Bygga ordförråd med halsont

Idag mår jag inte alls bra. Jag har någon konstig form av smärta som sträcker sig från halsen, bak i nacken och axlarna och upp i huvudet. Helt galet. Försöker göra det bästa av situationen. Jag stannar hemma från skolan idag. Vi skulle bara ha två teckenspråkslektioner med Tanja och Anita så jag missar nog inte så mycket. jag har ont lite över allt och har grymt svårt att koncentrera mig och fokusera på en sak. Så om jag skriver osammanhängande så är det därför.
Helgen, jobbet. Det gick skit. Jag är sämst på fotboll och det märktes. Krista fick ett klagomail från en förälder. Jag tog till mig det väldigt mycket, det kändes som det var riktat till mig. Vilket var lite jobbigt eftersom det var säkert en A4-sida långt. Men ja, nästa vecka är nog Malin frisk så det blir som vanligt, då är det brännboll, det blir nog lättare, det kan jag liksom. Hade söndagsgruppen med Hamodi. Vilket inte blev så lyckat eftersom vi har helt olika värderingar. Det var ju roligt och så men han är en "lekar och fotboll"-person och jag är en "struktur och lärdom"-person. Så det blev svårt. Men vi lyckades väl mer eller mindre bra. Barnen tyckte det var roligt i alla fall.
I Måndags började vi med dövrealia. Min grupp ska hålla föredrag om Östervångsskolan i Lund. Alla verkade lite "jag orkar inte, det blir som det blir" men jag kände inte för att misslyckas bara för att det är på en måndagmorgon så jag gjorde det legendariska, jag tog initiativ. Jag tog ledarrollen. Jag gör inte det så ofta om jag inte blir tilldelad den. Men nu gjorde jag det. Jag gav alla ett varsitt område, uppgifter och en deadline. Sen gick vi alla iväg och arbetade med det vi skulle. Det kändes bra. Vi kom igång! Louise åker till Tunisien imorn bitti, så jag satte deadlinen idag. Lite tight schema så vi hann inte riktigt men vi har kommit en bra bit på vägen i alla fall. Duktigt av mig och oss! Applåder! Sen hade vi teckenspråk, modul, på schemat. Jag hade skrivit i min kalender att jag skulle öva tills då och göra bra ifrån mig, men jag glömde det. Men jag gjorde ändå bra ifrån mig. Jag hade min första analys och lyckades (rätt bra faktiskt) med två filmer i DSB. Man skulle läsa en text och sen filma in den. Det var lite svårt att komma ihåg den och sen såklart komma på hur man skulle förkalra allt. Som "en timme senare", hur säger man det? Senare, på analysen så berättade Morgan att man använde tidslinjen. Jag vet! Det där visste jag ju! Varför kom jag inte på det!? Åh, vad jobbigt. Det där kan jag ju. Jag vet precis hur man gör. Dumma mig som inte kommer på det i tid.
Igår hade jag sovmorgon till klockan 10.15. Lite innan 8.00 var jar på Gustavsvik och tränade. Kändes bra att jag lyckades ha så pass mycket självdisciplin och drog och tränade mitt på morgonen. Jag är nöjd. Träningsvärk idag. Jag hittade Petra och Malin O där. Det utbyttes lite artighetsfraser och leenden då och då, men inte så mycket mer. Jag hade musik i lurarna och de andra två var också väldigt inne i sitt. Sen åkte jag hem, duschade och åkte till skolan. Skolan var allmänt tråkig, hade en värdelös teckenspråkslektion där vi skulle avläsa en liten film, skriva ner den på korrekt svenska och sen slutade vi, 40min för tidigt, sen var det lunch. Jag åkte hem på lunchen. Svenskan efter  lunch var roligare. Det var rätt svårt. Vi pratade om satser, satsdelar och olika fraser (nominalfraser, verbfraser osv). Det var intressant. Sen hade vi samhällskunskap för sista gången på två veckor (yes!) där vi utvärderade politik-delen vi nyss haft och gick igenom lite nutidsfrågor. Dötrist.
Idag är jag som sagt sjuk. men jag har planer ändå. Jag ska duscha eller bada så min fokus kanske blir skarpare. Jag ska plugga och vara duktig och läsa min bok som jag ska prata om på bok-caféet med Svenska-klassen om två veckor. Dessutom ska jag städa lite och kanske rita eller så om jag har tid. En dag där jag är till nytta, även om jag är sjuk. Hoppas jag lyckas! Ser fram emot att bli klar med allt. det skulle vara så skönt att bara kunna sätta sig och rita eller göra något jag faktiskt vill göra. Inte för att jag har låga ambitioner med utbildningen, utan att all min fritid uppslukas av bara jobb och skola. Det är lite tråkigt. Jag pluggar, jobbar, äter och sover. Det känns lite livlöst. Jag vill lära mig rita också, photoshop och se på film, hänga med i någon serie jag vill titta på, något sådant. Men det känns verkligen som att jag inte hinner det. Så idag ska jag plugga som fan för att kanske bli lite ledig imorn. Eftersom jag ändå inte orkar plugga så mycket när jag gått i skolan. Och då kan det vara skönt att bara koppla av. Och visst ja! Jag fick pengar av mina föräldrar för att köpa vinterskor, det måste jag också göra. Men inte idag. Tror jag. Men ja. Nu ska jag rena mig i en dusch och sen ta en kopp te och sätta igång med plugget! Önska mig lycka till!
Adjö!

