Skriveri mellan sekunderna

Ojojoj, här var det stressigt! Igår målade jag klart alla väggar klockan. Klockan var ett på natten när jag var klar. Idag tog jag mig friheten att börja skolan efter lunch för att sömnen behövdes. Jag missade typ inget. Men när jag kom dit var det seminarium på en bok vi läst. Mycket givande. Sen fick jag göra ett arbetsprov i simultantolkning som alla andra ska göra imorgon. Det gick bra tror jag. Mitt medvetande svävade iväg en aning så jag minns inte. Men men. Nu ska jag städa och packa snabbt som en tok för sedan ska jag iväg till Stockholm. Imorgon i ottan drar jag, mor och syster nämligen till Litauen och för att se på (syster spelar) basket. Det kommer bli mys. Vi ska bo på mysigt hotell och umgås med massa döva ungdommar. Kommer bli en semester jag behöver. Tyvärr behöver jag ta med mig skolarbetet och kämpa med det därifrån också. Men jag är klar med renoveringen för nu i alla fall så jag behöver bara fokusera på en sak nu. Känns bra.
 
Renoverar'n. Har slipdamm på varenda kvadratmillimeter av kroppen. Usch! Och målafärgkluttar på märkliga ställen i lägenheten. "Hur hamnade den där?" sägs aldeles för ofta till färgkluttar i min ensamhet.
 
Nu blir det speedstäda och speedpacka. Alla andra får ta det lugnt åt mig.
Pusshej!

renovering i hjärnan

Jag har så svårt att koncentrera mig på någonting alls just nu! När jag är hemma tänkter jag bara på skolan och i skolan tänker jag bara på lägenheten. Nu är det ju som bekant helg och jag är konstant hemma och hjärnan på skolan. Jag ska ta mig till lägenheten och måla väggar nu. I eftermiddag mor och far hit med en lastbil med mina saker i. Då ska väggarna vara torra. Som om det skulle gå. Igår slipade jag och idag har jag ont i axlarna. Nu ska jag slipa lite till, tejpa kanter och måla väggar. Kommer bli skitbra. Därför ger jag mig av nu. Kameran är i lägenheten men jag ska försöka komma ihåg att ta med den nästa gång så jag kan lägga upp lite bilder.
 
Nu drar jag
Sho!

Slit och släng

Jag är trött i kropp och knopp (referens till quizkampen för att jag är så rolig). Men ja, det som har hänt är i alla fall en fantastisk helg med Johan full med massa mys! Mor fyllde år i lördags och hon fick tre ringar av mig och blev glad. Vi spelade Mah Jong tills jag och johan åkte till hans mor. Söndagen åkte Johan tåg till Boden och jag, far och syster åkte till Örebro. Mådag morgon köpte jag lägenhet och fick nycklarna. Jag och far åkte dit och började renovera. Idag är det tisdag och jag har varit i skolan och kämpat. Far har kämpat i min lägenhet och nu är tre väggar målade i rummet, taket är skrapat i köket och alla lister är borttagna (tror jag). Det är inte så mycket mer gjort än men det kommer absolut att gå snabbt. I helgen är planen att flyttlasset ska gå från Stockholm till Örebro. Innan dess ska allt målande vara klart och vitvaror utbytta. Imorgon börjar jag skolan klockan 12.40 så jag har ganska gott om tid. Bilder kommer senare, plugg kommer nu.
Tja!

Skolveckoslut

Det har gått många dagar. Jag har gått i skolan, varit på dövblindträff och teater. Skolan har rullat på som vanligt med tema talarens ton i tolkämnet, vilket är roligt. Dövblindträffen var spännande. Sex brukare skulle komma. På morgonen fick vi reda på att en var sjuk, en timme innan träffen fick vi reda på att en till var sjuk så fyra skulle komma och Linda hoppade in och var brukare lite. När det var tid att börja saknades en brukare som Linda kontaktade och då kom det fram att hon hade glömt och inte kom. Så det blev fyra brukare (inkusive Linda) på tolv elever så vi fick vara tre elever om varje brukare. Jag och Lena var orginalgruppen men på grund av brukarbrist fick vi ta in Louise också. Vår brukare hette Gunnvor och är nog den äldsta människan jag någonsin träffat. Hon var helt döv och hade grön starr i ögonen. Vi fick vara ungefär 1½ meter ifrån henne och teckna långsamt så förstod hon. Hon själv pratade. Mycket tyst och med gammal röst men vi förstod det mesta. Vi fick lite uppgifter och gick runt och löste dem och så blev det mycket pratande och socialiserande. Klockan åtta var träffen slut och jag var s¨trött att jag knappt orkade gå. Det hade bjudits på bröd, kaffe och te men jag var så upptagen med att tolka att jag bara hann med ett litet bröd. Men jag gick hem i alla fall och då ringde Johan som kommit hem från sin övning. Vi pratade tills han somnade i mitt öra och jag la på.
 
