Flygvärdinna och författarmöte

Idag lyssnar jag på movits. Fantastiskt band! Igår började jag rita på en brud. Hon blev flygvärdinna. Tror att det kommer bli bra. Ska jobba på detaljer och sånt och sen fixar jag förhoppningsvis en bakgrund också. Det är det svåraste som finns. Men nu har jag inte riktigt tid med det tyvärr. Ska diska färdigt (fan vad tråkigt det är, värst i världen!) och sen ska jag till universitetet för författarmöte med Unni Drougge. Orkar inte och känner inte alls för det. Men man får peppa sig lite med bra musik.
Om allt går som jag hoppas så kommer jag hjälpa Stina (Kristina) med hennes egna företag. Ska kanske sälja åt henne på konventet Uppcon i juni. I så fall skulle det vara skitkul, då kanske jag skulle kunna komma och hjälpa henne andra gånger och kanske lära mig grejer och kanske till och med bidra med något. Kanske kan få henne som arbetsgivare. Jag skulle inte tacka nej till att jobba med att tillberka skitsöta smycken och naglar. I annat fall kanske jag kan lära mig något av henne i alla fall och kanske få igång mitt eget tillverkande. Det skulle annars vara ett drömjobb; göra mina egna grejer och sälja dem och kunna leva på det. Vore fantastiskt. Men man kan ju drömma. Nu ska jag nog diska lite till.
Tja!

RoTvård

Röck och Talvård idag. Den svåraste lektionen någonsin. Men det gick rätt bra. Vi fick läxa till nästa onsdag. Nu är det hemmavarande fram till teatern "Vi betalar inte, vi betalar inte!". Ska bli intressant. Är dock aldeles för trött i huvudet för att kunna göra någon form av intelligent analys av det hela. Så istället läser jag inte på alls om den innan jag går och sitter istället och ritar. En flygvärdinna blev det. Ojoj då!
Rita flygvärdinna och lyssna på Färöisk musik. Känns lite sammankopplat på något sätt. Men men. Ska man ta och dra sig mot teatern kanske?
Tjo!

Förberedelser av goskväll

Ikväll klockan 22.39 kommer Johan hem. Då börjar myskvällen. Den kommer sluta någon gång på söndag. Så jag förbereder. Dessutom har han fyllt år i Boden och nu är första gången jag får träffa honom efter det. Jag har gjort en present till honom. Han gillar Svampbob och tycker att vi borde ha fler tavlor såååå jag målade en Svampbob-tavla. jag köpte en fantastisk ram (utan ram) på clas ohlsson (kolla, jag kan också vara modebloggare och namedroppa butiker jag handlar i) och nu har jag ramat in mitt konstverk och slagit in det. Inslagningsprocessen var väldigt problematisk eftersom jag inte äger något presentpapper. Jag fick nöja mig med tidningspapper (hemska tanke). Fast jag klarade inte av att ge världens fulaste present till den bästa människan i världen. Så jag var tvungen att piffa upp den lite med origami. Lite plottrigt men rätt bra.
Annars har jag städat och diskat. Snart ska jag dammsuga och sen ska jag bada! Funderar på att pallra mig ner till ICA och handla godis. Jag har gjort en lite fin origamilåda och tror att den skulle bli ännu finare om man la lite godis i den. Men men. Mu ska jag fortsätta arbeta.
Tjena!

Kommer inte våren snart?