En dag ledig? Eller inte.

Nu efter den långa skolveckan som varit är det äntligen helg. Och då jobbar jag. Åkte hemmifrån lite efter tio och kom hem lite efter fyra. Helt slut! Nu har jag ätit lite mackor så jag känner mig lite bättre jag hittade också ett par snygga skor som jag vill köpa (http://nemoofsweden.blogg.se/) Och jag hoppas priset inte är för högt. Dessutom m¨ste jag ju gå och köpa vinterskor. Fan. När ska jag ha tid med det? Någon som vet om något schysst ställe här i Örebro med rejäla pjucks? Annars blir det synd om min i vinter. Det bara regnar och regnar känns det som och mina tygskor orkar inte längre. Nåväl. Får bli som det blir. Imorgon efter jobbet kanske, nej det är ju söndag. Måndag efter skolan kanske om jag orkar. Blä! Hoppas på fler lediga dagar snart. Tufft liv.
Tja!

Köttbullar och vin?

Nej, det blev ju inte så tyvärr! Min födelsedag firades med film och mys. Vi hade bara köttbullar i frysen och jag kände inte riktigt för att äta köttbullar på min födelsedag, men jag kände ändå för något enkelt. Så det blev köttbullspizza! Det blev jättegott. Men eftersom vi inte hade så mycket så blev det superimprovisation. Jag letade upp ett recept på pizza utan jäst, hade på oregano, basilika, ketchup, wok-grönsaker och köttbullar. Det blev okej. Som grädde på moset blev den klar precis till när Johan kom hem. Så vi åt och sen började jag laga kaka och han gjorde maränger (han älskar maränger!). Jag ville egentligen ha chokladmuffins med glasyr på. Men eftersom vi inte har muffinsformar så fick det bli en hel kaka med glasyr på (hihi, inte mig emot). Den blev jättegod! Speciellt glasyren! Jättemysigt!
Dagen efter min födelsedag, igår, var jag i skolan som vanligt, hade lektioner med DSB hela dagen, förutom sista lektionen. Blä, jag hatar den, det är så jävla läskigt! Varje gång! Sista lektionen hade vi Morgan. Han som alltid går igenom svåra saker, och igår var inget undantag, vi skulle arbeta med vägbeskrivningar. Han visade en karta på overheaden, man arbetade två och två och en skulle sitta med ryggen mot så han/hon inte kunde se. Sen skulle vi andra försöka beskriva kartan så att vår partner kunde rita upp den. Inkusive alla små hus och alla namn på gatorna. Skitsvårt! Men efter mycket om och men så lyckades vi (vi var tre i min grupp; jag, Lena och Joachim). Jag träffade Sophia efter skolan, som vi planerat, och så tog hon med mig till System bolaget (första gången för mig). Jag ville köpa ett billigt, vitt efterrättsvin och hon rekomenderade Black Tower. Kag hade aldrig smakat det och litade på hennes omdöme och eftersom hon sa "det är ett bra nybörjarvin" så antog jag att Johan också skulle tycka om det. När jag kom hem var Johan redan hemma! Yay! Jag orkade inte göra så mycket och kände mig egoistisk så han fick laga mat (köttbullar och makaronisar) och jag tog ett bad med ansiktsmask och hårinpackning. Det var meningen att jag skulle måla naglarna också men så blev det inte. Sen tittade vi på Forbidden kingdom och åt mat och kaka med glass. Det blev inget vin till efterrätten dock. Johan tyckte att vi skulle spara det till fredagen eftersom han inte såg någon anledning att dricka lyx-drycker mitt i veckan (mitt argument om att det bara kostade 59kronor blev sopat under mattan). Så blev det.
Så idag ska vinet drickas. Egentligen skulle jag åka till Jönköping på Dövas Dag idag med skolan, men jag kände att sitta hemma och plugga skulle ge mig mer. Dessutom är jag helt slut. Jag har tre omfattande Svenska läxor till samma dag, en läxa i dövrealia och jag är efter i teckenspråk. Så jag har rätt mycket att plugga. Och jag vill gärna hinna vila lite på helgen i alla fall. Vi fick veta vad vi skulle göra på dövas dag igår och det lät inte så lockande. Gå på föreläsning om äldrevården för döva. Altså, det är kanske viktigt men... Jag känner att jag lär mig lite mer relevanta saker om jag stannar hemma och pluggar. Dessutom ska Dövas Dag vara här i Örebro nästa  år så jag kan gå på den föreläsningen då. Jag måste ju hitta någon tid att plugga då jag inte kan plugga på helgen när jag jobbar så får jag väldigt lite tid. Jag är lite stressad. Blä! Nu blir det plugga, simma, gymma och plugga mer. Kanske ska börja med frukosten.
Pusshej!

