla men de fulla människorna var tvungna att kissa och snacka med någon och jag vet inte vad så vi stod och väntade och försökte få alla att komma så snabbt som möjligt. Det tog ett bra tag men till slut satt vi alla i bilen. Det var jag, Eileen, Anja, Joan och Beinta. Anja var jättefull och däckade så fort hon satt sig. Vi lyssnade på lite musik och snackade på vägen hem. Helt plötsligt så vaknade anja och sa att hon skulle spy. Det jobbiga var att vi körde i en tunnel just då så vi kunde inte stanna. Vi stannade så fort vi kom ut ur den däremot och det var värsta panik och Anja stor vid vägkanten och spydde ut. Sen var allt bra igen. Dock hände samma sak när vi var i en kurva jättenära Vestmanna. Men då stannade vi i kurvan. Det var lite läskigt men sen var man snart hemma. De droppade mig hos mormor och morfar och jag gick in och la mig och sov, klockan var runt sex på morgonen kan jag tänka mig.

SÖNDAG
Mormor ropade och väckte mig vid tolv-tiden. Hon sa att det var mat så jag klädde på mig och gick ner. Eftersom det är en lite speciell söndag idag så åt vi anka. Det är bara gott! Jag blev jättemätt och gick upp igen och la mig i sängen med laptopen och hade matkoma.

Uppdatering: Peppen!

Surade massa över att alla var så tråkiga. Men sen snackade jag med Anja och hon räddade verkligen min dag. Randi tycker att jag ska komma till henne runt nio och Anja och dem åker bil till havn så de är där halvtolv-tolv. Och då måste jag åka innan, det går inga bussar och så vidare. Så Anja ringde till sin vän (som också skulle till Havn) och bad henne plocka upp mig på vägen och köra mig dit jag skulle. Vännen gick med på det och nu ska jag bara fixa mig lite så kommer det stå en bil utanför här klockan åtta-halvnio. Så nu måste jag skynda mig. Då bär det av till Randi och sen möter jag upp Anja, Erla, Eileen, Joan och Linda på stan. Till råga på allt så skickade brandur ett mail till mig. Han skrev sitt nummer och sa att han skulle spela i Havn ikväll och att jag måste komma dit. Riktigt gulligt av honom. Jag visste inte ens att han var i samma land som jag. Men men- Nu måste jag skynda mig. Puss på världen!
PEPPEN!

Löööördagmorgon

Jag sov sjukt dåligt. På morgonen kom byggarbetare och hamrade och skruvade i min vägg. På m-o-r-g-o-n-e-n! Och de fortsatte hela dagen! Jobbiga människor (de håller fortfarande på). Jag försökte sova lite under dagen men det gick ju inte alls bra. Jag skulle ha tagit John's telefonnummer igår men så blev det ju inte eftersom vi båda jobbade över till lite olika tider. Men idag la han till mig på facebook så jag hoppas han loggar in någon gång också...
Men ja. Så nu ör jag astrött och Randi tycker att jag ska komma till Havn. Det tycker jag också men jag har ingen aning hur jag ska ta mig dit, bussen kostar liksom hundra kronor. Jag behöver snacka med folk men ingen är vid datorn och jag har inga pengar på mobilen. Ibland har man problem. Sen har jag snackat med Oscar. Inget viktigt mest "hej hur mår du?". Lite tråkigt. Men ja. Inget har altså hänt idag. Men eftersom jag precis har duschat så måste jag klä på mig och fixa mig. Sen får vi se var kvällen tar mig. Ciao

Fredagsjobb

Ne usch vad trött jag var i morse. Det höll i sig hela dagen. Sen fick jag jobba över en och en halv timme. Usch. Först stod jag i frysen och hjälpte till. Sen kom Asta fram till att jag inte behöves där (det var uppenbart för alla som pallade titta) så jag fick skära lite. Sen tyckte hon att jag inte kom till nytta där heller (inte egentligen, hon behövde bara någon) så jag fick stå i raspen (maskinen som såsar på fisken och sen lägger in dem i frysen). Det var inte så kul. Jag stod där med två pojkar som såg jättenördiga ut och slängde iväg lite engelska ord här och var, som de nog inte riktigt visste vad de betydde, och fjantade sig hela tiden. Inte fjantade sig som i roliga saker utan bara upprepande av något internskämt de hade. Och den ena snubben var grymt oförsigtig och fuckade upp allting hela tiden. Meningen är att man ska lägga fisken fint och rakt mellan två streck. Det är väl inte så svårt tyckte jag. Men nej, han kunde inte ens lyckas med det. Han slängde fisken på bandet på strecket och på ficken som jag lagt så fint och prydligt (fisken får inte nudda andra fiskar heller). Gah! Han var dålig på det i alla fall. Det störde mig. Sen fick jag som sagt jobba över en och en halv timme med dem. Och jag har ingen aning om det blir jobb på måndag.
John's moster tittade väldigt konstigt på mig idag. Och hintade (om nu det är ett ord) mycket... John berättade att från den kvällen när vi gick promenad har hon trott att det var något mellan oss, altså något som inte bara är vänskap. Hon tycker att jag ska "skaffa mig" (som hon säger) John. Och att han ska komma och hälsa på mig i Sverige och sånt. Men idag var det ju nästan speciellt eftersom vi satt hos mig och fnissade och snackade tills klockan sex på morgonen. Men det tror ju inte hon på. Men men. Hon är så gullig och jag tar det som en komplimang att hon försöker para ihop sin kära systerson med mig. Men det kommer inte hända. Hon vet till och med att jag har pojkvän.
Men nu är jag sjukt trött och har inget jätteviktigt att göra så jag tror jag hoppar ner i källaren och släcker internet och sen blir det nog att krypa till kojs för mig. Så... God natt!

Dålig på dethär..

Jag skrev inte så mycket igår. Jag fick jobba på massa olika ställen och snackade med John på alla pauser. De sista fyra timmarna fick jag packa. Yay! Det var mys. Först var det bara jag och en annan tjej, sen droppade det in folk allt eftersom. Och när vi var fulltaliga gick det så snabbt att man knappt var med på det. Sen när jag böjde mig ner för att ställa ner massa lådor eller plocka is såg jag uppenbarligen väldigt snygg ut, vi stod ute vid maskinerna och Chris jobbar där och han stod och observerade när jag jobbade så jag stannade upp och frågade om han ville nåt och han bad mig bara att fortsätta. Gulleponken, jag fattade vinken och fortsatte. Sen sa jag åt honom att han skulle gå och jobba och ta igen den slötid som  han haft och tittat på mig. Det gjorde han. Sen gick jag och John hem. Eller tja, vi kom fram till att vi skulle ut och gå igen så han gick hem till sig och bytte byxor sen gick vi till mig och åt lite sen gick vi promenad igen. Det var trevligt. Sen när vi kommit till kajen igen så funderade vi på att sätta oss. Men jag kom med det brilianta förslaget att vi kunde lika gärna sätta oss hos mig. Så det gjorde vi. Vi satt i vardagsrummet och åt gifflar och snackade tills klockan sex. Då var trevligt. Sen när han hade dragit så gick jag upp och duschade och sen däckade jag i sängen.
Okej. Idag dårå. Jag gick ner och åt och sen ner till Fridgerd som jobbade i butiken. Hon förklarade för mig hur jag skulle göra för att sätta en annons i tidningen. Vi gjorde det och sen skickade vi iväg den. Så nu snart kommer det komma en annons i tidningen om en kamera som är borta. Jag hoppas att Färöarna fortfarande är det landet som alla tycker att det är, där ingen skulle vinna något på stt stjäla en gammal kamera. Det är annars väldigt lite kriminalitet här...
Men men. Idag är jag i alla fall grymt trött och äter färöiska scones och dricker vatten mest för att hålla mig vaken. Jag borde dricka kaffe men orkar inte ta mig ner till köket. Så illa är det. Men jag kanske borde försöka röra på mig nu. Så jag kommer iväg till jobbet senare... Ciao!

Torsdag och onsdag.

Igår var jag en zombie, ursäkta mig. Det var stressigtr att stå vid maskinen (igen) och den ville inte gå sönder lika ofta som den brukar. Sen när jag skulle gå hem var det massa vind och regn. Jag kunde inte gå rakt för att vinden puttade mig. Det var altså ärligt talat svårt att gå hem... Sen när jag väl kom hem duschade jag och pratade med Johan. Det var länge sedan tycker jag. Och sen gick jag direkt och la mig. Jag sov dåligt och hostade massa. Men nu har jag vaknat i alla fall och ör seg som fan. Blä. inte pepp på jobb idag. Men folk säger att eftersom båtarna får så lite fisk så blir det säkert inget jobb nästa vecka. Inte okej.

Onsdagmorgon.

Gah. Vaknade klockan halv tio och hostade som fan, sen drack jag vatten och gick och la mig igen. nu är klockan halv två och mormor har ropat att hon inte kommer göra någon lunch idag för hon måste jobba hela dageb idag. Stackars mormor. Och stackars morfar som inte får någon lunch (nej han klarar sig inte själv) och sen ska han jobba hela dagen också. Well well. Jag ska ju också jobba hela dagen. Men jag är inte gammal så jag klarar mig utan lunch. Men jag tror jag ska gå och hämta mig en tomat och lite sallad.
Nje, Det blev en tomat, en paprika och vårrullar. Inge annan ville ha av mig så jag gjorde fyra till mig själv. Fast jag orkade bara äta tre och nu är jag proppmätt. Jag rullar liksom omkring. Och såhär ska jag lyckas ta mig till jobbet. usch! Jag kommer komma för sent... Men gott var det.
Jag insåg precis hur förstörd min vänstra hand har blivit av det här jobbet. Eftersom jag håller i knivien med högerhanden så är det den vänstra som ligger i riskzonen. Okej, jag har treå sår bara på tummen, ett var på pekfinger, långfinger och ringfinger och sen två i handflatan. Rätt konstigt. Men men. Nu ska jag ha matkoma och sen bär det av till jobbet.