Dagen efter var jag inte pigg alls! Jag hade sovit riktigt illa och den långa skoldagen bed bara tolkning hjälpte inte. Efter skolan skyndade jag hem för att baka till fredagsfikat. På vägen hem  härde far av sig och jag träffade honom och syster. Efter ett kort möte med någon skolhemspersonal (som jag fick tolka) åkte vi hem till mig där jag bakade. Far handlade middag och vi åt tillsammans, fikade på mina kakor och sedan åkte de.
 
Bakande pågår. Ja, det var minst lika gott som det såg ut! Jag gjorde det himla gott. Mitt braiga recept på chocolate chip cookies med smarties och chokladbitar. Mums!
 
På kvällen var jag och hela resten av min skola på teater, Nya China, och såg Fröken Julie. Det var en visuell tolkning av pjäsen så många som inte var beredda tyckte mest att den var konstig. Jag tyckte den var otroligt vacker men aldeles för kort! Den var bara fem kvart. Inte okej, jag ville se längre. Alla tre skådespelarna var helt fantastiska. De två kvinnorna var döva och mannen var CODA. Det enda ljudet var bakgrundsmusiken, lite fågelsång ibland och skådespelarnas rop då och då. Det talades inget och jag är mycket nyfiken på hur en icke teckenspråkig publik uppfattar den. Men ja, den var bra. Se den om ni har möjlighet!
 
Idag tog jag med mina fantastiska kakor till skolan. De blev uppskattade men inte uppätna. Jag kanske gjorde för många? Jag tog med de som blev kvar hem och nu ska jag ta med dem till Stockholm. Ja, jag ska dit i helgen och hälsa på min mor som fyller år. Jag håller på att göra en rosenring till henne och så tänkte jag göra lite rosenprydnader till men det är så svårt så det kanske bara blir ringen, vi får se. Jag lyckades dessutom övertala Johan att åka ner också så jag kommer få träffa honom! Vi ska bo hos hans mor så jag vill inte komma dit innan han har hunnit dit så jag planerar att ta tåget som går 16.56. Innan jag åker härifrån så måste jag diska, städa lite, packa och duscha. klockan är nu snart halv tre så jag får ta och snabba mig ganska mycket och sluta med detta himla bloggande! Så det så!
 
Rosenringsmakeri pågår. Det kanske inte ser så mycket ut för världen men det ska ju vara så himla smått och detaljrikt. Dessutom är det svårare än det verkade att göra en miniliten ros, men det ska nog gå!
 
Nu ska i alla fall jag gå och ha en fantastisk helg och jag hoppas jag inte kommer vara ensam om det. Ta hand om mänskligheten och allt annat. Kärlek!
Sho!

Tisdagsskoldag

Herregud vad trött jag är. Helt otroligt! Kunde jag inte sparat lite av gårdagens energi och ge den till mig själv nu? Imorse hade jag sovmorgon till och med. Jag fixade med massa småsaker innan så jag vaknade ganska tidigt i alla fall, sedan satt jag i skolan lite innan vi började (för att äta frukost i skolan trodde jag men det fanns ingen idag av alla dagar). Jag läste lite i grammatikboken och drack kaffe. På första lektionen (teckenspråk) pratade lite först för att få igång händerna och så fick vi i uppgift att undersöka teckenspråksgrammatik och fick denna länk: http://www.regeringen.se/sb/d/108/a/60648 där finns en fet pdf med 209 sidor om teckenspråksgrammatik. Tack fantastiska skola (ironi), tack! Inte nog med att vi ska läsa "Inledning till grammatiken" i svenskan, nu ska vi läsa ännu mer sånt i teckenspråk. Jag orkar inte.
 