Idag är jag hemma och är sjuk. Jag sitter och tittar på skor och underkläder. Men jag försöker städa lite. Jag har faktiskt sorterat tvätt. Det var duktigt. Men längre än så har jag inte kommit. Det är regnit och disigt ute och jag är likadan. Jag blir så otroligt lättpåverkad av vädret. Usch! På somrarna brukar jag alltid vara pigg och energisk. På vintrarna är jag innomhusgosig och mjuk. På våren är jag hela tiden på g. Hösten brukar jag pusta ut efter sommaren och bli harmonisk och lugn. Men vad ska jag vara nu? Det är inte vinter längre, det regnar på snön på marken och gör allt kleggigt och grått. Då blir ja kleggig och grå. Jag blir så tjurig! Usch! Nu vill jag ha vår. Om vintern är slut kan det väl ta slut snabbt och bli vår och inte hålla på och vara äckligt och grått.
Vad gör man då? När man bli drabbad av årstidsdeppression? Jag försöker sätta på bra musik och skutta runt i lägenheten och fixa och dona (börja "vårstäda") men det funkar liksom inte. Nu skulle jag allt bra gärna vilja ha Johan hemma så kunde vi sitta i soffan, dricka te och titta på film. Men det är inge kul om man är själv! Vad ska man göra? Jag har borstat katternas päls och gosat med dem lite men det är ju inte samma sak.
Nej jag får ta mig i kragen och sätta igång lite. Jag kommer säkert må bättre när det är rent, snyggt och städat. Hoppas jag. Och så kanske jag ska baka en kaka? Sen ska jag sätta mig och rita eller brodera och bara njuta av renligheten i mitt hem. Haha, inte riktigt så illa är det väl itne men... Ge mig tips här! Hur gör man för att bli av med sin "slask-depression"? Förutom att städa då...
Jag får tänka på all kärlek i världen! Tipsa mig!
Pusshej!

Mindre lyckat.

Ja som känt så skulle jag åka hem till Örebro efter middagen i söndags. Det gjorde jag också men... Jag missade precis tåget som gick klockan åtta och bråkade med min far om det och nästa tåg gick inte förrän kvart över tio. Så det blev att tjura och försöka hålla sig vaken fram tills dess. Jag ringde Johan ett tag och han var inte så glad heller. tre veckor verkar vara länge att klara sig utan varandra. Jag gillar inte. Men jag hittade min syster på Skype i alla fall så vi videochattade ett tag. Hon vill flytta direkt till Örebro när hon kommer hem men mor låter henne inte. Joja. Sen åkte jag till "Sumpan" (kolla vilken hemsk stockholmare jag är!) och tog tåget till Örebro. Far hjälpte mig bära alla väskor på tåget och vinkade sedan av mig. Jag hade en stor tung ryggsäck, en vanlig väska, en papperskasse med kattillbehör och en stor bur med båda katterna i. Det var tugnt. Men eftersom jag bara bor 10min från stationen så ville jag inte ta buss/taxi/någotsomkostar eftersom jag är så grymt snål och fattig. Jag hoppade av på Örebro C. Egentligen är det ju närmare från Örebro S men tåget skulle stå på perrongen i 10 min och jag var inte helt säker på att det skulle stanna i Örebro S så jag hoppade av med förhoppningar om att det skulle gå snabbare att ta sig hem. Att gå från stationen till lägenheten tog 40min. Jag stannade gång på gång och bytte hand och vilade och så vidare. När jag kom hem orkade jag inget mer än att gå och lägga mig. Jag gjorde en sista kraftansträngning och gav katterna mat och fyllde lådan med sand. Sen däckade jag i sängen. Dagen efter, måndagen hade jag blivit helt superförkyld och hela kroppen värkte så det fanns inte på kartan att jag skulle komma iväg till skolan. Jag sjukanmälde mig och stannade hemma. Hemma läste jag lite ur boken som jag ska recensera på svenskan nästa vecka och så ritade jag massa. Jag försökte också ge mig på teckenlistorna men det blev föga lyckat. Jag bakade brödbullar och åt en och en halv. Det var allt jag åt på hela dagen. Min kropp var helt slut så jag orkade inte.
Idag har det varit rätt likt. Jag försökte pallra mig till skolan men ångrade mig i sista sekund. Eftersom vi inte har samhällskunskap idag så känner jag att det inte är värt.  Jag skulle haft redovisning i så fall. Men men. Hemma blir det! Ont i kroppen.
Jag kom precis på att jag har en väldigt tråkig blogg. Jag måste hitta min kameraladdare. Den blir säkert rolig då. Eller när Johan kommer hem. Jag brukar ha lite roligare liv på somrarna. Jag saknar Akalla lite. På tal om sommar tänkte jag. Ja den som vet varför jag gör det har varit en duktig bloggläsare. Hihi. Nu ska jag försöka plugga.
Bye!

Trianglar

För kärlek

RSS 2.0