Jobb och promenad.

Idag jobbade jag med maskinen.. igen... Det var segt och tråkigt. Men den gick sönder rätt ofta så jag fick massa tid över att snacka med folk. Eftersom Claus dissar mig så snackade jag med lite alla möjliga men mest John. Trevlig prick. Sen gick vi hem och vi kom fram till att ingen av oss hade något för sig såhär efter jobbet så vi gick en promenad. Först hem till honom för att han skulle byta kläder (det var tråkigt, jag stod i hallen och väntade) sen hem till mig för att han ville se hur det såg ut, sen ner på kajen där vi satt och snackade och sen hem igen. Vi var ute i samanlagt tre timmar. Det var skittrevligt. Han pratade mest. Jag lyssnade. Han berättade sin livshistoria för mig. Den var väldigt intressant. Och så berättade han att Claus hade sagt att jag hade stött på honom (Claus altså) någon gång. Då blev jag sur för det har jag inte alls! inte ens nästan! Bleh. Men det var mysigt att få lite luft och lite samtal.
Nu har jag precis kommit hem och har inget att göra. Funderar på att duscha och sen i säng. Ja det tror jag. Ciao

Tisdagmorgon.

Nej jag vet inte varför jag gör ett inlägg om denhär morgonen. Inget händer, inget har hänt och inget kommer att hända. Jag lyssnar på Buckcherry's låt crazy bitch, den är bra. Och så småstädar jag lite. Inget nytt.

Måndag morgon...

Jag råkade radera det inlägget om min måndagsmorgon men jag antar att det inte var så intressant. Det innehöll i korthet att jag skaffade mig en tid hos frisören, klockan 10 på måndag. Sen säkert massa småsaker som jag tänkte på just då. Jobbigt att bara råka radera saker. Men men. Sånt är livet.

Måndagens jobb.

Jag hatar den nya maskinen. Man måste skära skitsnabbt eftersom man skär fisken på bandet. Asstressande! Först stod jag där med Claus' "flickvän" (obs, "flickvän", inte flickvän, eftersom det inte är riktigt sagt än), först visste jag inte att det var hon men eftersom vi började snacka kom det fram rätt snabbt. Sen ville hon veta var Claus hade sagt om henne i helgen. Men eftersom han sa att hon var hans flickvän och hon sa att hon visste inte riktigt om de hade ett förhållande så tyckte jag att det fick hon ta reda på själv. Hihi, vad ond jag är ibland. Sen stod jag där med en annan brud och han som la på fisken gjorde fel och la aldeles för snabbt. Dumt av honom, så vi slängde all fick i lådor och fick ytters lite skärande gjort. Stackars henne, det var första gången hon stod där. Men men. Sen skulle vi skära vanligt igen. Jag fick stå ute vid maskinerna med John. Det var astrevligt. Han är snäll. Och trevlig. Vi snackade nästan hela tiden och skar skitsegt. Sen sprutade vi lite vatten på varandra, sen blev hans kusin inblandad, sen blev Magni inblandad. Summa kardemumma blev då att jag blev genomblöt. Jag skyller på Magni. Sen, innan vi slutade, spolade vi allting och städade och snackade. Jag kom fram till att Claus måste ha en väldigt konstig bild av mig i sitt huvud eftersom han sa "By the way, Chris is getting merried the 5th of december so you have to hurry up and fick him before that". Vi alla garvade och tittade på Chris. Han kom såklart och var nyfiken och frågade vad det var. Men vi fnissade bara och sa att det var ingenting.
Sen gick vi hem. Jag gick med John. efter ett tag gick Claus och hans "flickvän" förbi oss. Hihi, gulliga människor. Och nu är jag hemma, aldeles blöt i håret och ska duscha sen sova! Så tjuhu!

Söndagkväll ja.

Jag orkade ingentig tyckte jag... Sen gick jag ner för att lyssna på radion om det skulle vara jobb imorgon, det skulle det. Inte så peppad inför det egentligen men vi får väl se imorgon hur det blir. Sen orkade inte mormor göra någon kvällsmat så jag fick fixa egen, passade mig utmärkt. Ibland önskar jag att jag får laga mat här. Jag tycker inte deras kostval med 50% fett i alla måltider är särskilt rimligt. Men men. jag fick i alla fall göra kvällsmat själv utan att någon tjatar på mig om att äta mer hela tiden, det var rätt skönt. Sen gick jag upp och duschade. Bort med all helg-stank. Sen föll jag ihop i sängen framför datorn och tittade på 21. Jag gillar den. Handlingen är rätt lätt att lista ut men det är massa pengar, snygga grabbar och snygga brudar så det får ihop massa pluspoäng.
Oj! Nu blev det strömavbrott här. Vad jobbigt. Hela byn har strömavbrott. Det enda ljus man ser om man tittar ut är billyktor och sånt. skitläskigt. Allt är liksom... svart.. Haha, vad gulligt, jag ser i massa fönster hur stearinljus tänds. Vad fint. Men en laptop är altså rätt bra att ha. Den lyser upp allt så fint.

Söndagmorgon/förmiddag/eftermiddag/något?

Både jag och Rosa vaknade tidigt. Vi satt i hennes lilla avlånga rum och snackade lite. Lite mycket. Hela morgonen. Fram till att jag var tvungen att dra. Skulle ta bussen som gick halv elva. Fick en bra busschaufför denhär gången. Han verkade ung och trevlig. Bussresan gick snabbt tycker jag. Och när vi kommit förbi Kvivik tror jag det är så att man ser vestmanna (som vanligtvis är en vacker syn) gav det märkliga vädret synen pricken över i. Det duggade och solen sken för den hade precis kommit upp över berstoppen så hela byn var vackert toppad av en regnbåge. Det var inte en sån där svag regnbåge som man oftast ser utan det var riktigt starka färger och den var riktigt lång. Det var fint. När jag kom ut på busshållplatsen så var den fortfarande där och jag kom på när jag gick över en bro på väg hen att "till höger har jag ett vattenfall/bäck och en regnbåge och till vänster har jag havet och solen som strålar precis ovanför bergstoppen. Det var fint. Då gillade jag världen.
Sen kom jag hem och degade lite vid datorn. Det var väl mysigt det med. Och sen var det mat. Fet mat. Och när jag var klar så klagade mormor (som vanligt) på att jag äter för lite. Jag tycker jag äter jättemycket för jag blir jättemätt och tjock. Men jag vägrade äta mer så jag gick upp och hade matkoma och snackade med Oscar. Det var väl också trevligt men nu tittar jag på Donnie Darko. Det var länge sedan. Jag gillar den filmen. Nu ska jag fortsätta med det.

Randi's och Turid's 42års dag.