Grattis mig!

God morgon! Idag fyller jag 20år, himlen är ljusblå med rosa moln och det är skitkallt. Om en timme ska jag börja dra till skolan. Jag har teckenspråk på förmiddagen och efter lunch har jag en håltimme och sen svenska. Funderar på att träna i håltimmen kanske. Men jag vet inte. Johan var jättegullig imorse och gav mig frukost på sängen och en present från min syster och en från mina farföräldrar. Jag fick te, tekopp och koladoppade popcorn av min syster och en brödkorg med tillhörande kökshandduk av mina farföräldrar. De uppmanade mig också att baka brödbullar. Jag tror jag ska göra det så fort jag har jäst. Nu har han åkt till jobbet och skickar världens gulligaste sms. Vi har varit sega hemma och gosat hela morgonen så han hann inte ens äta frukost (min stackare!). Mor och far ringde och sjöng för mig. Ytterst vackert. Men nu ska jag göra mig klar för skolan.
Pusshej!

Festen och valet

Nej, jag festade inte för att SD kom in i riksdagen. Jag och Malin firade våra födelsedagar ihop i Lördags. Det skulle bli en stor superfest och vi skulle ha sjukt mycket folk. Hon bjöd in sina vänner och jag bjöd in mina. Hennes vänner bodde i Örebro (de flesta) och mina i Stockholm (de flesta). Festen var hos henne och Veronica i Brickebacken, en trea. Hon bjöd in typ 60pers. Jag bjöd in 97pers. Av hennes vänner kom lite över 30 och hon fick panik på mig för att jag hade bjudit in för många. "De är Stockholmare och studenter, hälften har säkert inte ens råd att komma" sa jag. Men jag hoppades såklart att alla skulle komma. Det kom två (om man inte räknar med Johan). Jag är så jävla besviken. Jag vet, ni hade andra fester och det kostade mycket och grejer, men jag fyller liksom 20 år imorgon. Jag har bara Johan att fira med och har fått typ tre gratulationer. Jag dog inte, jag flyttade. Är säkert lite överdrivet ledsen men jag känner mig lite övergiven här faktiskt. Ja, jag har fått nya vänner, ja, jag är långt borta, men det är inte så långt egentligen. En-två timmar från Stockholm. Det är lika lång tid som det tar att åka tvärs över Stockholm med kollektivtrafik. Det kostar 150-200 spänn. Vad är det liksom? 3-4 öl på krogen, 3-4 paket cigg, en middag för en på restaurang, ½kg oxfilé, en resa till mig. Men men. Så är det. Festen ja. Jag kände ingen och den verkade aldrig komma igång tyckte jag. Vi fyra (Jag, Johan och våra gäster Sebastian och Nallen) kom till festen runt nio och åkte därifrån vid 12. Johan höll på att somna på min axel och jag hade allmänt tråkigt och satt och pratade med lite klasskamrater. Musiken var låg och ingen dansade (inte för att det fanns plats för det men...) och folk satt och mumsade chips och minglade. Bra start men det brukar liksom komma igång också. Men det gjorde det ju aldrig. Så vi åkte hem och sov.
