LFG - Looking For Game!

Igår satt jag och letade efter något roligt spel. I dagarna ordnade jag med diverse delar till min dator så den nu är spelbar. Jag har suttit inne och spelat med min sambo i två dygn nu och börjar bli sugen på något annat. Sambon satt och strömmade när hans kompis spelade. Hitman någonting tyckte jag det var, jag kände igen den ikoniska huvudkaraktären. Jag sneglade lite på hans skärm och det såg roligt ut. Jag gillar spel där man kan välja hur man går till väga och jag gillar att smyga. Men... Men! Jag hörde också vad grabbarna pratade om när den ene spelade. De skrattade åt kvinnomodellerna. De såg ut som muterade B-porrskådisar allihop. Jag höll med, de såg makabra ut. tubtopklänningar som precis skymde brystvårtorna och en hylla som var parallell med marken. Helt värdelösa. De såg inte ut som kvinnor, inte ens som människor. Snubben som var ansvarig för modellering av karaktärerna i spelet (ja, klart det var en snubbe) hade tydligen blivit prisad efter detta spel. Jag fann detta orimligt.
 
Detta tyckte jag var synd. Nu kunde jag ju inte köpa detta spel som jag tyckte verkade kul. Om jag skulle köpa det för egna pengar, till egen dator, fått kvitto till min mail, skrivit ut det och tejpat upp det på väggen brevid datorn skulle jag ändå aldrig kommit över känslan att det är någon annans spel. Det är inte mitt spel. Det är inte ett spel för mig eller till mig. Jag skulle aldrig kunna göra mig till protagonisten eller klappa mig på axeln för bedrifter jag uppnått. Det är någon annans spel som aldrig kan bli mitt. Jag som kvinlig spelare kan aldrig bli välkomnad i detta spel. Det hade väll inte varit så farligt egentligen om jag hade ett bredare val. Men ett efter ett bevisar så många spel för mig hur ovälkommen jag är. Jag blir utestängd och tvingad till ett så smalt val av spel att jag knappt står ut. Jag bläddrar igenom sida efter sida på Stem och hittar knappt något. Varför är det såhär? När till och med spelargrabbarna sitter och stör sig på vilken rutten kvinnosyn ett spel har, har det inte gått för långt då? Det är ju dem spelen riktar sig till med den här stilen. Genom att stänga ute mig så tror de att sammanhållningen mellan spelargrabbarna stärks. Men bevisligen så gör den inte det. Ävern spelargrabbarna har tröttnat. Så snälla spelbranchen, skärp dig!
 
Till och med om man specifikt söker på "kvinlig huvudperson" hittar man dessa ruttna spel med "Booberella" i huvudrollen. Men jag börjar bli desperat. Jag vill bara hitta ett roligt spel att spela. Ska det vara så svårt att hitta? Ja för fan! Jag försöker bli ännu mer naiv och tänka "Spelet riktas mot hetrosexuella män... Jag kan försöka tolka det som att jag som bisexuell kvinna också finns i målgruppen". Men inte ens då, inte ens när jag försöker se kvinnorna som sexobjekt blir det lockande. Det är äcklande och helt enkelt som spelargrabbarna sa "ruttet". 

Trianglar

För kärlek

RSS 2.0