Och så var det ju denhär omtalade födelsedagsfesten. Ja jag och Claus skulle ju åka tillsammans men det blev inte så så jag gick omkring i mitt rum och gjorde mig i ordning i lugn och ro och så gick jag ner till mormor och morfar för att kolla in hur de hade de och sprang in i Áki på vägen. Jag frågade, mest på skämt, om han inte kände någon som skulle till Havn ikväll. Till min stora förvåning så gjorde han det. "Jo, mamma ska" sa han. Jag blev jätteförvånad och frågade när och hörde henne tuta utanför, "nu" svarade han. Jag bad dem att vänta på mig och så sprang jag upp tog lite saker som kanske såg lite viktiga ut, tryckte ner dem i väskan och sprang till bilen. Jag hann knappt sätta mig förrän Fridgerd tryckte på gasen och vi var på väg. Vi skulle hämta upp två av hennes vänninor på vägen, det gjorde vi. De blev ytterst förvörvånade över att se mig i bilen men efter en giltig förklaring så var det inget mer med det. Efter ett tag så kom jag på att jag inte hade nåt minne av att ha lagt ner plånboken i väskan. Så i all stress så var plånboken glömd hemma. Jobbigt. Men det var väl bara nåt man kunde leva med.
Så vi körde till Havn. Där jag trodde Mike skulle plocka upp mig och köra mig till Randi. Så jag ringde till Mike men han sa att han inte skulle dra än och han fixade sig just nu och skulle inte ner på stan förrän om en timme. men jag kunde dra till Randi utan honom. Fridgerd hade dock jättebrottom så det var lite jobbigt. Men vi lyckades få en dålig beskrivning av var det var och Fridgerd skulle köra mig dit. När vi var ungefär där Mika hade sagt att det skulle ligga (han sa vad vägen hette också) så körde vi runt där i det lilla området och letade överallt. Självklart låg den lilla vägen som vi letade på sist. Så de droppade mig där och drog. 18d bodde hon på. 18 hittade jag, men vilket som var d visste jag inte. De två små lägenheterna på övervåningen fick jag fram var a och b och sen var det två på undervåningen (markvåningen eller nåt) också men jag hittade inga bokstäver på dem. Gick runt huset för att kika in i lite fönster. I den ena lägenheten såg jag rakt in i en gigantisk garderob med massa tjejskor och tjejkläder, i den andra var det släckt och ingenbommat såg det ut som. Jag altog därför att Randi bodde i den första. Så jag knackade på. Anna Margit kom och öppnade och anmärkte på att jag stod utanför och knackade. Det gör man uppenbarligen inte på Färöarna, förklarade de för mig, här går man bara in och säger hej varesig någon är inne eller inte. Så det fick jag lära mig. Jag kom in i Randis gulliga lägenhet. Hallen var rätt liten, mest eftersom det var så många jackor och skor där just då, annars fanns det tre rum; ett sovrum, en garderob och ett vardagsrum/kök och självklart ett übertjejigt badrum med ljusslingor och stearinljus och sånt.
Men det var inne i vardagsrummet som magin ägde rum. Jag, Randi, Anna Margit, Gudrid och Sara satt i den mysiga soffan och efter ett tag kom Rosa också. Vi klagade på att Turid inte var där än. Att komma för sent till sin egen födelsedagsfest var visst inte acceptabelt. Men sen efter mycket om och men så kom hon, tillsammans med Claus och Mike. Det var mys att se Claus igen, jag hade saknat honom och enligt honom hade han saknat mig med men jag vet inte. Mike var jättefint uppklädd, i något uniformsliknande. Snyggt var det i alla fall. Men där satt vi alla och jag och Claus kollade i en "underklädeskatalog" och snackade underkläder och skor. Rannva och Thomas kom också efter ett tag med någon kompis till dem som jag inte kände. Sen började vi snacka film och kom in på Inglorious bastards och kom fram till den underbara idéen att spela det spelet som de spelar i filmen (för mig som inte sett filmen utan bara trailern lät det rätt läskigt). De förklarade snabbt reglerna för mig; Man skriver ett namn eller något på en post-it-lapp, sätter lappen i pannan på någon (och vederbörande får inte se vad som står på lappen). Personen med lappen i pannan ska då försöka lista ut vad som står på lappen men vi som ser den får bara svara "ja" eller "nej". Rolig lek. Jag var bäst på att skriva lappar tycker jag. De tyckte att mina var svåra att lista ut. Den första lappen jag skrev var till Mike, han skulle lista ut att han var Josef Fritzl. det var inte så lätt. När jag fick en lapp på pannan stod det Edward Cullen på den. Det var rätt så lätt. Hihi, eller så är det bara jag som är så bra på det där spelet. Eftersom jag inte hade något smink på mig så frågade jag Randi om hon visste hur jag skulle göra, jag hade lite med mig men jag visste inte hur jag skulle ha det. Hon höll mig i armen, skrek på Rannva och lät henne ta över. Rannva trollade  fram en jättesnygg ögonskugga till mig och fixade med eyeliner och sånt. Jag var jättefin sen när jag tittade mig i spegeln. Sen vi hade en mysig kväll där och jag är nästan säker på att alla hade trevligt.
Sen var det dra ner på stan som var planen. Mike körde mig, Rosa och Gudrid först och sen skulle han hämta de andra. Vad som hände hos Randi mellan det att vi drog och nästa grupp drog var det som diskuterades resten av kvällen. Vi satt på Mica och chillade och Rosa försökte demonstrera hur ingen ville ha henne och kramade lite för mycket på Joan Pauli (som vi träffade där). Han tyckte hon verkade väldigt konstig. Och jag satt emellan dem. Det tyckte då jag var lite jobbigt. Sen såg jag Thomas. Jag ropade på honom att komma till oss (så jag kunde snacka med honom medans Rosa och joan Pauli redde ut sina saker). Thomas var jättearg. Han visade sin skjorta som var söndersliten och klagade om den, det hade visst varit hans favoritskjorta. Det som hade hänt var att Rannva gav Sara en dansande groda i julklapp förra julen och gav någon annan kompis något dyrare. Sara tolkade det som att Rannva inte tyckte om henne lika mycket som den andra kompisen och slängde därför grodan och blev sur. Hon hade ältat det många gånger förut men nu var hon tvungen att ta upp det med Thomas (av oklar anledning) och Thomas sa då sin ärliga mening att han förstod inte hur julklappar kunde ha så stor betydelse och att Sara bara borde lämna det bakom sig och gå vidare. Det var inte svaret som Sara ville ha men (jag kan inga detaljer) de började bråka massa och Rannva blev inblandad och Thomas' skjorta blev sönderriven.
Thomas och Rannva ville inte vara på Mica då eftersom Sara skulle komma dit så de drog någon annan stans. Några (inkusive mig) satt kvar på Mica och några andra gick till det där andra stället. När jag gick på toaletten en gång så såg jag Sara när jag var på väg ut. Hon sa att alla tyckte att hon var en psykopat och grät på mig. Jag känner knappt bruden, vad gör hon, tänkte jag.. Men jag gjorde mitt bästa för att trösta henne och sen gick vi ut och satt oss med de andra. Jag försökte få tag på Claus och ringde från diverse telefoner men han svarade inte. Så bestämde vi oss för att gå och hitta dem. efter ett varv på cleopatra och sen ner på undervåningen och sen ut så var Sara också borta. Men utanför hittade vi Anja. Hon hängde med oss och jag ringde än en gång till Claus och då svarade han. Han var på Mica sa han. Vi gick dit, men då fick vi inte komma in för de skulle precis stänga. Så Claus, Mike, Turid och massa andra människor kom ut istället. Men de drog lika snabbt (dissande) för de skulle åka bil hem till någon jag vet inte och vi fick inte föölja med för det fanns inte plats för ens en till. Lite tråkigt. Men jag och Rosa hängde kvar lite, vi hittade en snubbe att snacka med. Vi bar hans två pizzor åt honom och det regnade. Honom stod vi länge och pratade med, sen skulle han hem. Eftersom det hade regnat så mycket hade pizzorna blivit blöta (kartongerna i alla fall) och han ville inte ha dem så vi fick dem. Sen gick jag och Rosa hem till henne för att sova ett tag. Först åt vi pizza. De var inte alls blöta men de var inte så goda heller men det var mat så man blev mätt. Sen gick vi och la oss. Jag kunde inte sova riktigt. Nästan, men inte riktigt.

Lördagen då.

Idag har varit rätt tråkigt. Mest med tanke på att jag är sjuk. Kom inte upp ur sängen i morse för att jag är sjuk. Förkyld och snuvig och allmänt blä.. Jobbigt. Men åt lunch med mormor och morfar i alla fall. Sen har jag suttit och snackat med Knyft/Linnéa/syster och drygat. Hon försöker övertala vår far att hon ska få pierca sig i läppen. Jag undrar om hon skulle ångra sig om hon gjorde det. Men men. Jag har i alla fall satt på mig kläder. Det måste vara dagens bedrift. Och de är fina också! En liten svart veckad kjol, stayups, svart t-shirt, grå lång stickad tröja och svarta benvärmare. Sen självklart litet gulligt diadem med rosett på.
Jag försöker få tag på Claus. Han sa att vi skulle åka till Havn tillsammans, men Mike säger att han kommer möta Claus vid bion kockan åtta eller nåt. Och det hinner han inte om han inte redan har åkt... och glömt mig. Åh så jobbigt. Och jag har inga pengar på mobilen, jag dör. Kan inte få tag på mannen. Shit så jobbigt. Då måste jag fixa mig nåt sätt att komma till Havn själv. Bussarna går jättesällan och jag orkar inte. Vill äta kvällsmat först i alla fall. Och om Claus vill vara där klockan åtta måste vi åka nu. Det orkar jag inte.. hmm. ad jobbigt. Måste ju planera och grejer
Men shit, Claus! Palla. Hans mor sk till Havn med barnen så han ska åka med dem och jag får inte plats. Palla att han langar dissen. Nu måste ju jag hitta nån att åka med. Vah jobbigt...
Men men. Ska väl börja dra mig snart adjö!

Igår, fredag

Igår var en av de mest värdelösa fredagarna jag varit med omm i mitt liv. Det var nästan läskigt. Jag låg och kollade på Death Note nästan hela dagen känns det som. Sen snackade jag med Oscar. Det var mysigt i alla fall. Vi snackade bland annat om sandhamn i sommar. Då ska vi bo ihop. Det ska bli så roligt. Och spännande. Ah! Längtar redan. Det kommer bli massa jobb, lite fritid men massa pengar. Det kommer bli underbart. Jag har aldrig jobbat på café förut, undrar om det är svårt och undrar vad jag ska göra. Han sa att vi skulle planera när jag kom hem. Det är ju inte så långt kvar nu. Och på tal om det så har jag en hemlis! Hihi!

Fredag den 13e.

Igår var helt värdelös... Jag satt inne och kollade på avsnitt efter avsnitt av death note.. Och nördade mig lite allmänt bara. Sen från ingenting så snackade jag och Anja om att vi ville ut och så drog vi ut, gick ner till den lilla butiken vid vattnet, köpte chips och dipp och så vips satt vi hemma hos henne och tjejsnackade. Jag, Anja och chips. Vi hade jättemysigt och jag kunde inte släpa hem mig själv för vi hade så mysigt förrän klockan var nästan halv fem på morgonen. Oh vad mysigt det var. Vi snackade om massa saker! Började med att vi snackade om i lördags (söndags) för att hon hade dåligt samvete över att ha lämnat mig, men sen när det inte var kul längre så gick vi över till allmänt tjejsnack. Hihi. Det var jättemysigt!
När jag kom hem sov hela huset och jag smög upp och så direkt i säng. Men det var ju också mysigt.
Så idag ska man väl försöka få tag i något att göra också men fram till dess blir det nog death note igen.. Sålänge!