Söndagen var seg. Jag jobbade och sen segade vi allihopa. Nallen och Sebbe åkte hem och sen segade jag och Johan lite mer. Inget värt att nämna. Måndagen sedan. Jag var på dövrealia på morgonen, hade mentorsmöte, lite teckenspråk och sen åkte jag hem. Kände mig värdelös, som en liten klump slem som inte kunde göra något eller fatta något. Jag hade ont i hela kroppen och kände mig bara sämst. Kunde inte koncentrera mig alls så jag tyckte inte att det var värt att jobba med modul om jag ändå bara skulle misslyckas. Så jag åkte hem och städade istället. Jag samlade mig en liten stund och skrev en lista på det som skulle göras. Den gled jag bara omkring i lägenheten och gjorde det. Glömde lunchen. Kom på det vid tre ungefär, fast då hann jag inte äta, för jag hade möte med jobbet på Universitetet. Så då drog jag dit. Alex och Krista var redan där när jag kom så vi fick vänta in Hamodi och Dilmon. De var jättesena. Vi satte ihop ett litet program med fotbollsövningar och Krista peppade oss lite. Sen cyklade jag hem. Vid det tillfället var jag halvdöd. Jag kom hem och städade lite till och så kom Johan hem. Jag gjorde kycklig med currysås. Johan blev jätteglad att jag hade städat så fint att han lovade att damsuga dagen efter. Vi åt kycklingen (som blev jättegod för den delen) och sen sov vi direkt.
Haha! Jag valvakade inte! Jag tittade på statistiken på svt.se. Jag skäms INTE över att vara Svensk! Sverige har en demokrati som fungerar! Istället för att Något annat part tar över SD's frågor för att de lockar väljare så låter de SD komma in i riksdagen av sig själva och det är riktig demokrati. Sen att folk som röstar på SD som inte vet vad de står för är bara puckat rakt av. Om jag fick bestämma skulle SD inte sitta i riksdagen men eftersom över 5% av Sveriges befolkning tycker att de hör hemma i riksdagen så är inte jag den att säga något annat. Snälla, skada inte Sveriges demokrati. Man kan vara emot deras åsikter men man kan inte vara emot att de kommer in i riksdagen. Då blir jag ledsen. Då skadar man demokratin. Även om alla SD's medlemmar kanske är rasister (det vet jag inget om) så tycker jag fortfarande att det har sin plats i politiken. Vi vill ha kulturell mångfald men inga rasister? Vad är det för rasism!? Nej, jag tycker att så länge man vet vad man röstar på och håller med deras politik så får man rösta på vad man vill. Demokrati till folket! Heja Sverige!
Ja, då var den stora bomben släppt, nu till något mindre intressant. Min misslyckade redovisning idag. Jag hade glömt bort den (skjutit upp den) tills imorse. Och då orkade jag liksom inte träna på den heller. Så det fick bli någon ful improvisation. Men det gick okej. Läraren vi hade var för snäll för att säga något ont och såg istället det som var bra i allas redovisningar (jag var långt ifrån ensam med min avsaknad av disciplin). Mig berömde hon till exempel för att jag hade ett naturligt flyt och hittade en bra synonym till "vägra". Jag var rätt nervös och kunde egentligen ha gjort det skitbra men eftersom jag är jag så glömde jag bort två rätt viktiga delar av redovisningen. Men som de flesta lärare säger så är det inte det man minns som är viktigt utan hur man framför det. Och jag framförde det rätt bra. Nu ska jag superplanera, laga mat och plugga! Jag ser fram mot det!
Hejhopp!