Lektionen efter lunch var samma som innan, men efter det hade vi tolkämnet. Mycket intressant. Vi fick information om morgondagens dövblindträff. Jag blev ihopparad med Lena och vi ska ledsaga och tolka till en kvinna med dövblinghet som använder alla tolkmetoder men främst avståndstolkning. Det ska bli spännande... Jag hoppas hon säger till själv vilken hon vill använda. Jag undrar om det kommer vara lättande att byta emellan eller bara jobbigt. Men jag och Lena är ju två så vi kan stöda varandra helt fritt. Vi brukar inte jobba med stödtolk så det känns lite tryggt.
 
Efter det fortsatte vi från förra veckan med att tolka. Idag var temat talarens ton och det var mycket spännande. Vi fick nästan spela lite teater. Jag jobbade med Genc, han började tolka. Historien han fick var en kvinna som ville polisanmäla att hon blev förföljd. Talarens ton var osäker och pendlade mellan ledsen och arg. Kul att se Genc ha ett så annorlunda uttryckssätt. Nästa historia var min och den var så sjukt glad. Det blev världens omvändning men jag klarade det bra. Och jag höll mig på samma euforiska nivå hela historien igenom, droppade inte en enda gång (som jag brukar mot slutet). Vi körde ett antal olika historier och den sista hette "grälet" och var bara irriterad och arg hela historien igenom. Den var väldigt kort, inte ens två minuter, men intensiv. Vi alla var mycket trötta efter och så slutade vi.
 
Efter skolan skulle jag träna med Krille men han hade glömt göra en skoluppgift så han fick plugga på den och jag gymmade ensam. Kände mig ite svag mot slutet så jag blev opepp. Innan dess hade det gått bra. Väl hemma lagade jag fantastiskt god mat som jag avnjutit nu. Kyckling, lite bacon, chaminjoner och makaroner. Ovanligt för att vara mig men det fanns i frysen och gick snabbt att laga. Nu ska jag försöka ta mig i kragen och läsa den där grammatikboken. Det är helt ofattbart hur alla tre författare till boken har lyckats ungå att fatta hur enormt trist den är. Många förstäkningsord i den meningen, lev med det. Men som sagt, plugga nu. Orka.
Hejs!

Bästa kvällarna på länge!

Både igår och idag har slagit något slags rekord. Jag kan ta det kronologiskt och börja igår när Krille kom över. han var glad och vi pratade medan jag fixade mig klart. efter det körde han oss till stan där vi skulle utnyttja resturangchansen och käka på resturang. Vi(han) bestämde oxfilé med rödvinssås och någonting sånt. Tyvärr så hade resturangen fullt precis när vi var där så vi fick komma tillbaka en timme senare. Under den timmen gick vi omkring i stan, klagade på allt som var stängt, gick in i alla butiker som inte var stängda och kollade på kläder och skor. Krille gillar visst att titta på kvinnokläder. Mycket märkligt, men jag klagar inte. Så åt vi, mycket gott men jag fotade det inte, och pratade. Han nämnde att han hade köpt massa godis och jag skämtade om att han borde ge mig det. Sedan skulle vi hem till mig men på vägen dit svängde han förbi sig och hämtade godis. Resten av kvällen satt vi och åt godis och såg på youtube-filmer. Han åkte hen för att vara med sin far (fars dag ju) och jag tänkte börja plugga men övergav snabbt den tanken för att istället se på serier och brodera. Myskväll.
 
Idag var jag i skolan. Först fick jag reda på att psykologi-redovisningen idag blev uppskjuten till nästa vecka... okej visst. Jag var inte så himla förberedd men en hel vecka är väl att ta i? Men men, jag kunde läsa boken till aktuell orientering senare på eftermiddagen istället. Engelskan gick ut på att diskutera och lyssna på Obamas tack-tal. Dock på grundskolenivå ungefär så det var inte alls givande. Efter det kom då aktuell orientering där läraren inte kan planera för fem öre. Så det där jag läste på psykologin blev också uppskjutet en vecka, istället tittade vi på halva "Das leben der anderen" och ska se andra halvan nästa vecka. Den verkade ganska obehaglig men bra tror jag, får se nästa vecka vad jag tyckte. Men! Efter skolan gick alla samtidigt, lite mysigt. Men jag skulle åt motsatt håll, för jag skulle träna. Hade ett galant pass idag. Mycket energi och vilja. Jag kände att jag kunde för att jag ville. Jag har ju musklerna, då kan de väl jobba lite, det var min inställning idag och jag gjorde bra ifrån mig. Väl hemma efter träningen var jag så energisk att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Jag hoppade omkring och plockade undan lite, tog ut lax ur frysen och försökte lära mig jonglera. Jag misslyckades med det men tillagade laxen och den blev så otroligt god! Helt fantastisk blev den.
 