God morgon.

Idag är det musikdag. Jag ska leta runt efter massa låtar som jag tror att min mor gillar. Detta för med sig allt för mycket lyssnande på gammal och/eller musik jag inte gillar. Kunde inte leka med Claus idag för han var upptagen men nån kan jag nog få att hjälpa mig...

Lite tankar.

Tittar på biler från när jag hade dreads, lyssnar på reggae och får en Cause-inbjudan på facebook som heter "legalize it". Jag är grymt nostalgisk. tyckte det passade ihop lite bra bara.
Jag vill gärna veta vad som händer i Sverige medan jag är borta. Jag vill inte känna mig så borta när jag kommer hem, jag tycker om att hänga med. När man undrar "åh, när hände det?" och svaret blir "Det var länge sedan, flera månader tror jag" känner man sig rätt... dålig... Eller jag gör det i alla fall. Jag tycker om att vara med och veta vad mina vänner håller på med, hur det går för dem och sånt. Annars käns det som jag inte bryr mig eller nåt.
När jag snackar med Oscar blir han alltid så irriterad över att jag ska veta vad han har gjort hela veckan, vilka han var med och hur de har det och hur det går för precis alla han känner (överdrift). Så han har bett mig att inte bry mig om Sverige lika mycket nu när jag är här på Färöarna. Att jag ska låta Sverige sköta sig självt och leva här på Färöarna fullt ut nu när jag ändå är här.
Jag funderade på det ett tag. Först tyckte jag att det verkade helt orimligt! Sverige är mitt hem och det är där jag har mina vänner och närmaste familj. men jag har ju också familj och vänner här. Men eftersom jag är så van att träffa vännerna i Sverige en gång i veckan eller nåt och de här på Färöarna en gång om året som mest så är jag lite ovan vid att fallet är omvänt. Och jag blir bara ledsen när jag tänker på hur mycket jag missar hemma i Sverige. Så det kanske är en bra idé. Kanske inte ta bort all kontakt med Sverige men kanske ska försöka leva lite mer här. Jag vet inte. det går rätt bra just nu. Claus kommer hem imorgon. Ska försöka få honom att hjälpa mig. Men det är svårt att inte längta hem nu när det inte är nå jobb. Men helgen går alltid aldeles för fort tycker jag.
Nåväl. Byta ämne, jag funderar på att göra en skiva till min mor i födelsedagspresent. Men då måste jag förat välja ut vilka låtar som ska vara med. Och jag vet ju inte vad hon gillar och inte gillar. Tänk om jag lägger nåt på skivan som jag tycker låter som hennes stil men hon hatar den och hoppar över låter varje gång. Åh jag hatar att ge genomtänkta presenter, jag lyckas alltid tänka fel någonstans så det blir helt fel i slutändan. Så tror jag att jag är ett geni och sen hamnar min genomtänkta present i papperskorgen. Åh. Tänk för tat jag faktiskt vill ge henne en skiva ändå. men då måste jag börja jobba på den. Nu. Så inget med skrivande. Tjoho!

Jobbet var idag var chillers!

Idag kom man till jobbet efter att ha snackat med pojkvännen och bemäts av massa glada ansikten. Alla trevliga människor var där idag och de otrevliga såg man inte till. Nice. Det var bra och lättskuren fisk och allt gick som på räls. Pausen var trevlig, gott kaffe och trevligt sällskap (även om gabriel inte var så glad idag) det var nice. Vi skrattade och pratade. Sen kom jag in ingen och fick veta att det är inget jobb imorn och vi slutar tidigare idag. Trevligt det, gick in, jobbade och var klar och fick gå hem klockan halv åtta. Nice.
När jag kom hem såg jag fram emot att prata med Oscar som skulle mublera om idag. Vi snackade en liten stund på Skype och sen skulle han gå. Damn. Så jag slängde in mig i duschen och fixade undan lite saker och fixade tvätten och sånt och nu sitter jag här igen. denna datornn som drar i mig. Lyssnar på The Masochist, tittar på bilder från sommaren-08 (har precis nostalgi-trippat som fan) och snackar med Whålis. Trevligt trevligt.
Är fortfarande inte helt återställd, mat smakar fortfarande äckligt men jag är i alla fall ingen zombie längre.
Tjoho!!!

Igår...

Igår ja.. Igår igår igår.. Igår var jag ehm.. Jag vet inte.. Altså jag sa "jag vet inte" till allt. Jag visste inte vad jag ville eller vem jag var. Igår var jag konstig. Jag mådde inte så bra och kände mig som en zombie mer eller mindre. Jag kunde inte äta. Eller jag hade ingen matlust och allt smakade sand. Allt var äckligt. Jag var glad på ett sätt (jag ville vara glad) men samtidigt ville jag gråta och hatade världen. Det var en konstig dag igår. Men.... Ja... jobbet gick asbra.. snackade med några flickor jag inte brukar snacka med och så fick vi vandra omkring i en halvtimme för att det inte fanns nån fisk för oss vid utebordet. Så vi gick en promenad på kajen vi fyra flickor och fnissade åt allt. Sen pallade jag inte mer. klockan ringde vi stämplade ut och jag drog direkt. Kom hem, tränade alltför lite, städade, duschade och ringde till Oscar... klockan två om natten (tre i Sverige) jag väckte honom och vi pratade lite och då kändes det lite bättre. Lite bara. men fortfarande bättre.

Efter ett tag, lyssnade på The logical song och chillade lite, släckte jag och la mig för att sova. Jag tror aldrig jag har drömt så mycket mardrömmar på så kort tid. Jag vaknade massa gånger och var kallsvettig och mådde illa. men jag la mig igen och de sista timmarna var jättesköna och mardrömsfria. Sen när jag vaknade var det bättre, jag snackade lite med oscar och det var... chill... Sen var det jobb.

God morgon.

Jobb idag. Antar jag. Har inte hört något annat i alla fall. Nu har jag ett präktigt blåmärke på undersidan av min fingertopp och (fortfarande) ett rött dtreck på nageln. Det gör ont ont och jag kan fortfarande inte skriva som vanligt.
Vaknade av att morfar ropade att det var mat. Vi åt lever idag. Det smakade... Spaciellt. Sen drack jag gammal mjölk. Min morbror serverade den till mig och han såg inte att den var gammal. Det var inte så gott. Men han hällde ut den sen. Nu mår jag illa.

Synd om mig!

Jag klämde fingret på jobbet. Min högra långfingersnagel har ett lila streck på sig... Eller nä, nu har det blivit rött. Men det var lila och det gör fortfarande grymt ont och jag ser jättekonstig ut när jag skriver eftersom det gör ont att använda höger långfinger...
Annars har dagen gått rätt snabbt idag. Det var när jag började igen efter pausen klockan 10 som jag klämde mig. Jag är så klumpig. Jag fick träffa Gabriel igen, det bar trevligt, och Allan. Gabriel och jag snackade om helgen och roliga saker på pausen medans Allan hade en helt annan approach, Han kom och skrämde mig när jag stod och vässade (om det heter så..) kniven efter en paus. Eftersom jag var i min lilla egna värld så skrek jag rakt ut, det var lite pinsamt... Sen förhöde han mig om när jag skulle hem, om jag skulle komma tillbaka och varför och varför inte. Sen log han och drog. Gulleponken.
Vi fick skära "hysa" (nej jag kan inte svenska) idag. Oh så jobbigt det är. Benen är så långt inne i köttet att det är jättejobbigt att skära bort dem utan att ta hed jättemycket kött. Och så är de så små och tunna och faller lätt sönder att det är svårt att skära i den över huvud taget. Men det var bra musik på radion i alla fall. Sen fick jag komma hem och duscha, det var skönt.
Ajaj mitt finger... Nu orkar jag inte vara uppe längre god natt.

God morgon.

Idag är det måndag, jag lyssnar på Lisa Ekdahl's Slow knowing smile och tar bort nagellack. om två timmar ska jag till jobbet.
Igår måste ju ha varit den mest klassiska söndagen någonsin! Kom hem på morgonen, åt, sov, åt och satt vid datorn. Såå värdelöst! Massa mostrar och kusiner kom men jag var "tråkig" och ville inte sitta i köket och äta kakor och diskutera stickning med dem. Och inte heller leka hida and seek med kusinerna. Så jag och Regin satt på övervåningen och glodde på datorskärmen halva eftermiddagen. Det hände inte så mycket.... Men ändå. Sådana dagar behövs nog också.
Snart är det jobb ja. Jobbar med den lite tråkigare vakten den här veckan. Hoppas de bara har jobb tills imorn eller på insdag. Då kan jag leka med Claus när jag kommer hem och sen på Lördag ska vi på Randi's födelsedagsfest i Havn. Det ska bli så kul! Claus, Randi och Turi säger alla att jag måste komma. Det gör mig glad. Jag blir glad när folk gillar mig.
Nu är nagellacket borta.
Jag vet nåt... Nåt som händer. Som inte många andra vet. Hihi! Det ska bli spännande... Jag räknar ner hihi.

Festen på lördagkvällen.