Nerskräpning

Låt mig bara skräpa ner lite här med lite tankar...
Jag är sjukt kär! Min underbara pojkvän är bäst i världen. Jag är så glad att vi bor ihop och har det bra. Det går så dåligt i det mesta och livet är så jobbigt, som alltid, men att få vara med den man älskar gör det så uthärdligt. "You've got a funny little way to make my world go 'round"
Jag är lite nervös för imorn. Inte för att jag tror att något hemskt kommer hända men, jag har liksom ingen koll på vilka som kommer och inte. Och jag vet inte vad jag ska ha på mig och om jag hinner träna. Och så är jag nervös inför jobbet, hur kommer det gå? Kommer jag behöva stressa efter det? Och så ska man hinna rösta också (kan inte på söndag). Åh vad mycket som händer imorn. Lite nervös får man vara
Jag är fattig. Känner inte att jag har råd med något alls. Nu när maten börjar tryta så känner jag min stressad. Sist vi storhandlade la jag ner 520:- på maten och det var en vecka sedan. känner inte att min ekonomiska situation fungerar som den ska. Johan kommer inte få sin lön förrän i oktober och nu när jag får min kommer den inte vara så stor, sen får jag ju studiebidrag också som tur är! Men jag måste betala hyran asap och jag har liksom inte råd med det. Ah! Det är bara jobbigt! Jag typ dör! Det är inte som att jag dör på riktigt, jag menar, jag har ju ett sparkonto som jag kan plocka pengar från men jag vill verkligen inte göra det. De ska ju sparas. Men måste man så måste man.
Jag vill baka. Vad ska jag baka? Har inte riktigt ingredienser till att "go nuts" och baka något grymt så jag måste baka något mindre grymt och då känns det nästan ovärt. Ja, jag vet inte och så har jag ingen matinspiration men ikväll blir det köttfärssås. Men sen då?
Jag vill ha filmtips. Jag vill se en film med Johan. Inte någon superamerikansk kärlekskomedi och inte någon superamerikansk actionrulle. Något som förvånar mig, något jag inte sett hundra gånger förut och något som inte är förutsägbart. Något nytt. Det är bara att langa på.
Jag borde göra saker. Jag borde städa och sortera papper. Men jag orkar inte. Jag känner för att rita. Att vara kreativ och fylla ett papper med mitt kladd. Men jag borde dammsuga istället. Och bädda och sätta upp gardiner och sånt. Men jag är alldeles för mig för att palla göra något så okreativt. Usch! Jag gillar inte att välja. Egentligen så är det väl inget val. Kommer inte ha tid att städa någon annan gång och jag måste få ordning på allt så alla mina Stockholmare kan få plats att sova här. Jaja, då var det ingen fråga om saken, jag ska...
Inte för att något av dethär hängde ihop men det får vara. Om ingen fattar så är inte det hela världen. Men, slutsats: Nu ska jag städa, sen laga mat, sen kommer Johan hem (yay! saknar!) så äter vi och ser på film och sen kan jag rita! Låter som en bra plan tycker jag. Jag undrar hur den kommer avvika. Men det återkommer jag nog med då. Nu ska jag skynda mig och städa!
Pusshej!

Vardagsrumsbordet!

Vi har ett stort bord i vardagsrummet. Inte det som står vid soffan, utan ett annat. Det utnyttjas aldrig eftersom vi inte har några stolar till det. Men idag bestämde jag mig för att sitta vid det. Så här sitter jag, med en skål flingor och laptopen, får solen i ögonen och fryser som fan. Jag bestämde mig för att inte duscha nu på morgonen och istället duscha efter jag har tränat. Planen är nämligen den att jag ska träna med Malin och några efter skolan. Så nu måste jag frysa. Och så måste jag komma ihåg att ta med mig massa saker... gym-kortet, en krona till skåpet, matlåda, träningsskor, träningskläder osv. Sånt där som jag brukar glömma. Plus att jag gärna ska komma ihåg att flytta över musik till mobilen (kolla! Jag kom ihåg det så jag gör det nu) och ta ut pengar så jag kan köpa mina Svenskaböcker. Till råga på allt så kom jag på nu att jag fick reda på att vi hade en läxa igår till idag. Vi ska redovisa om vår favorithobby och/eller vår favoritfilm på teckenspråk med Morgan idag. Tror jag ska prata om att simma och Hitta Nemo. Men men. Nu är klockan åtta och jag borde börja röra på mig så jag slipper stressa. Ut i kylan och cykla i uppförsbackar med träningsverk. Detta kommer ju gå underbart. Ser verkligen fram emot det. Ja, fast inte ett dugg. Blä.
Ciao!