Jag kollade posten också (har en liten postlåda så jag måste hämta en nyckel i lägenheten och gå ner till postlådan för att kolla) och där hittade jag en stor lila påse! Mina skor har kommit! De är precis som jag ville att de skulle vara, de passar jättebra och är mysmjuka innuti! Kunde jag bli gladare eller? Tror fan inte det (räknar inte med "om Johan vore här" för det är han inte). Energin började lägga sig och nu sitter jag här vid min laptop. Jag har gjort i ordning tre matlådor av laxen och lyssnar på min underbara spotifylista. Nu ska jag äta det sista godiset, brodera och kolla på serier. Jag har det så mysigt just nu. Kärlek till världen, det är den värd.
 
Them shoes. De är så fina men såg så klumpiga ut på alla andra bilder jag tog. Jag är inte så bra fotograf men den är väl bättre än inget antar jag. De sitter på mina fötter imorgon i alla fall!
Hej på er!

Inbördes uppmuntran

Söndag, morgon, regnigt, trött, mörkt... Jag behöver muntras upp! Min girlcrush forever, Jenna Marbles, lyckades ganska bra. Jag kollade på lite flum som hon satt ihop och fnissade inombords. Nu är jag dock tillbaka i samma ouppmuntrade tillstånd som innan. Jag åt lite frukost men det hjälpte också bara tillfälligt. Jag har en del plugg att göra men det känns kontraproduktivt att sätta igång med det nu.
 
Dagens plan är att träffa Krille och käka och därefter plugga. Hoppet om att Krille kan muntra upp mig håller mig svävande idag. Jag sitter dock på http://www.kandeeshop.se/ och dreglar och känner mig fattig. Men det bidrog till det possitiva att jag har bestämt mig för hur jag ska muntras upp. Jag ska skita totalt i det fula vädret, fixa mina naglar, ta fram kilklackar, klänning och korsett och ta mig ner på stan med Krille och ha en jävligt bra dag.
 
Oh, nu blev jag lite gladare... Redan! Här kommer fler bra saker: snart ska jag flytta till min egen egen egen lägenhet. Den kommer jag renovera så den är precis som jag vill ha den (med hjälp av syster och diverse mycket snälla vänner). När jag flyttar in på riktigt (det ska bli innan jul i alla fall) så får jag ha alla mina saker hos mig och dessutom en liten bonus. Den där katten! Den har inget namn än, alla kallar den Ungen eller något annat "svart katt"-relaterat. Men skit samma för hon kommer bo med mig! Alice och Bob som bor med mor och far är utekatter nu så de kan inte bo i en liten lägenhet med mig. Men Ungen är innekatt och mor och far vill inte ha henne hos sig. Dels för att Alice hatar henne, Bob ogillar henne och mor är allergisk mot henne. Egentligen var det syster som införskaffade henne men kort tid därefter kunde hon inte bo hos syster mer så mor och far adopterade henne. Men nu ska jag få henne! Hihi, det kommer bli mysigt som tusan!
Ungen, Den där katten, Natten, Layla, Ninja, Lakris, Trollet, Molly, Svarten, Odågan och så vidare. Kärt barn har många namn. Synd bara att hon är hatad av de två andra katterna.
 
Nu ska jag duscha sen fixa mig. Det ska bli en bra dag, en bra dag! Hoppas jag.
Pusshej!

Man kanske skulle blogga lite?