Lördagkväll. Hade snackat med Anja och vi kom fram till att vi tog en spontan kväll i stan ikväll. Vi var dåliga på att planera, så vi sket i det. Hon ringe mig när hon hade kommit hem och skulle äta och fixa sig. Då var massa av mina mostrar nere i butiken julpyntade. Medans vi sncakde i telefon kom jag på att två av dem skulle hem till Havn ikväll och vi kanske kunde åka med dem. Jag presenterade idéen för henne och hon gillade den, men då skulle hon kanske bli tvungen att skynda sig, det var hon inte så pepp på. Men jag tyckte att hon kunde skynda sig ändå och sen kan hon komma hit och mysa om hon blev klar för tidigt. Det var en bra idé. Jag gick ner i butiken lite då och då och försökte få ur dem när de skulle åka men "jag vet inte", "om ett tag" och "när vi är klara" var det enda jag fick ur dem. Sen ringde Anja och sa att hon var klar och på väg, Vid det laget hade jag och Daniel redan bestämt mina kläder och jag hade fixat mig på alla möjliga sätt så jag gick ner i butiken för att ännu en gång försöka få fram när de skulle åka. "Nu" blev svaret. Vi stressade i några minuter och sen kom Anja och så bar det av på direkten! Vi satt rätt tysta i bilen. Joan och Jogvan visste inte riktigt vem Anja var och Anja visste inte riktigt vilka de var och så tyckte (Anja i alla fall) att det var konstigt att de inte kände varann efetersom de ändå var släkt. Men sånt händer också.
Vi velade länge fram och tillbaka om vi ville av vid bowlinghallen eller vid bankomaten. Vi fick båda (vi körde förbi bankomaten, tog ut pengar och sen vidare). Väl framme i bowlinghallen var det heeelt tomt. Det var ett bord som var upptaget och de drog precis då. Så vi slog oss ner vid ett bord av Anjas val och snackade ett tag, sen gick vi och beställde. Vi frågade också när de stängde och bartendern sa att det berodde på hur mycket folk det var men eftersom det var så lite som det var så skulle det bli helt snart. Vi suckade lite och satt oss. Vi viskade lite och drack upp våra drinkar. Sen drog vi. Vi -gick- till Hvonn. där satt vi och myste och var tjejiga på uteserveringen. Anja hade en jättefin pose rätt ofta; cigarett och öl i ena handen, ölen vid munnen, tittar ner på mobilen som hon har i andra handen. Jag tyckte det var en så gullig pose hihi. Eftersom vi satt ute så såg vi alla som gick förbi. Det var många från Vestmanna som gjorde det, ingen av dem kom in, Anja snackade med några hon kände och frågade var de var på väg ovh varför alla gick till samma ställe. De sa att alla gick till Café Natur för det var där "alla andra" var. Vi drack en cider var sen drog vi till Café Natur.
Väl på Café Natur gav Anja mig tvåhundra spänn och sa att hon ville ha en dricka och att jag skulle få överraska henne. Jag blev glad, självklart, och köpte de konstigastigaste drinkarna jag kunde hitta. Vi satt vid nåt bord i mitten av stället och det satt två grabbar i andra änden av bordet. Efter två drinkar hade de lyckats flytta sig så de satt brevid oss. Ytters odiskret. Så började snubben brevid Anja prata med henne och Snubben brevid mig snackade med mig. De var rätt jobbiga. Jag störde mig på dem. Grabben frågade vad jag hette fyra gånger på fem minuter eller nåt. Men Anja tyckte det var roligt och hon fick öl och sånt av dem. Jag ville inte ha så jag vann ingenting hihi. Sen drog de. Mike ringde och sa att de var på Mica och att vi kunde komma förbi när vi kände för det om vi ville. Så vi drog också. men självklart sprang vi in i de där två grabbarna igen. de ville att vi skulle följa med oss till Hvonn och mutade med en drink var. Vi gick med på det. Vi drog altså till Hvonn, drack våra drinkar och drog. Tyvärr hann en av grabbarna ifatt os, men han var full så det var inte så svårt att göra sig av med honom också. Vi drog till Mica, träffade Randi, Mike, Turi, Rosa och deras sällskap.
Vi vandrade bort från Mica. Inte mot något särskillt egentligen. Tror jag. Men Anja var borta. Jag ringde henne (från Rosa's telefon) och hon sa att jag "måste komma tillbaka till Mica" så jag gjorde det. Där inne träffade jag Joan Pauli. Jag frågade efter Anja och han visade mig (det är bra att ha vänner ibland hihi). Där satt hon och snackade med sitt ex. Han var full och hon var sur på honom. Han klängde på henne och hon försökte bli av med honom. Jag och Joan Pauli hjälpte lite. Så Anja's ex drog och vi tre satt kvar och snackade tills Mica stängde. Vi fick sitta extra länge eftersom Joan Pauli jobbar där.
Mica stängde i alla fall och vi gick ut utanför. Där stod vi och samlade ihop oss, alla människskor som skulle till samma ställe. Men vi kom fram till att det var lönlöst efter ett tag. Så vi sa bara till alla att det var efterfest hemma hos "någon snubbe som jag inte vet vad han heter". Anja försvann igen. Joan Pauli och jag drog hem till "snubben som jag inte vet vad han heter" i taxi, han betalade. men precis när vi gick in i den så ropade en tjej på Joan Pauli. Han sa bara åt henne att komma in i taxin så drar vi på efterfest. Det gjorde hon. Vi hälsade, hon hette Annie och var rätt trevlig, väldigt full dock. Vi kom fram till huset. Det ar ingen där. Joan Pauli ringde till snubben som bodde där som meddelade att det var bara att gå in genom källaren, den var öppen, det gjorde vi. Sen gick vi upp på övervåningen där det stor fyra soffor runt ett stort bord. Bordet var fullt med flaskor och glas (efter förfesten det hade varit där tidigare) det fanns också en laptop som var kopplad till en stor skärm i rummet. Men vi kunde inte få igång den (hade inget lösenord). Så vi satt i sofforna och snackade. Annie ville ringa till nåt ex oxh nån annan snubbe och jag vet inte vad men det tyckte vi andra i sällskapet var en dålig idé så vi avrådde henne. men Annie är som hon är så hon gjorde det ändå. Så där satt vi och segade jäääätteläänge (massa människor ringde inne från "stan" hela tiden och undrade var vi varm de hade inte alls fått med ehla poängen med att dra därifrån) men sen kom det ett stort pack med människor inklusive Anja (tyvärr på väldigt dåligt humör). De fixade igång laptopen och dunkade ingång lite musik. Det var trevligt där, alla snackade, trevlig stämning, bra musik, mycket plats och bra människor. Det var riktigt nice. Vid klockan åtta på morgonen hade många somnat. Jag tyckte då att det var dags att börja dra sig hem till Vestmanna. Vi kollade när nästa buss gick, det blev klockan 10.30. Då pallade inte Joan Pauli vänta med mig mer så han drog. Jag satt och drygade vid datorn i fem minuter eller nåt sen vaknade en anubbe som hette Runi som hade legat och sovit på soffan. Han skulle ta taxi hem och den skulle gå förbi "centrul" (där bussen går från) så  jag frågade om jag fick åka med i hans taxi bara dit, det fick jag. Så vi satt och var trötta och hade dålig humör tills klockan 10 då vi drog ut, tog en taxi till bussen och jag gick av och han åkte vidare. Det var trevligt.
Så jag stod och väntade på bussen, det var 10min kvar tills den skulle gå, då åkte den från parkeringsplatsen till hållplatsen (typ 10 meter emellan) och där öppnade han dörren, jag tänkte gå in och då sa han att han inte skulle åka än för han skulle ha kaffe och så var han jätteotålig och sur och så gick han ut ur bussen och in i nån stuga och drack kaffe. Klockan 10.30 skulle bussen åka. Klockan 10.32 kom chauffören ut ur stugan och gick jääätteeelååångsaaamt, hans stora mage guppade framför honom, låste upp bussen och klämde in sig i sätet, rättade till det jättelänge och så tittade han på mig och så fort jag skulle öppna munnenn sa han "Vestmanna, va? 50" Guh så irriterande. Jag orkade verkligen inte. Trött och kall och så får man världens drygaste chaufför. Gah! Ville bara iväg, hem, och sova. jag räckte fram femtio spänn och han räckte mig en biljett. Jag gick bak och satte mig. Skönt. Så var det bara att vänta så var man snart hemma. Nästa hållplats hoppade det på en kvinna, en man och deras 14-åriga dotter. Dottern satt 90% av vägen och pillade på luftventilerna i taket av bussen. Hon förstod inte hur de funkade. Och alla knappar skulle hon trycka på för det kanske fanns något som hon tyckte var roligt. Det fanns det ju inte så hon fortsatte försöka ställa in luftventilerna (klick klick klick skraaaap kick skraap skraap klick). Jag var trött. 14-årig uttråkad flicka var inte precis vad jag behövde precis då.
Jag kom hem i alla fall, klockan var 11.15. Då kom jag på att jag inte ätit sedan lunch dagen innan. Då  blev jag hungrig och gick in i köket. Mormor sa att det var mat om en timme ungefär men att jag skulle ta något att äta. jag åt Kellogg's special K. Det var gott. Sen gick jag upp och sov en liten stund. Vaknade av mobilens alarm och klädde på mig igen. Liten stund efter ropade mormor och det var mat. Grymt gott med mat. Sen var det sova i några timmar till...
Jobbigt att inte få sova men vad gör man inte för en trevlig kväll? Pöss.

DaPlan!