Intressant skoldag

Jag hade ingen aning om när vi skulle börja imorse. Någon gång runt nio gissade jag på. Egentligen skulle vi ha sovmorgon till tio-ish men Teatermaskinen skulle komma till skolan och ha en föreställning om miljö så vi skulle börja tidigare. Jag kontaktade Emelie via facebook och fick reda på att 9.15 skulle vi börja. Självklart var lilla jag i skolan ca 9.18 och Emelie var där lite senare. Pjäsen hade redan börjat. Det var en monolog. Den var väldigt rörande och stark. Tjejen som spelade var helt grym! Och skrek och sprang omkring och växlade mellan att berätta och visa vad som hände och berätta sina egna tankar. Hon hade väldigt lite rekvisita (en väska, några teckningar och en gasbehållare). En riktigt rörande berättelse och jag är säker på att den rörde varenda person i lokalen. Ja, även de döva (Hon hade tolk). Grymt, tjejen! Du fick mig definitivt övertygad! Jag vill också vara med och förändra världen. Jag ska hitta på något! Åh jag ska jag ska jag ska! Jag vill! Funderar på att starta någon facebook-grej där jag uppmanar alla att hjälpa miljön. Men folk kanske bara skulle gå med "Åh, bra grupp" fast inte göra något. Men det kanske är värt. Kanske ska skriva en kompakt text med superövertalningen deluxe. Det är fan värt ett försök! Vi behöver bli lite mer ekologiska och jag tror inte jag är den enda som tycker det. Om jag börjar så kanske någon följer mitt exempel och någon form av dominoeffekt kanske skapas. Man kan ju hoppas. Det är det värt! Jag gör det!
Näst på dagordningen kom ju skolan, lektionerna. Jag hade teckenspråk hela dagen. Först med Sofia där vi inte gjorde så mycket förutom att gå igenom teckenlistor och spela in dem i DSB (språkbox där man spelar in ett litet videoklipp där man tecknar uppgiften och så skickar man det och evt några anteckningar till läraren) och få analys av Sofia. Det gick bra för mig. Sen hade vi Morgan (!). Han är bra och så men han går igenom grammatik och sånt där svårt! Idag gick vi igenom tidslinjer. Det var helt oförståeligt i början och jättesvårt och jobbigt. Men det klarnade mot slutet. Han är en skitbra lärare egentligen. Det är bara det att jag tycker hans lektioner är så svåra så det blir motigt varje gång vi har lektion med honom. Vi fick sluta 25min tidigare. Det var trevligt. Nu är jag hemma och kom precis på att min tvättid började för en timme sedan. Fan. Nu måste jag springa. Tur att det inte är så många som vill ha tvättid på en torsdag, så jag kanske får tvättiden efter min också (hoppas!). Nu är Johan hemma.
Hejdå!

I otid?

Vad betyder egentligen det uttrycket? I tid och otid? Både i tiden och absolut inte i tiden? Jag förstår inte.
God morgon i alla fall. Jag har träningsverk i armarna och axlarna, men inte så farligt. Mindre än jag trodde. Det är lite trevligt. Idag ska jag inte träna, men imorn ska jag. Ja och så är jag ju skittrött också. Men jag vet inte när jag börjar skolan. Johan har ätit allt bröd så jag kokar ägg. Känner mig väldigt osammanhängande och tankspridd men det får ni stå ut med. Jag måste komma ihåg att fixa saker på min internetbank. Jag har inte ens provat än. Och så måste jag göra svenskaläxan och tvätta och lite sånt. Jag är inte stressad, men det känns verkligen att jag har mycket att göra. Men egentligen vill jag sitta hemma och rita. Men! Det får jag snart! För snart är det helg! Bara idag kvar sen är det fredag! Fredagar är trevliga. Vi har två lektioner och slutar innan lunch. Sen ska jag träna. Det ska bli nice. Och lördagen! Då ska jag först till jobbet vid 12-tiden, sen träna, sen på min födelsedagsfest! Ska bli mysigt. Och på söndag ska jag jobba och vara med Johan. Nu hoppas jag att mina ägg är klara så jag kan få min frukost oxh sätta mig och rita lite.
Tja tja!

Åh vad trött jag är!