Det är lördag morgon (12.30) och jag har nyss gått upp. Sitter ännu i nattsärk men det får vara. Jag har nyss slurprat i mig en havregrynsfrukost och dricker nu mitt te. Jag lyssnar på Bill Withers och sitter i en vardagsrumssoffa som ser ut att vara från 1800-talet. Jag är glad efter en fantastisk gårdag med snygga brudar och mycket dans. Mitt huvud värker lite men det var det värt. Tankarna är tyvärr iväg på många andra saker också (här kommer en liten uppdatering). Jag trivs ju inte här där jag bor. Jag och en tjej jag inte känner delar på en lägenhet som tillhör en gammal dam. Vi har ett rum var där vi tillbringar nästan all vår tid hemma. Mitt rum består av en säng och ett bord (ingen stol). Så all min tid tillbringar jag i sängen... Det låter mycket roligare än det är. Massa andra småsaker bidrar också till min otrivsamhet. Just nu är min lägenhetskamrat frånvarande så jag har hela lägenheten för mig själv. Därför sitter jag i vardagsrummet. Jag har letat lägenhet oupphörligt och har nu hittat den rätta. Jag har skrivit kontrakt och flyttar in i slutet av månaden. Över det är jag mycket belåten. skolan stjäl dock mycket av min tid. Vi har börjat tolka simultant vilket är otroligt spännande men krävande. Vid 14-15-tiden så är hjärnan helt mosig och då är det ändå någon timme kvar att kämpa. Det finns alltid något jag "bör göra hemma" så det blir ingen stund att vila. Stressande som fan. Men jag vill bara måla också skådespela. Det är vad som snurrar i min skalle just nu.
 
Men igår då! Annapanna hade flyttat och fyllt år så det var inflyttnings- och födelsedagsfest hos henne. Som flest var vi 11personer, varav 10 av det kvinliga könet. Vi åt smaskig pastasallad, drack vin och hallondrinkar, åt popcorn, godis och ostbollar, lekte med Annas för stora gummipenis och gipsbröst, pratade om sex och allt annat, lyssnade på musik och dansade till och med lite. Efter mycket mys och trevligheter beslutade vi (någon/några) att vi skulle åka till Harry's. Jag hade ingen aning om vad det var för ställe så jag hängde med. Vi var 7 brudar i en taxi när vi åkte ner på stan. Vi gled in på Harry's och dansade och hade trevligt. Tyvärr så tyckte besökarna på Harry's att det var otroligt spännande att vi var där. Vissa stod bara och glodde på oss. Verkligen, som om vi stod på en scen och dansade för dem. Många av oss ogillade detta men vi hade så trevligt tillsammans att det var okej ändå. I början var det inte så mycket folk (passade mig utmärkt) men senare på kvällen kom det bara flar och fler människor och då tyckte vissa att det inte räckte med att glo så de började röra oss. Vuxna människor som drar i hår. Det trodde jag aldrig jag skulle uppleva. En man drog i Louise'd hår och sedan i hennes blus. Obehaglig typ. Folk tog på oss och jag kände mig som en apa i en för liten bur. En av brudarna (Emelia) hade med sig gummipenisen. Hon hade den först i bh'n mellan brösten men det skavde visst för mycket så hon flyttade den och hade den längst låret. Mycket lustig syn. Vi dansade till lite innan stängning och gick till Emelias karl och efterfestade. Han hade gjort vodka i lita olika smaker som vi skulle få smaka. Jag är inte så förtjust i vodka så jag smakade inte. Jag åt en piggelin, mycket god. Vid halv fyra gick vi alla hem. Fyra kvinnor lämnade mig hemma så att jag inte skulle gå hem själv för det är visst farligt. Jag kom hem och fem i fyra la jag mig för att sova.
 
Ett kalascollage gjort i paint. Alla deltagare kom inte med eftersom jag inte lyckades fånga alla på bild. Jag tog inte heller så många bilder så jag får väl skylla mig själv. Många sura och fula miner men vi är vackra inombords i alla fall. Tack Brudar för en sjukt mysig kväll. Puss och kram på er!
 
Imorse vaknade jag lite efter elva av att mor ringde. Saker måste fixas med lägenheten, jag orkar inte. Jag har plugg att fixa med och tänkte träna också. Mitt huvud godkänner inte träningen så jag tar den imorgon istället. Lägenhetsfixet tar jag senare och plugget tar jag nu. Jag satte precis på Ras2 (www.ras2.fo) och de pratar om att massa människor flyttar från Färöarna och intervjuar folk som har flyttat tillbaka. Jag vill flytta tillbaka. Med Johan. Det vore mysigt. Johan är inte tillgänglig för mig förrän på tisdag för han är på övning. Tisdag till fredag (ungefär) ska han jobba och sedan, på fredagn, hoppas jag han kommer och hälsar på mig. Jag längtar. Men plugg var det nu ja!
Hejdå!

Trianglar

För kärlek

RSS 2.0