Okej. Nu sitter jag och har tråkigt. Ska städa lite och hålla på runt i rummet. Anja är oh hämtar sin mor nu och när de kommit hem så ska hon de äta middag, sen ringer hon mig. Vid det laget har jag hunnit ha tråkigt ett bra tag och såklart också ätit middag. Sen träffas vi, fixar oss och går till henne eller hit och mysar lite sen när klockan närmar sig festnings-tid så drar vi ner till Bryggjan och träffar lite människor och hänger där ett tag och sen klockan 00.30 så tar vi nattbussen (betalar tur och retutrresa på samma gång eftersom det blir billigare) till Havn, festar loss där och sen tar vi nattbussen hem igen (och efetrsom vi redan har biljett så behöver vi inte betala den gången) klockan 5.00 ungefär. Foolproof!

Sen var detju självklart problemet vad man ska ha på sig... nu efter skitlång tids springande fram och tillbaka mellan spegels och webcammen har jag och Daniel bestämt min outfit. Det blev Svart klännig... Inte så komplicerat. Nu ska det bara ätas middag och sminkas och så väntar man på samtal hihii! Feeett pepp!! ^^
Puss!

Mest för att det är lördag idag... Eller nåt.

Jag vaknade av byggarbetare utanför migg fönster. inte okej. Sen somnade jag om för att det började regna så de var tvungna att sluta. Sen när jag vaknade igen lite senare var det mörkare. Jag blev lite stressad och trodde att jag nog sovit bort hela dagen för jag hade vaknat och simnat upp massvis av gånger. Jag fumlade efter min mobil och kom på att jag glömde den på nedervåningen igårkväll. Jag funderade på om jag orkade ta mig upp ur sängen och gå ner och hämta den. Det gjorde jag inte. Så jag slog på datorn istället. Men eftersom min dator är så grymt seg så tog det väldigt lång tid. Och jag försökte hålla mig vaken så jag inte sov längre än nödvändigt. Mormor brukar ropa på mig när det är lunch, det brukar vara runt tolv och det brukar jag vakna av. Jag kom fram till att jag säkert inte vaknat av det för att jag försökte ignorera alla ljud (från byggarbetarna) och sova väldigt mycket när det var sådär ljust. Nu var det mörkare. Datorn ville äntligen komma till liv, logga in, ännu mer väntan. Vid det laget var jag ändå rätt vaken och låg bara i sängen för att det var varm och skönt. Datorn är inloggad och igång, hmm, 12.44... Svensk tid så 11.44... kvart i tolv... jag trodde klockan var kvart i fem eller nåt och den var kvart i tolv... Gah.. varför fortsatte jag inte bara tt sova? Vad jobbigt allt blir. Så jag låg kvar i sängen den sista kvarten innan mormor ropade och jag gick upp och åt. Dryg morgon, jag gillar inte att vakna lite för tidigt. Det känns så värdelöst.
Anyway, jag snackade med Anja igår och hon är fett pepp på att festa med mig idag och Randi snackades det med idag, hon och några har fest i Havn och tycker att jag och Anja ska komma. Verkar som det blir en bra dag ändå :)
Och nästa helg är det födelsedagsfest för Turi och Randi och dit måste man ju! Gahd, jag ser fram emot ikväll och nästa helg! Jag är sååå pepp! Nu ska jag lyssna på musik och städa och sen ska jag få tag i Anja och kanske duscha. Åh! Jag är såå glad!

Fortfarande fredag

(ofta jag skev massa och sen när jag nästan var klar så tryckte jag fel och allt försvann...)
(nu ska jag skriva det om igen)
Jobbet var helt okej idag. Tyvärr ingen Claus och jag såg inte Chris heller. Men jag fick packa. Det är myyycket roligare än att stå och skära. Jag började med att bara lägga fickar i lådor och sen flytta lådorna. Det skulle till någon lastbil och sen skeppas iväg till Frankrike så det var brottom. Därför var vi tvungna att arbeta över pausen, så vi jobbade oavbrutet med de där fula frigolitlådorna (som gick sönder aslätt btw) i nästan 3 timmar. Sen fick vi ju ta paus. Det var rätt trevligt eftersom då när vi kom in igen var det bara 40 minuters jobb och sen var det nästa paus. Nice. Jag packade med nån brud jag inte känner. Rätt trist. Men det är ändå trevligt att packa. För man kan göra några lådor skitsnabbt och sen kan man stå och chilla och snacka ett tag och sen gör man nästa. Och sen när det var paus gick vi alla ut och satte oss i rökrummet (aj mina ögon) och snackade och drog ut på rasten. Det är mysigt där inne i rökrummet. Det är julgransbelysning och levande ljus och sånt. Tyvärr är där också så mycket rök att man får ont i ögonen. Men men. Sen var det 40 minuters jobb ja. Då fick jag skära. Men eftersom det inte var så länge så var det ändå okej. Efter den andra pausen så blev jag ivägskickad till "raspen" (wtf?), en dryg maskin som såsar ner fiskarna och sen skickar in dem i frysen (still wtf). När de är klara i frysen (efter en timme) skickas de ut på ett rullande band där man snatchar dem och packar ner dem i lådor a' 7kg. Det fick jag göra efteråt. Tyvärr så jobbade jag med nån osmart brud som inte fattade vad "så tätt som möjligt" betydde. Asta kom och klagade på henne men hon fattade fortfarande inte. Men men, sånt är livet. Sen fick jag i alla fall snatcha och packa fiskarna när de var frysta. Det var roligare. Jag stod brevid Björt och vi snackade och fnissade lite. Men vi var tvungna att stå där tills all fisk var slut. Den måste ju vara i frysen i en timme, varken mer eller mindre. Så vi packade och packade, alla andra gick hem, och vi packade. Vanligtvvis slutar vi klcokan tio på fredagar men neeej, vi fick jobba över tills vi blev klara, och det blev vi klockan tolv. Helt okej. Jag får mer pengar.
Nu har jag precis kommit hem och ligger och äter Maltesers och stinker. Till råga på allt är jag aldeles röd om kinderna och jättevarm.. Men nu ska jag duscha så får vi hoppas att det går bort.
Puss sålänge!

Fredagmorgon

Vaknade av att min mormor skrek på mig att jag hade ett telefonsamtal. Det var min mor. Jag kände inte för att prata med henne. Det var aldeles för kort tid sedan jag såg henne sist. Hon undrade om jag ville ha ett jobb på hennes företag, som inköpare. Sitta vid datorn hela dagen och dega bort. Prata i telefon och skriva mail mestadels. Det lät inte så kul tyckte jag men det är ju bara fram till sommaren så fine tyckte jag. Men då kunde jag uppenbarligen inte sluta till sommaren, utan då var det ett jobb jag var tvungen att jobba länge på. Nehe. Inget jobb värt att söka altså. För jag -ska- jobba i sandhamn. Det är bestämt. Jag har lovat. Och jag ser fett fram emot det. massa. Och sen var min mor också grymt negativ för att jag har bestämt mig för att inte gå på den där sömnadskolan som hon har hittat till mig. För jag har kommit fram till att sömnad inte ligger som 1a bland mina intressen. För jag vill gå på en grafisk skola. Det var jag skitglad över att jag kommit fram till och ddet krossades (självklart) också. För något sånt skulle jag ju aldrig komma in på. För att Ylvas dotter inte kommer in på nåt som hon har sökt till och hon har till och med gått på Södra Latin. Förlåt mor men, det skiter väl jag i! Jag ska inte söka till samma skola som henne. Jag vill inte gå i skola tillsammans med Ylvas dotter. Jag kommer söka till en som är så långt borta från henne som möjligt. Och om jag inte komemr in för att jag behöver förkunskaper, ja då fixar jag mig förkunskaper. Man får börja i botten och arbeta sig uppåt. om man vet vad man vill så finns det inget som hindrar en. Inget är omöjligt. Sikta mot stjärnonrna så når du kankse taket. Jag förstår inte vad hon tyker är så kul med att ha full kontroll över mitt liv. Men jag ska bara bo med henne några månader och sen bär det av till Sandhamn. Det är jag pepp på.
Sen gick jag ner i butiken och hälsade på Fridgerd. Hon och hennes bindiklubb ska åka till Klaksvik och shoppa idag. De har samlat småpengar i många år och nu ska de användas. Och de kom fram till att istället för att åka till London eller nåt så åker de till Klaksvik och shoppar. Hmm. Rätt smart om man redan har varit i London och så. De hade 11 tusen var eller nåt sånt. Vilket blir en rätt nice shoppingrunda att bara spendera på sig själv. Dock tvivlar jag på att hon inte kommer använda hälften eller nåt på sina barn. Men men. Hon hittar säkert nå fina saker till sig själv också. Sen skulle hon dra och packa. Då kom mormor ner och tog över. Det kom en gumma från jobbet och skulle handla. Det var trevligt. Hon berättade varför allt var så konstigt igår. Altså vi bytte fisksort mitt i altihopa. Den var grymt jobbig att skära och allt gick skitsegt. Och sen bytte vi tillbaka till Upsa (Vet itne vad fiskar heter på svenska) och de var jättestora. De var altså större än bordet. Det vill säga rätt jobbiga att skära och flytta och lyfta om det ska gå snabbt. Man måste ha stora rörelser och det går inte så snabbt. Men varför det blev så var nämligen för att det skulle komma en bil med den andra fisksorten, innan vi hade skurit klart det som fanns, men den bilen hade kört fel så den körde en jättelång omväg så den kom till Vestmanna efter att vi hade slutat. Och varför det är een sån "big deal" att byta fisksort är för att de får inte blandas så alla måste skära klart den första fisksorten samtidigt hälla allt dit det ska och sen tvätta allt jättenoga så det inte kommer något av den förra fisksorten i den nya. Det tar ett bra tag och många står bara där och segar tills det är klart (vi som står ute vid maskinerna sprutar vatten på varann istället för att sega hihi) och det får ju inte företaget nåt för så de förlorar massa pengar på det. Men vi anställda tycker ju att det är mycket roligare att få betalt för att göra precis vad vi vill än stå och skära fisk.
Och när jag snackade med Fridgerd (btw) så berättade hon att hon hade pratat med Joan som hade gått till Mica för mig och frågat efter kameran och den fanns inte där hade de sagt. Så... Jag har ingen kamera. Det är synd. Jag vet inte hur jag ska göra. Jag älskar min kamera. Ska jag köpa en ny? Jag vet inte. Det är ju dyrt. Och jag ska köpa ny mobil och musikspelare när jag kommer hem till Sverige. Det är inte som att jag har råd att göra av med alla pengar jag har på samma gång. Åh vad jobbigt. Jag vet inte hur jag ska klara mig utan min kamera. Dagens I-lands problem... Men Fridgerd ska hjälpa mig att sätta in en annons i tidningen om borttappad kamera så kanske någon vänlig själ kommer tillbaka med den. Och hon håller med mig i det att bara inte min mor får reda på det så är det okej i alla fall. Hoppas den kommer tillbaka.
Igår var jag nära att köpa smink för flera hundra kronor bara för att det var på rea haha. Men jag var smart och dissade i sista sekund. jag behöver det ju inte... Men men. Och nämnde jag att jag är grymt pepp på Sandhamn? Well well det är jag.
Och Just jack är ett gryyymt bra band. Alla borde lyssna på dem.
Nu ska jag fixa ihop mina saker och sen jobba. Tjolahopp!