Åh! Jag tränade på Gustavsvik för första gången idag. Jag var där med Malin, Malin, Sara och Patric. Det var mysigt. Sara visade oss flickor runt och Patric gled omkring själv. Jag tränade, det var nice, stället var nice, sen drog jag hem och degade vid datorn. Helt värdelöst. sen kom Johan hem och innan jag visste ordet av var klockan 18.40. Vi skulle samlas 18.45 vid länsteatern så jag flög iväg. Jag kom lite sent men min lärare hade sagt en kvart för tidigt för att vi skulle vara i tid. Teatern började 19.00. Den var helt okej. Skådisarna var helt underbara och jag blev så sugen på att vara med! Men manuset var inte så vidare. Det hade ett så jobbigt tema. Och man satt och skruvade på sig mest hela tiden. Jag tyckte tyvärr inte den var bra. Den bärande väggen hette den.
Nu sitter jag och segar. Jag och Johan gjorde mat till matlådorna imorn och nu är jag så trött att kag håller på att falla ihop så nu ska jag sova!
God natt.

Zzzz God morgon zzz

Åh vad trött jag är! Jag har ont i nacken och huvudet. Min skola har ätit upp agens sovmorgon. Blä! Istället för att börja 10 eller när det nu var vi skulle börja så börjar vi 9! Nu är klockan 8 och jag har inte ens duschat än. Borde jag? Jag orkar inte. Fast jag kanske vaknar då. Jag har en känsla av att jag inte kommer kunna fokusera idag. Jag är aldeles för ritsugen för det. har kollat in lite bilder på deviantart och är sjukt sugen på att komma igång lite mer och lära mig lite mer! Jag vill! Nu! Och så vill jag måla naglarna. Blä vad jobbigt man kan ha det då hihi. Johan var jättesöt imorse. Jag låg och pussade massa på mig när jag halvsov. Det var mysigt. Fast han har åkt till jobbet nu. På tal om det! Idag efter skolan ska jag vara med på mitt första arbetspass! Det ska nog bli kul. Tror jag. Jag är lite nervös och så... Jag har ju inte ens skrivit på något kontrakt eller så. Men men. det blir nog kul.
Jag har blivit inbjuden till Experience White. Funderar på att gå faktiskt. Det var länge sedan jag dansade av mig på riktigt. Undrar om det verkligen blir någon bra musik. De har samarbete med NRJ så det kanske bara blir hiphop eller vad det nu är NRJ spelar. Nåväl, vi får se om jag kommer och om jag lyckas dra med mig någon. Det skulle vara kul i vilket fall som helst. Teaser: http://www.youtube.com/experiencedotse
Adjö!

Efter plugget!

Du! Efter plugget ta en dag  i taget lalaa. Usch! Det är nästan så att jag är sur på mig själv för att jag lyssnar på den men... Jag skyller på Johan! Han spelade den för några dagar sedan och nu har jag den på huvudet. Blä! Jag vet inte ens om jag tycker om den. Jag vill inte tycka om den av principskäl.
Men men.. efter plugget är det nu. fan vad pigg jag är! Jag brukar ju vara helt slut efter plugget. Men inte idag. Fellingsbro folkhögskola är taktisk och har lagt modul-arbete på måndagar. Aha, smart! Det är inte så jobbigt, man får en lång lista med saker man ska göra på några veckor och så får man göra det man känner för just den dagen. lite trevligt. Jag kände inte för att teckna något så jag satt och avläste teckenlistor. Shit vad mycket nya ord jag har lärt mig! Gjorde fram till D. Nu gäller det bara att komma ihåg allt också. Hoppas jag lyckas. Det gick bra i skolan när jag förhörde mig själv i alla fall. På morgonen hade vi dövrealia. Det är också en sån där bra måndagslektion. Den är chill och vår lärare är rolig. "Altså, en sak jag inte förstår är, många tror att det är tyst hemma hos döva. Shit! Jag har aldrig varit på ett ställe med mer oljud än hos mina döva föräldrar!" Hon påstod att döva stampade i marken, slog i bordet och sånt när de ville ha kontakt med varann, så den andra känner vibrationerna. Det är sant. Och eftersom de inte har lärt sig att det låter när man inte är försiktig med saker så är det lätt att smälla i skåp, lådor och dörrar och så också. Det är också sant. Linnéa är också sån (sakna!). Gå omkring och halvsjunga i lägenheten skithögt och dribbla inomhus var inte ovanligt. Stackars våra grannar hihi. Tur att mor och far bor i hus nu. Men när hon kommer och hälsar på mig får hon se till att vara tyst.
Hmm, nu sitter jag och stjäl inspiration från Deviantart och ritar lite. Det är Meatfree Monday idag och alla nästkommande måndagar. Så idag ska vi nog äta majsplättar.
Tjabba!