Torsdag (faktiskt) underbart jobb!

Kom till jobbet gående failade på att trycka in mig i tid... Som vanligt... Fick stå ute vid maskinerna, satan var kallt det var... Första två timmarna sniiiglade sig fram. Sen på pausen snackade jag med Chris, vilket var underbart, han är asrolig. Och eftersom han jobbar i maskinerna så stod jag och vinkade och grejer till honom, men claus var också där, han tog rätt mycket uppmärksamhet. Sen på andra pausen var det rätt trist, såg claus gå ut före mig och sen när jag öppnade dörren var han borta. Jag fick förklaring senare att han satt inne i rökrummet. Usch! Men sen på jobbet var det roligt, maskinmännen har oljedräkter så de inte blir blöta, men inte på huvudet haha! Och vi som skär har små vattenslangar att hålla bordet och sånt rent med. Det var jag, Maria och nån ny som stod där ute och jag och Maria spenderade mesta delen av vår tid att göra miner åt varandra och skära fisk, men självklart fanns det ju tid över att spruta vatten på Claus, hihi. Han sket i det för det mesta och hotade att spruta tillbaka med sin gigantiska vattenslang (misstolka rätt). Men till slut så gjorde han det! Han sprutade tillbaka! Vi blev självklart jätteblöta... och väldigt hämndlystna! Han blev helt genomblöt, även innanför oljedräkten och då förklarade vi fred. Jag och Claus hade gått och viskat hela dagen när han gick förbi mig och kom fram till att vi skulle gå hem tillsammans eftersom vi bor åt samma håll. Vi hade ett mycket givande samtal om krig och fred och om hur man ändrar på världen. Eftersom han är i militären och jag är "hippie" så var vår syn på hur världen ska kunna förbättras mycket olika. Han tyckte att den trygga lilla lådan han bor i när han är i militären är helt underbar och sen när han kommer ut igen är världen ett kaos. Därför är militären bra, och de ska ner till nåt krig i afrika och blanda sig i. Några rebeller gör uppror och medans jag tycker att man ska diskutera sig fram till en bra lösning tycker han att man dödar dem så är det inget ptoblem längre. "No man, no problem"/Stalin.
Men sen på vägen hem snackade vi om Maria, hans kusin, och om hur fin hon var. Han sa att hon fått allt från sin far förutom ögonen som var från hennes mor. Hon har väldigt vackra ögon. Men hon kan uppenbarligen också vara en riktig "bitch", som sin mor, enligt Claus. Hihi!
På lördag åker han till Danmark och ska göra nåt viktigt militärigt. Det blri tråkigt utan honom. Han ska inte ens till jobbet imorn (fredag) för han ska packa. Tråkigt det kommer bli på jobbet utan honom... Men men. Livet fortsätter ju ändå! Jag har ju Maria och lite fler. Oooh.. Och jag vet en hemlis om henne. Hihi! Dramalama! Vi får se hur det blir med det. Det kanske också kommer ut på bloggen i sinom tid. men nu måste jag duscha för jag stinker fisk blä!
Adjöö!

Torsdag, jobba idag.

Gah. Orkar inte jobba. Efter mer än halva veckan ledig är man inte pepp på att gå till jobbet första dagen på en torsdag. Det var grymt tråkigt att inte ha någon att göra i veckan, men jobba... Nej... Jag okrar itne. Kan inte pengarna bara komma in ändå? Men man träffar alla gulliga männniskor igen. Enligt Chris så skulle han få en helt ny uppfattning av mig på jobbet efter helgen. Han har liksom aldrig pratat med mig innan så självklart, tycker jag. Men vi får väl se hur roligt det blir. jag hoppas att jag inte behöver stå och skära fick hela dagen idag. Och jag hoppas verkligen inte att jag måste stå ute. Det är så kallt. Nu är det bara en timme kvar tills jag måste byta om och packa matlåda och sånt. Jag har ont i magen. Lite nervös för jobbet. Alla har lärt känna mig så bra. Fett läskigt. Och så åt vi lever idag till lunch. Eller jag åt köttfrikadeller man de andra åt lever, det luktade illa och jag tappade matlusten. Så jag har inte ätit så mycket. Det kommer jag ångra grymt mycket ikväll på jobbet tror jag. Har ofta bara äpplen med mig, ibland nå bröd, men inte ofta. Fett nervös, jag blir så sur när jag är hungrig hihi... men jag vet inte. Det är rätt tråkigt att bara gå omkring och vänta här så... Så jag tror jag ska tvätta örat lite igen. Sen ska jag väl  fika som vanligt och sen dra till jobbet!! Och träffa nice folk! wohoo! (jag försöker i alla fall vara possitiv!)
Pusshej!

Kvällspromenad mmmmmkay?

Jag bestämde mig för att gå ut på en promenad, oui? Tittade ut, det duggade lite lätt "fine" tänkte jag och sket i det. Jag gick ut, mormor klagade på att jag inte satt inne och åt kakor med henne eftersom det var så dåligt väder, men jag gick ut ändå. Jag gick min vanliga rutt, tråkig och kort, sen bestämde jag mig för att gå lite till, so i did. Big mistake. Jag gick där jag inte brukar gå och såg vilka grymt konstiga hus det finns här ändå. Många av dem sitter ihop med varandra, större delen av dem har sånahär äckliga omodärna färger som brunt med gult runt fönstrena. Och de blandar stil så otroligt mycket. Till exember ett grymt modärnt hus som var brunt med gult runt fönstrena, några rosa små fina gungor på framsidan och en liten fransk balkong. Saker som inte passar ihop alls.
Förutom det så finns det knappt nån trottoar här. Och vägarna är väldigt smala. Sådär så om det kommer en bil från andra hållet måste man köra in i diket och vänta på att bilen har passerat och sen åka vidare. Grymt läskigt att gå på så smala vägar när det kommer bilar. Och det gjorde det! hela tiden. blä! Men jag gick i alla fall. Det hade börjat regna lite mer men jag fortsatte till kajen och vände, då spöregnade det. Damn. Och jag hade bara mina små tygskor på mig. Gissa vem som är genomblöt nu... Jag skyndade mig hem. På vägen såg jag massa får och en joggare som joggade i regnjacka och stora "icke-joggingskor" såg rätt konstigt ut, men vad ska man göra om man vill jogga här? Då krävs det drastiska åtgärder. Uppenbarligen krävs det också drastiska åtgärder om man ska promenera och inte vill bli genomblöt.
Men jag överlevde! Och nu ska jag tejpa ihop min dator (för den håller på att falla sönder) och så ska jag gå och lägga mig. Det är jobb imorn wohoo! undrar om alla de roliga människorna kommer. Jag hoppas det!
God natt! <3

Idag, Onsdag

Dagen som bloggen blev skapad på. Inget jobb, självklart. Det kommer så lite fisk. Vet inte riktigt varför. Det sägs att det är för att haven har blivit den där lilla graden varmare eller nåt och fisken flyttar på sig eller dör, så trålarna får inget. inga fiskebåtar får ens lika mycket som de fick förra året. Det är jättesynd. nu när jag kommit hit för att jobba så är det inget jobb! Gah. Jag dör. Då får jag ingen lön heller. Och till råga på allt så är det skittråkigt att bara sitta hemma hos mormor och morfar och inte göra nåt alls. Och när jag vandrar omkring planlöst så kommer det alltid någon och försöker övertala mig att äta godis eller kakor (och precis nu började sugar sugar på radion...) och eftersom jag itne har nåt bättre för mig så, visst. Så äter man och så äter man mer och mer. Jag kommer vara värsta tjockisen när jag kommer hem till Sverige igen... Och jag kan itne gå ut och springa eftersom det är skyfall nästan varje dag och jag har bara tygskor som blir genomblöta direkt och har inte råd att köpa ett till par kängor (de är i sverige). Och simma kan jag heller inte (som jag brukar) eftersom poolen här i vestmanna tillhör skolan så jag tror inte den är allmän och den enda simhallen ligger i havn och då kostar det 50 spänn att bara ta sig dit, det pallar jag inte, och så tar det minst en halvtimme, det pallar jag inte heller. Så jag ligger och krälar på mitt golv och försöker göra situps och armhävningar och allt vad det heter så gott jag kan. Men det är ju grymt tråkigt så det blir inte alltid av. Slutsats: Jag kommer vara tjockis när jag komemr hem. Tyvärr.
Nu byter jag helt ämne till mitt öra! Min mor tycker att min industrial är så äcklig, jag har en pinne genom örat. Jag tycker den är fin. Men hon bryr sig så pass mycket om mig att hon haar tvingat sig att inspektera den ändå och hon tror att den är infekterad. Jag tvivlar eftersom den inte känns infekterad... Men det är ju bättre att ta det säkra före det osäkra och eftersom min mor har varit sjuksyster så svalde jag min stolthet och frågade henne hur jag skulle göra. Hon sa bara att hon skulle fixa det och någon dag senare gav hon mig en mystisk flaska med en genomskinlig vätska innuti. Klorhexidin står det på den. Det låter rätt smärtsamt. Så jag var jätterädd att det skulle göra ont, jag visste ju itne om mitt öra var infekterat eller inte. Så jag har skjutit upp det jättelänge. Tills idag. Idag bestämde jag mig för att göra det. Jag läste på flaskan hur man gjorde. "tvätta i och utanpå såret flera gånger om dagen" well well, det kan väl inte vara så svårt. Men det lär göra ont. jag sköt upp det lite till. klockan fyra ungefär så gjorde jag det till slut! vätskan luktade illa och det var svårt att dränka topsen i det men jag lyckadet och tvättade örat med det, eftersom jag duschat för itne så länge sedan var staven ren och fin och gled lätt igenom örat med vätskan på sig, den var kall (inte riktigt men  den var kallare än mitt öra i alla fall) och det var skönt, det brännde inte ens, som det gör med saltvatten, det var bara som att ha på kallt vatten. Nu såhär lite efteråt så är örat lite varmt och så men det har fortfarande inte ont. Ska kolla upp med någon som kan sånt där kemi vad den här klorhexidin faktiskt är till för, och om det ska göra ont om man har infektion. Men jag är glad i alla fall, antingen har jag ingen infektion eller så kommer det inte göra ont att bota den. Så jag är glad
Dock är jag lite hungrig. Har lovat mig själv att inte gå och småäta om jag inte är hungrig, men nu blev jag hungrig, men nu är det ju bara en timme kvar till kvällsmaten så jag kan nog hålla ut lite till.
Men nu ska jag gå och rita.
Tjolahopp!

Måndags

I måndags träffade jag Claus. Vi var båda fett sega i början av dagen så klockan hann bli tre innan vi snackade. Han skulle komma hit "om en timme" då.. Så han kom hit, vi satt och snackade i vardagsrummet, sen gick vi till Fridgerd. Där tittade vi på när Elsa övade på sin cello-"läxa" och sen satt vi på altanen och snackade om allt. Det var riktigt trevligt. Claus är en bra grabb. Han är väldigt engagerad i militären. Och åker in, eller vad det heter, lite då och då. Det är grymt läskigt. Och så snackar han om när hans kompis dog och hur militären har blivit som en familj för honom. Det är väldigt läskigt för mig som är en sån hippie att höra någon prata så gott om krig och militären. "Varför gör inte du lumpen i Sverige?" frågade han mig. och jag... vet inte. Varför skulle jag vilja det? Enligt honom får man massa pengar nya vänner och sånt. Men jag vill inte ha massa pengar om jag gör något så hemskt som att främja krigsandan i folk. Skulle kunna tänka mig att bli tolk eller nåt innom armen så folk kan sluta fred lättare. Det är lättare att komma till en slutsats om man förstår varandra. Måste man göra lumpen för det? Jag undrar det.
Han ville inte ha nån flickvän (vilket jag tyckte var konstigt med tanke på hur mycket han flörtade med Turid i helgen, men men) och han sa att det var för det skulle ändå aldrig hålla om han skulle vara i militären hela tiden. Det är väl sant antar jag. Väldigt sorgligt. men sen skulle han hem och laga mat så då drog jag också hem.
Väl hemma hos mormor och morfar igen fanns det -inget- att göra. Så jag satt och hade tråkigt vid facebook och msn och saknade Sverige. Det var hemskt. Jag saknade Sverige massa. Ush! Jag vill hem.

Jag faller också för trycket..

Nu har jag, som "alla andra", skaffat mig en blogg. Men enligt mig så har jag i alla fall en bra anledning, jag har nämligen förlorat min kamera. Det är grymt sorgligt. Eftersom jag lever fö mina bilder, jag älskar dem och tar alltid bilder. Efteråt tittar jag ofta på dem och minns och skratatr åt dem eller nå. Men ja, jag älskar mian bilder. men nu har jag ingen kamera, så nu måste jag ha något annat att minnas med. Så dåligt minne har jag, haha.
Så därför har jag blogg.
Nyaa.. Men mitt första inlägg. Då måste jag ju förklara om "the faithful night" när jag förlorade min kamera. Underbar kväll bortsett från kameraförlorandet...
Jag gick upp en morgon med inget planerat och mina mostrar var på besök för att säga hejdå till min mor och min systrar som varit här i en vecka (aldeles för kort). Så jag gick ner till undervåningen och sa hejdå och sånt när min moster Joan frågade om jag ville hänga med till Havn. Visst ville jag det men vi skulle åka "nu" och jag hade inte ens duschat. Problem. Men jag kunde duscha där sa hon så jag och kusinenn Elsa, 8år, klädde på oss snabt och gick till bilen. På vägen handlade vi massa mat och chips och laddade upp för en myskväll. Väl i Havn lekte jag och Elsa lite med den lilla hunden Oliver och sen duschade jag. Vi åt en underbart god middag och sen satt vi oss vid tv:n och tittade på Färöarna vs. Cancer. En live-sändning från en konsert här på färöarna. De var grymt bra! De fick ihop över 4 miljoner i ett land med 50 000 invånare. Grattis till cancerforskningen! Go go go! Jag hjälpte till och skänkte pengar också" Duktig jag.
Men, när klockan gick över 23 var moster, hennes man och Elsa vääldigt trötta. Jag kunde inte vara trött just då, det var ju lördagkväll, så jag gick ut en promenad. Havn är en väldigt liten stad. Jag gick runt i "innerstan" några varv och fick då en grymt bra koll på vad som hände. Det var ju halloween wohoo... Man firar inte det på Färöarna men några ungdommar verkade ha snappat upp traditionen från internet eller nåt och var utklädda. Jag kommenterade någon av deras kostymer och de började prata med mig. Det var trevligt folk jag hittat. Vi stod och snackade länge. Sen skulle de till Mica, en mysig krog. Så jag hängde på. Vi satt oss vid ett bord i mitten och snackade lite till och kom fram till att det vi satt vid måste vara "upptagna"-bordet. Vi tittade på alla bord omkring oss där det åtminstone var en människa som flörtade med någon vid. Men vid vårt bord hade alla flickvän/pojkvän. Anyway. Claus kom förbi, men han var med sina killkompisar så han kunde inte slå sig ner hos oss. När mitt sällskap skulle röra på sig så gick jag och sa hej till Claus en snabbis och när jag skulle gå med sällskapet var de borta. Så jag sket i dem och slog mig ner hos Claus. Han sa att flickorna från förra helgen skulle komma om ett tag. Jag gladde mig. Sen kom en människa som jag itne väntat mig att se, Chris! Han är 31 bast och ska gifta sig snart och han satt brevid mig med en öl i handen och flörtade åt både höger och vänster. Men fy på honom tycker jag. Men sen kom i alla fall flickorna från förra helgen (och Mike (han räknas nog till flicka ändå)) och de blev massa glada att se mig. Kvällen fortsatte, vi blev ett stort sällskap och vi rörde oss runt till diverse krogar och sen slutade vi på Mica. Efter en underbar kväll skulle allt stänga och vi gick ut. Eftersom allt stänger samtidigt så blir det väldigt mycket fulla och efterfest-sugna människor på gatorna samtidigt. Det är rätt mysigt. Så planen var väl att migla runt. Sen efter, säg, 10 minuter eller nåt letade jag i min väska efter kameran. Den var inte där. letade mer. Den var inte där. Måste ha glömt den på Mica, tappat den. Jag brukar lägga den -på- väskan när jag sitter ner och sen bara ställa mig upp så brukar den ramla av.  Såklart har jag den ju i en kameraväska så den brukar inte bli särskillt skadad av det. Så vi gick tillbaka till Mica men det var ju stängt. Vi hade ju dragit därifrån för att det stängde! Guh så hemskt. Min kamera. Jag lever av den. Sen körde Mike hem alla till sina hem (mig körde han ju ofc till min moster) och jag bad dem att kolla "imorn" på söndagen. Det glömde de. På måndagen ringe min moster till dem men det var nån som inte riktigt visste som svarade och allt blev bara bajs med det telefonsamtalet men nu har vi fått min moster att gå dit nån dag och kolla och fråga. Hoppas jag får tillbaka den. Men tills dess får jag (och alla andra) nöja sig med att jag skriver blogg.

Trianglar

För kärlek

RSS 2.0