Oj! Vad hände!?

Ja. Det har ju hänt lite saker nu. Jag kom hem från Spanien för det första. Sen åkte syster Knyft till USA för att vara utbytesstudent där i en termin. Sen flyttade vi (jag, mor, far och syster) till ett hus i Järfälla. Sen (några dagar efter det) flyttade jag till Örebro och började skolan. Jag bodde hos Erik i några veckor, sen hittade jag en egen lya som jag och Johan flyttade in i. Igår fixade Johan internet åt oss. Idag blev det bloggande av. Pheuw! Har varit mycket nu på senaste tiden. Och nu ska jag snart till skolan.
I fredags var det klassfest. Jag orkade verkligen inte gå till skolan på morgonen. Allt som satt löst i hela lägenheten tappade jag på mina tår (kändes det som). Och allt verkade bara gå åt helvete. Så jag stannade hemma den  dagen och surade och låg kvar i sängen. Hade dock inga pengar på mobilen så jag kunde inte ringa och sjukanmäla mig. Lite trist. Men sen när Johan kom hem blev allt lite trevligare. Jag fick låna hans mobil och smsade Malin. Men det fungerade självklart inte så jag ringde istället... Efter kanske en timme/halvtimme. Jag fick tag på henne och hon bad mig cykla norrut -nu- och möta henne vid polishuset om 10min. Vid samtalstillfället hade jag på mig en morgonrock, mitt hår var rufsigt och jag var helt osminkad. Det blev speed-fixning. Johan skulle också åt det hållet (trodde han) för att hämta ett paket på posten. Så vi gick. Eller... Han gick snabbt och jag cyklade. Så fort jag kommit fram till drottninggatan ringde Malin och undrade var jag var och sa att jag var sen. Jag skyndade mig lite hihi. Jag ja hejdå till Johan vid Järntorget och cyklade som en biltjuv till polishuset. Där hittade jag Malin, Malin och Nikki som väntade på mig. Vi gick tillsammans till Emelie, där festen var. Hos Emelie var det livat och trevlig stämning. Det var nästan bara klassen där. Vi spelade diverse spel och fnissade och snackade sex. Sen bar det av mot krogen. Jag fick höra att inträdet låg på 100:- så jag stod över och åkte hem istället.
I lördags var mina föräldrar på besök. Vi (jag och Johan) vaknade vid nio och jag var jätteinställd på att städa och göra allt fint tills de kom och hälsade på. Men så blev det inte alls! Det enda vi hann var att ligga kvar i sängen, äta frukost, duscha och gosa. Inte ens diska hann vi innan de kom (vid ett!). Oh well. De hade med sig min viktiga låda (som jag hade glömt i Sthlm), badrumsskåpet och Johans cykel (som inte fick plats i flyttlastbilen). Sen ville de ge oss en inflyttningspresent också. Min mor sa att tyvärr var blomsterbutiken stängd så de kunde inte köpa blommor åt oss. Så istället köpde de En gigantisk påse godis! Den vägde säkert två kilo eller något! Den var supertung och superstor! Sen gick vi på stan lite, åt lunch på stället mitt emot La bagette, tittade lite i heminredningsbutiker och så. Min far tyckte vi saknade en välkomstmatta i hallen så han köpte en sån, sen var han sugen på glass, så han köpte glass till oss. Min mor hittade en te-butik så hon köpte te åt oss. Sen gick vi hem igen, drack kaffe och åt glass och chillade. Jag skriv av lite recept från mor och sen åkte de hem igen. Jag och Johan chillade på kvällen och firade det nyinförskaffade bredbandet med en film (som vi var för trötta för att titta på).
I söndags hände väldigt lite. Jag var trött och seg hela dagen. Vi åkte och storhandlade på Willys och letade frisör som var öppen på söndagar. Ingen lycka. Sen satt jag (och Johan för den delen) och spelade hela kvällen. Vi tittade på filmen från igår  och sen spelade vi lite till. Det var en seg dag. men rätt mysig nu när jag tänker efter.
Pusshej!

Trianglar

För kärlek

RSS 2.0